Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A bölcsesség kódjai

2021-08-24

Léteznek ősi szavak, amelyek újrahangolják az agyunkat és meggyógyítják a szívünket - állítja Gregg Braden A bölcsesség kódjai című könyvében.
Az olvasó, aki kezébe veszi a könyvet, fantasztikus kultúrtörténeti utazáson vehet részt, amely a keresztény-hindu-buddhista és egyéb, általa(m) akár sosem hallott népek szó szerint varázserejű fennmaradt kódjait tanulmányozhatja hozzáértő tálalásban, amelyek a múlt ködében szerencsére nem vesztek el.

Gregg Braden célja a könyvvel segítségnyújtás az egyénnek ahhoz, hogy érzelmi, fizikai és spirituális szinten jó közérzetet érhessen el. Az agykutatók szerint egyetlen szó is képes befolyásolni a fizikai és érzelmi stresszt szabályozó gének működését (dr. Andrew Newberg, Mark Robert Waldmann), és miért is ne hinnénk el nekik? Gyakran tapasztalom, hogy krízishelyzetben amennyiben képes vagyok szabályozni a levegővételt, bizonyos (már) bejáratott mantrák rám is jótékony hatással vannak.

Megítélésem szerint ez a tapasztalat egyetemleges, hiszen a világkultúra számos olyan rítust és szavakat ismer, amelyek hatása megnyugtató, oltalmazó és vigasztaló. Ilyenek az Ószövetség papi áldásai, a navahó indiánok Áldott út imája - nehéz időkben segítette és segíti át máig is a nehéz helyzetben lévő embereket. A hit pedig hegyeket mozgat - de nem mosolyog-e rajta a nyugati kultúrán szocializálódott ateista ember? Hogyan lehetne a semmiben sem hívő embert meggyőzni arról, hogy a felszín alatt sokkal több van, mint amit el tudunk képzelni? 

Talán a tudományban vannak számukra elfogadható tézisek, márpedig a cikkben megtalálható az agykutatók által vallott mondat, miszerint a stresszt szabályozó gének szavakkal befolyásolhatók. Mindig van olyan sötét verem, amelybe belezuhanva senki sem tud segíteni rajtunk, se szerető család, se ismerős, se barát. Olyankor jönnek jól azok a szavak, amelyek mélyből szakadnak ki, másrészt pedig nincs mese, csak saját magunk az egyetlen személy, aki segíteni tud rajtunk. A szerző szerint az ősi szavakkal, a bölcsesség kódjaival igenis, képesek vagyunk igényeinkhez igazítani agyunk hálózatát, egyfajta önszabályozást végrehajtani, hogy kezelni tudjuk életünk kihívásait. Nem elfelejteni: a harmónia az együttműködésben rejlik!

Mennyivel jobb lenne nem a gödör mélyéről indítani ezt a folyamatot, hanem a kezdetekkor tudatosan alkalmazni! Nem válunk így áldozatokká, irányítani tudjuk életünket: nem a körülmények határoznak meg minket. Na, milyen?

A szavak mágikus erejűek, miért ne használnánk ki saját javunkra őket, ha általuk biológiai állapotunk harmóniába kerül érzelmi energiáinkkal? Távoli őseink még intuitív módon alkalmazták ezeket a technikákat. De tudod, mit? Nem is kérem, hogy higgy nekem! Egyszerűen csak próbáld ki, amit a szerző javasol ebben a nagyszerű könyvben. Csak próbáld ki.

Forrás:

 

Lapozz bele a könyvbe:

További cikkek

Interjú dr. Iller Barbarával

Az interjúból kiderül, hogy orvosként miért ajánlja a növényi étrendet; mit jelent az életmód orvoslás és a fenntarthatóság egy étrenddel kapcsolatban; hogyan és miért főzzünk olaj nélkül; mit együnk egy nap ha a teljes értékű növényi étrendet követjük; mit jelent a "béke tányér"; mi a célja az életmódprogramjával; mit jelent a kálcium paradox; mi az a telomer kutatás, milyen hatással van az élethossz kilátásainkra és mennyire fiatalít a teljes értékű növényi étrend.

Tovább
Mit tud a növényi étrend?

"Nehéz szavakba önteni, mekkora öröm egy ilyen hiánypótló magyar könyvhöz előszót írni" - olvashatjuk dr. Iller Barbara Növényi étrend a teljes életért című művéhez írt előszóban dr. Márky Ádám tollából. Megítélése szerint az emberiség előtt két nagy kihívás feszül: az éghajlatváltozás és az egyre öregedő társadalmak által jelentett, szinte kezelhetetlen egészségügyi igény. A könyv ez utóbbi megoldásához nyújt segítséget.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem