Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Matthieu Ricard

Matthieu Ricard

1989 óta Ricard a 14. dalai láma személyes francia nyelvű tolmácsa. Matthieu Ricard a Tudat és Élet Intézet igazgatótanácsának a tagja, amely nyugati és a buddhista tudósok találkozásának és együttműködésének teremt színteret.

A nemzetközi média „a világ legboldogabb emberének”, a People Magazin Mr. Happy-nek nevezte. Matthieu Ricard vállalkozott a Wisconsin–Madison Egyetem kísérletében való részvételre, amely a boldogságról szólt, és ebben a kísérletben jelentősen magasabb pontszámot ért el, mint a kísérletben résztvevő több száz más ember. Társszerzője volt egy tanulmánynak a legalább hároméves elvonuláson meditációs gyakorlatot végző szerzetesek agyáról, amelynek ő maga is az egyik alanya volt.

Ricard kutatásokat végez a tudatos tréningezések (lojong) agyra gyakorolt hatásával kapcsolatosan, a Madison-Wisconsin, a Princeton és a Berkeley egyetemeken. Keleten végzett humanitárius munkáiért kitüntették a Francia Köztársaság Nemzeti Érdemjendjével. Az elmúlt években Ricard minden nemű jövedelmét különböző ázsiai jótékonysági projekteknek adományozta, amelyek kórházak, iskolák és árvaházak építésével és karbantartásával foglalkoznak.

Ricard felszólalt a Világ Boldogság Fórumának konferenciáján Sydney-ben, Londonban, San Franciscoban és Szingapúrban. 

Szűrő
5%

A meditáció művészete

Matthieu Ricard

A tudósok a világ legboldogabb emberének tartják azt a francia genetikust, aki több évtizede a Dalai Láma követőjeként, segítőjeként a Himalájában él buddhista szerzetesként. A kutatásban a meditáció, az együttérzés és a boldogság összefüggését vizsgálták és azt tapasztalták, hogy a 70 éves Matthieu Ricard agyát meditációs gyakorlata teljesen átalakította. Egészen másképp működik, mint a többi ...

1890 Ft
1796 Ft Kosárba
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem