Nincs engedélyezve a javascript.

"Csirkés" cézársaláta a BOSH-fiúktól!

Természetesen hús nélkül, ám mégis "csirkésen"!

Hozzávalók

Hozzávalók

 
 
"Csirkéhez":
9 ördögszekér-laskagomba (bármilyen vékony csíkokra szedhető gomba megfelel, lásd a videóban)
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sült húshoz való fűszerkeverék
 
Crouton-hoz:
200 g barna kenyér felkockázva
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál szárított olasz fűszernövény keverék
½ teáskanál fokhagymapor
Só, bors
 
 
bosh_boys_2-3.jpg
Öntethez:
1 gerezd fokhagyma 
2 evőkanál sörélesztő
60 g vegán majonéz
1 evőkanál fehérborecet
Só és bors ízlés szerint
 ½ citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál víz 
 
Minden más:
300 g római saláta
1 evőkanál sörélesztő tálaláskor (opcionális)
Elkészítés

Elkészítés

 
 
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
 
2. A "csirke" elkészítése: Válasszuk szét a gombák szárait a tetejüktől, majd a gombafejeket vágjuk vékony csíkokra. Két villa segítségével a gombaszárakat hosszuk mentén húzzuk szét 3-5 cm hosszú csíkokra. Ezek után tegyük a gombát egy tálba, és keverjük hozzá az olívaolajat, a sülthöz való fűszerkeveréket, a fokhagymaport, ízlés szerint a sót és borsot, majd jól keverjük össze, hogy mindenhova jusson a pácból. Végül a sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 25-30 percig.
 
3. A crouton elkészítése: Vágjuk a kenyeret 3 cm-es kockákra és tegyük félre egy tálba. Keverjük össze az olívaolajat, az olasz fűszerkeveréket, a fokhagymaport és egy csipet sót és borsot. Ehhez adjuk hozzá a felszeletelt kenyér kockákat, majd jól forgassuk át őket, hogy egyenletes jusson mindegyik oldalára. Terítsük szét őket egy tepsiben, és süssük 15 percig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. 
 
4. Az öntet elkészítése: Reszeljük le a fokhagymát, majd tegyük bele egy tálba. Adjuk hozzá a sörélesztőt, a tojásmentes majonézt, a borecetet, a reszelt citromot és annak levét, majd jól keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg az öntetet, és adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Ha szükséges, egy evőkanál vízzel lazíthatunk az öntet állagán.
 
5. Az utolsó simítások: A megtisztított salátát vágjuk fel apróra, majd egy tálban keverjük hozzá a gombát, a crouton felét és az öntetet. A salátát szórjuk meg a maradék crouton-nal és ízlés szerint egy kis sörélesztővel. A Cézár saláta azonnal tálalható.