Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Mondunk egy nagyot: a vegetáriánusok tovább élnek…

2016-10-13

… mutatott rá a tényre egy újabb kutatás. De kérem, ezt eddig is tudtuk! Na jó, azért nézzük meg, mitől olyan érdekes a kutatás eredménye.

Nos, a JAMA Internal Medicine című szaklapban publikált tanulmány szerint, egyrészt több mint 73.000 fős volt a minta, amelyen a kaliforniai kutatók dolgozhattak – erre még egy velejéig szkeptikus húsfogyasztó sem vonhatja meg a vállát lenézően. Másrészt, a statisztika csodálatos tudományának köszönhetően és a kutatásnak hála, immár számszerű adatokkal is alátámasztható a vegetáriánusok körében – a húst fogyasztókhoz képest – alacsonyabb a halálozási ráta.

Férfiakat és nőket egyaránt vizsgáltak a mintában. A felmérés során a szakemberek egy kérdőívet töltettek ki az alanyokkal, amely alapján öt csoportba osztották őket: húsevők, félig vegetáriánusok, halat és más tengeri élőlényeket fogyasztó (peszko) vegetáriánusok, tejet és tojást is evő ovo-lakto vegetáriánusok, valamint a bárminemű állati eredetű táplálékot kerülő vegánok. A kutatók kiemelték, hogy a húst is fogyasztókhoz képest a vegetáriánus csoportok átlagéletkora és iskolai végzettsége magasabb volt, nagyobb eséllyel éltek házasságban, kevesebbet dohányoztak, többet sportoltak és testsúlyuk is alacsonyabb volt.

Természetesen mondhatnánk, hogy a rendezett családi háttér és az általánosságban vett egészséges életmód önmagukban is emelik az egyének életesélyeit – de vajon nem éppen a vegetarianizmus bizonyos formáinak felvétele vezet-e egy kiegyensúlyozottabb, tudatosabb életmódhoz?

Ezt nehéz megválaszolni, az azonban bizonyos, hogy már az említett kutatás előtt is számos tanulmány igazolta a hús elhagyásának létjogosultságát. Így tudjuk egyebek mellett, hogy a vegetáriánus étrend és életmód csökkenti egyes krónikus megbetegedések gyakoriságát (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, epekövesség, vesekövesség, cukorbetegség, vastagbélrák, emlőrák, tüdőrák). Előnyei továbbá, hogy a vegetarianizmus által több növényi eredetű fehérjét fogyasztunk (ami nyilván egészségesebb), alacsonyabb az energiabevitel, a zsír- és koleszterinbevitel, a húsokéhoz képest értékesebb a növények zsírsavösszetétele, megfelelő mértékű az élelmirost-bevitel, kielégítő a vitaminbevitel, valamint a legtöbb ásványi anyagot is megfelelő mennyiségben tartalmazzák a zöldségek, gyümölcsök, gabonák.

Az tehát mindenki által könnyen belátható, hogy egyrészt a (gondosan összeválogatott) növények rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre. Emellett azonban szükséges az is, hogy a vegetarianizmusra áttérők ne csak egyszerűen a húst hagyják el étrendjükből, hiszen a vegetarianizmus – függetlenül attól, melyik irányzatot követik – nemcsak étrendi változtatásokat jelent, hanem speciális életmódot, életfilozófiát is: az állatölések elvetése, a hús mellett az alkohol, a kávé és a dohány elhagyása, feszültséget oldó gyakorlatok végzése, relaxáció, és rengeteg idő eltöltése a természetben.

… és ÍGY élhetünk valóban tovább, mint amennyit a nemzeti számadatok megjósoltak számunkra…

Forrás: Vegalife, Origo

Ha nincs időd főzni, de szívesen ennél finom, egészséges vegetáriánus ételeket van rá egy megoldásunk!

Mi tőlünk rendeljük az ebédünket és nagyon szívesen ajánljuk minenkinek!

Vega life – Ebédelj másképp

Ételeik elkészítéséhez nem használnak:

  • húst, halat, tojást,
  • búza fehér lisztet,
  • fehér cukrot,
  • ízfokozókat,
  • tartósítószereket,

Amit viszont használnak:

  • válogatott minőségű alapanyagok,
  • tönkölybúza liszt
  • gyümölcscukor
  • himalája só

Nézzétek meg az étlapjukat a hétre: itt

Amit mások mondanak róluk:

Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalt, minden nagyon finom amit eddig ettem, nagyon változatos, és új dolgokkal ismerkedtem meg, csak így tovább :) Kitty

Kedves Vegalife! 3 hete kezdtem el fogyasztani az Önök ételeit, és nagyon meg vagyok Vele elégedve, mert ízletesek és finomak. Én laktóz érzékeny vagyok, és csak olyan ételeket tudok rendelni Önöktől amiben nincs tej. Minden nap van 1 vagy 2 főétel ami laktózmentes, aminek nagyon örülök. Sajnos van olyan nap amikor csak 1 féle van és van olyan amikor 3 féle laktózmentes főétel van. Szeretném megkérni Önöket a többi sorstársammal együtt, hogy ha lehet, naponta legyen 2-3 féle főétel ami laktózmentes, hogy jobban tudjunk választani. Előre is köszönöm, h figyelembe veszik kérésemet. Üdv: Évi

 Nagyon jó az új oldal és szuper a sok tejmentes - gluténmentes finomság :) Nagyon örülünk neki :) Anna

További cikkek

A SIKERES TANULÁS TANULHATÓ!

Kreativitást! Örömöt a tanulásba! - tanítja Lantos Mihály a hozzá érkező diákoknak. Előbb adjunk módszert a gyerekeknek, hogy sikerrel vehessék az akadályokat, tanítsuk meg őket tanulni - utána lehetnek csak elvárásaink!  Hogyan lehetne jó tanuló, ha utálja az iskolát? Pedig zseninek születünk... Interjú Lantos Mihállyal, a Lépéselőny-módszer és a villámolvasás oktatójával.

Tovább
A betegség szimbolikájának szakértője Magyarországon!

Vajon mit gondol a szakember a homeopátia és az orvostudomány kapcsolatáról? Mi a helyzet e téren Németországban? Orvos, pszichoterapeuta, természetgyógyász és író. A német szakember az ezotéria és az alternatív gyógyászat szakértője, de az egészséges táplálkozás, a meditáció és a böjt is a szakterületei közé tartozik. Dr. Ruediger Dahlke 2017. május 27- én és 28-án tart előadásokat Budapesten. Ennek kapcsán készítettünk interjút vele.  

  

Tovább
50 százalék visszajár!

Vásárolj 2017. április 6-9-ig és vásárlásod értékének 50%-át digitális Bioenergetic kupon formájában visszaadjuk! 


MEGHOSSZABBÍTOTTUK! Akciónk 2017. április 10. éjfélig érvényes!

Tovább
A világ legboldogabb embere

Az idegtudósok a valaha vizsgált legboldogabb embernek tartják azt a francia genetikust, aki több évtizede a Himalájában él buddhista szerzetesként.
A szenzoros vizsgálatok szerint hosszú meditációs múltja agyát teljesen átalakította.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem