Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Max és Liz Lowenstein

Max és Liz Lowenstein

Tizennyolc éves voltam, amikor rátaláltam a jógára – jobban mondva a jóga talált rám. Középiskolásként versenyúszó voltam, de eldöntöttem, hogy az egyetem alatt nem fogok sportolni. Hogy formában maradjak, online jógakurzusokat végeztem a szobámban, egy olcsó matracon – túlságosan féltem beiratkozni egy tanfolyamra.

A jóga edzésnek indult. Igyekeztem „mesterfokon” végezni a mozdulatokat, és mindig volt kitűzött célom. Minden mozdulat, minden tanfolyam, minden savászana, minden év, az életben adódó minden változás megtanított lélegezni a nehéz pózokban és helyzetekben, elegánsan elengedni, lazán továbblépni – és mindenekelőtt teljes énemhez kapcsolódni a matracon, hogy másokhoz is tudjak kapcsolódni a matracon kívül.

Liz

 

Tizenéves koromban hetente háromszor korábban kellett hazamennem a kosáredzésről, hogy jógázzak – anyám ragaszkodott ehhez. Utáltam. Cikinek is, hülyeségnek is tartottam. Viszont néhány hónap múlva elkezdtem érezni a jóga hatását, és egyre jobban vártam a gyakorlásokat.

Egyetemistaként aztán úgy gondoltam, hogy a jóga inkább a lányoknak való; persze amíg jártam valakivel, én is jógáztam, de utána abbahagytam. Aztán épp mielőtt lediplomáztam volna – szellemi és fizikai értelemben is rugalmatlanságom csúcsán –, anyám küldött egy videót egy jóginiről, aki nehéz kartámaszos pózokat mutatott be. Ebben a pillanatban örökre megváltozott az életem: láttam valakit, aki egyszerre erős is és hajlékony is volt. A videó ötletet adott.

Az egyetem elvégzése után naponta többször jógáztam, a lehető legtöbbet akartam kihozni belőle; de nagyon sok sérülésem volt. Ez az időszak egybeesett életem legsötétebb időszakával. Elkezdtem mélyebben foglalkozni a jógával, és rájöttem, hogy sokkal inkább életmód, mint csupán edzésforma.

Jelentkeztem jógaoktató-képzésre, és beleszerettem az akrojógába. Most pedig járom a világot gyönyörű feleségemmel, akivel workshopokat, visszavonulásokat tartunk, fesztiválokat szervezünk. Fő témánk az anatómia és a kartámaszos egyensúlygyakorlatok. A jóga elvitt a stresszes, szorongató, reaktív és agresszív helyzetekből a nyugalom világába, oda, ahol megtalálom a megoldást az életben adódó feladatokra.

Max

Szűrő

Jóga nem csak hajlékonyaknak!

Max és Liz Lowenstein

Úgy érzed, a jógát nem neked találták ki, hisz sosem tudtad megérinteni a lábujjad hegyét? Vágyakozva nézed a jógaterem akrobatáit? Ez a könyv bebizonyítja, hogy idővel és türelemmel egyre rugalmasabbá válhatunk a jóga segítségével. Minden jógapózt kezdő, közép- és haladó szintre osztottunk, bemutatjuk a jógatégla és a heveder használatát, valamint azt, hogy a saját testi adottságaiddal hogyan tu...

Eredeti ár: 3990 Ft
Kiadói ár: 3791 Ft Kosárba
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem