Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Akrojóga: tanulj meg repülni!

2021-10-05

Csupán három dologra van szükséged, ha repülni szeretnél az akrojógával: kíváncsiság, bátorság, bizalom. Benned megvan mindhárom?

 

A világon rengeteg embert sikerült mozgásra bírni a jógával, amelynek rengeteg fajtája létezik. Az egyik, nálunk kevésbé ismert az akrojóga. Azt mondják ez a világ egyik legkreatívabb és legjátékosabb mozgásrendszer. Őszintén megmondom, hogy én is akkor hallottam róla először, amikor megláttam a Bioenergetic Kiadó honlapján Vajnai Melinda és Ujhelyi Péter könyvét. A borítóra pillantva az első reakcióm az volt, hogy ezt lehetetlen megcsinálni. Fogadjunk, hogy nem én vagyok az egyetlen.

 

Hajtott a kíváncsiság, hát magamhoz vettem egy példányt a könyvből és elkezdtem olvasni. A kötet elején megismerjük az akrojóga történetét és, hogy pontosan mi is az akrojóga. A szerzőpáros, Vajnai Melinda (akrojóga és gerincjóga oktató) és Ujhelyi Péter (testszobrász mester, akrojóga instruktor) elmagyarázza, hogy mitől olyan egyedi, mitől kicsit fitnesz és akrobatika, mitől terápiás és mitől jóga ez a különleges mozgásforma.

 

De legfontosabb küldetésük, hogy megmutassák: erre bárki képes kortól, nemtől, alkattól függetlenül. A borító elrettentő lehet, de a kötetben lépésről lépésre haladva jutunk el az ilyen látványosabb, nagyobb egyensúlyérzéket, erőnlétet igénylő pozícióhoz. Mielőtt azonban a gyakorlati útmutatókhoz érünk részletes képet kapunk arról, hogy miként fussunk neki a gyakorlásnak, mire figyeljünk, hogyan alkalmazkodjunk a partnerünkhöz és a szervezetre gyakorolt fizikai és lelki hatásokról is képet kapunk. Akrojóga közben a mélyizomzat felébresztésével és mozgatásával fejlődhetünk, javulhat a tartásunk és a személyiségünk is fejlődik menet közben.

 

 

Aztán elérkezünk a gyakorlati útmutatókhoz, melyek részletesek, érthetőek és mindenhol számos fénykép segíti a jógázás. Egészen az alapoktól indulunk, a bemelegítéstől, az optimális testtartástól nyújtógyakorlatokon át, a komfortzónánkból való kilépésen és biztonságos gyakorláson keresztül a pózokig. És még a thai masszázsnak is jutott hely a kötet végén. Íme egy kis videós ízelítő:

Számos erősítő és nyújtó gyakorlatot is találunk a kötetben, melyek a partnerünk megtartásánál kapóra jönnek majd és helyet kaptak a leggyakoribb pózok is. Ráadásul a kötethez a kiadó honlapjáról letölhető egy videó is, mely hatalmas segítség lehet, de érdemes felkeresni a szerzők egyik óráját is. Felszabadultan, vidáman, csapatban izgalmas kísérletezni és feszegetni a határainkat.

Forrás: 

 

 

Olvass bele a könyvbe:

További cikkek

Sarah Health jegyzetei: Ez a könyv fontos – kérjük, olvasd el!

Ez nem egy könnyelmű kijelentés. Az egészségről és jóllétről szóló több mint 30 éves írói munkásságom során már többször átrágtam magam egy halom vastag „személyiségfejlesztő” könyvön, amelyek azt ígérték, hogy segítenek a sötétségből a fénybe jutni. Néhány közülük hosszú távon megállta a helyét.

Tovább
Interjú dr. Iller Barbarával

Az interjúból kiderül, hogy orvosként miért ajánlja a növényi étrendet; mit jelent az életmód orvoslás és a fenntarthatóság egy étrenddel kapcsolatban; hogyan és miért főzzünk olaj nélkül; mit együnk egy nap ha a teljes értékű növényi étrendet követjük; mit jelent a "béke tányér"; mi a célja az életmódprogramjával; mit jelent a kálcium paradox; mi az a telomer kutatás, milyen hatással van az élethossz kilátásainkra és mennyire fiatalít a teljes értékű növényi étrend.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem