Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A bölcsesség kódjai

2021-08-24

Léteznek ősi szavak, amelyek újrahangolják az agyunkat és meggyógyítják a szívünket - állítja Gregg Braden A bölcsesség kódjai című könyvében.
Az olvasó, aki kezébe veszi a könyvet, fantasztikus kultúrtörténeti utazáson vehet részt, amely a keresztény-hindu-buddhista és egyéb, általa(m) akár sosem hallott népek szó szerint varázserejű fennmaradt kódjait tanulmányozhatja hozzáértő tálalásban, amelyek a múlt ködében szerencsére nem vesztek el.

Gregg Braden célja a könyvvel segítségnyújtás az egyénnek ahhoz, hogy érzelmi, fizikai és spirituális szinten jó közérzetet érhessen el. Az agykutatók szerint egyetlen szó is képes befolyásolni a fizikai és érzelmi stresszt szabályozó gének működését (dr. Andrew Newberg, Mark Robert Waldmann), és miért is ne hinnénk el nekik? Gyakran tapasztalom, hogy krízishelyzetben amennyiben képes vagyok szabályozni a levegővételt, bizonyos (már) bejáratott mantrák rám is jótékony hatással vannak.

Megítélésem szerint ez a tapasztalat egyetemleges, hiszen a világkultúra számos olyan rítust és szavakat ismer, amelyek hatása megnyugtató, oltalmazó és vigasztaló. Ilyenek az Ószövetség papi áldásai, a navahó indiánok Áldott út imája - nehéz időkben segítette és segíti át máig is a nehéz helyzetben lévő embereket. A hit pedig hegyeket mozgat - de nem mosolyog-e rajta a nyugati kultúrán szocializálódott ateista ember? Hogyan lehetne a semmiben sem hívő embert meggyőzni arról, hogy a felszín alatt sokkal több van, mint amit el tudunk képzelni? 

Talán a tudományban vannak számukra elfogadható tézisek, márpedig a cikkben megtalálható az agykutatók által vallott mondat, miszerint a stresszt szabályozó gének szavakkal befolyásolhatók. Mindig van olyan sötét verem, amelybe belezuhanva senki sem tud segíteni rajtunk, se szerető család, se ismerős, se barát. Olyankor jönnek jól azok a szavak, amelyek mélyből szakadnak ki, másrészt pedig nincs mese, csak saját magunk az egyetlen személy, aki segíteni tud rajtunk. A szerző szerint az ősi szavakkal, a bölcsesség kódjaival igenis, képesek vagyunk igényeinkhez igazítani agyunk hálózatát, egyfajta önszabályozást végrehajtani, hogy kezelni tudjuk életünk kihívásait. Nem elfelejteni: a harmónia az együttműködésben rejlik!

Mennyivel jobb lenne nem a gödör mélyéről indítani ezt a folyamatot, hanem a kezdetekkor tudatosan alkalmazni! Nem válunk így áldozatokká, irányítani tudjuk életünket: nem a körülmények határoznak meg minket. Na, milyen?

A szavak mágikus erejűek, miért ne használnánk ki saját javunkra őket, ha általuk biológiai állapotunk harmóniába kerül érzelmi energiáinkkal? Távoli őseink még intuitív módon alkalmazták ezeket a technikákat. De tudod, mit? Nem is kérem, hogy higgy nekem! Egyszerűen csak próbáld ki, amit a szerző javasol ebben a nagyszerű könyvben. Csak próbáld ki.

Forrás:

 

Lapozz bele a könyvbe:

További cikkek

Milyen a "mennyeien boldog agy"?

Bevallom, nem sok könyvet olvastam kifejezetten a meditációról, bár évek óta aktívan gyakorlom. Többféle meditációs technikát is használok, ez függ attól, hogy aktuálisan mi foglalkoztat épp. Éppen ezért érdekelt Dawson Church Mennyeien boldog agy című könyve.

Tovább
Székelyhidi Ági és a számmisztika

Székelyhidi Ágnes személyiség- és sorselemző húsz évvel ezelőtt félénken, de annál mosolygósabban hozta be első számmisztikáról szóló könyve kéziratát a kiadóba. Bár akkor még nem ismertük, sejtettük, hogy ez csak a kezdet. Azóta még három könyve jelent meg nálunk, melyek születését mindig izgatott várakozás övezte.

Tovább
Sarah Health jegyzetei: Ez a könyv fontos – kérjük, olvasd el!

Ez nem egy könnyelmű kijelentés. Az egészségről és jóllétről szóló több mint 30 éves írói munkásságom során már többször átrágtam magam egy halom vastag „személyiségfejlesztő” könyvön, amelyek azt ígérték, hogy segítenek a sötétségből a fénybe jutni. Néhány közülük hosszú távon megállta a helyét.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem