Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A kineziológiai alapjai

2019-09-05

Az öt elemet átalakulási fázisnak is nevezhetjük. A kínai orvoslásban: Tűz, Föld, Fém, Víz és Fa. Az elemek kört alkotnak, amelyben támogatják egymást, mindegyik elem a következőt látja el energiával. A kínai orvoslás ezt erősítő ciklusnak nevezi.

1. A Fa erősíti a Tüzet, mivel táplálja.
2. A Tűz erősíti a Földet, mivel trágyázza.
3. A Föld erősíti a Fémet, mivel létrejöhet benne.
4. A Fém erősíti a Vizet, mivel gazdagítja.
5. A Víz erősíti a Fát, mivel növekedni engedi.
A kör bezárul azzal, hogy a Fa gondoskodik a Tűzről.
Az erősítő ciklusnak köszönhető testünk harmóniája, de csak akkor valósul meg, ha minden elemet ellenőrizni lehet. Ezen alapul az öt
elem kontrolláló, stabilizáló ciklusa (2. ábra).

a) A Tűz ellenőrzi a Fémet, mivel megolvasztja.
2 a) A Fém ellenőrzi a Fát, mivel hasítja.
3 a) A Fa ellenőrzi a Földet, mivel gyökereivel átjárja.
4 a) A Föld ellenőrzi a Vizet, mivel a Föld a Víz folyását szabályozza.
5 a) A Víz ellenőrzi a Tüzet, mivel eloltja.
A kör bezárul azzal, hogy a Tűz a Fémet ellenőrzi.
Ha mindkét ciklus jól működik, egészségesek és harmonikusak vagyunk. Ha az egyik elem energiája túl sok, mert nem stabilizálják, következnek a betegségek. Ha az erősítés nem működik, az érintett elem nem tud elég energiát átadni a soron következőnek, és ez szintén betegséget okoz. A kínai orvoslás az öt elem egyensúlyának helyreállítására, illetve megtartására törekszik.

Az alapok és az eszközök

A kínai orvoslás több ezer éve alatt a tanítást képekben adták tovább. Testünk egészségét családként jelenítették meg. Nézzük csak:

– Az erősítő ciklust Sheng ciklusnak hívják; a szülő–gyerek kapcsolatnak felel meg. A szülő feladata gondoskodni gyermekéről.

– Az ellenőrző ciklust Ko ciklusnak hívják; a nagyszülő–unoka kapcsolatnak felel meg. A nagyszülők kapcsolata az unokával jobb, mint a szülőknek a gyermekükkel. A nagyszülők erősíthetik a szülői irányítást.
Ha minden családtag tudatában van saját helyének, és ennek megfelelően viselkedik, harmonikus, egészséges családról beszélhetünk.
Abban a pillanatban, ha kiesik valaki, a család nyugtalan lesz. Ez veszekedéssel, a család szétesésével végződhet.
Régen a család struktúrája hagyományos volt. Három generáció élt egy fedél alatt. A nagyszülők azzal segítettek a szülőknek

A gyerekek feladata az engedelmesség volt. A család alapja a szülők és nagyszülők tekintélye volt.

A család elrendezése beilleszthető az öt elem körébe. Minden elemhez hozzárendelhetők a szülők, a nagyszülők és a gyerekek is.

Az ősi Kínában a család a jól működő állam jelképe volt. Egy miniszter rátermettségének például mutatója volt, hogy saját magát és otthonát rendben tudja-e tartani.
Az öt elem családképén láthatjuk, hogy miért van ma egyre több betegség.
A gyermekek gyakran ellenkeznek szüleikkel, nem akarják, hogy az „öregek” beleszóljanak életükbe; tanúi a tiszteletlenségnek, amelyet szüleik tanúsítanak a nagyszülőkkel szemben. A szülők tehetetlensége, az ellenőrzés és támogatás hiánya miatt sokszor cél és mérték nélkül nőnek fel. A szülők és nagyszülők elleni lázadást a kínai orvoslás is leírta. E két állapot neve: lázadási és megtagadási ciklus. Az öt elemben lezajló lázadás a testben betegséget, zavart és hanyatlást okoz.

Hogyan élhetne a világ békében, ha a családokban sincs harmónia?
Képesek leszünk hozzájárulni a békéhez, ha magunkkal kezdjük, és az öt elemet legelőször saját testünkben hozzuk egyensúlyba. Harmóniánk és egészségünk átsugárzik a családra, és mindenki elfoglalhatja helyét a körön belül.

A lélegzés

Az élettelen és élő testek között alapvető megkülönböztető jel: a lélegzés. Ez irányítja mozgásunkat. A légzés hatására mozognak a csontok az inak és izmok közreműködésével. A medencecsontok a légzés

Az alapok és az eszközök ritmusa szerint, szinkronban mozognak a koponyacsontokkal.

Az agy-gerincvelői folyadék a koponyába pumpálódik a medencéből. A folyamat nagyon fontos koncentráló- és figyelőképességünk és immunrendszerünk erősítése szempontjából.
Az indiaiak az életerőt pránának, a légzést pránajámának hívják.
Az életerő szoros kapcsolatban áll a lélegzéssel. Az indiai tanítás így mondja: „Ha a lélek lélegzik, Isten lélegzik bennünk.” Ha ez nem így lenne, soha nem alhatnánk, mert abban a pillanatban, hogy nem figyelnénk a légzésünkre, megszűnne, így életünknek is vége lenne.

Minden, amit megélünk, befolyásolja légzésünket. Az érzelmek, a félelem, a fájdalom is kihat rá. Az indiai tanítás így szól erről: aki kontrollálja a légzését, kontrollálja indulatait és saját életét is. A jó légzés lényegében az egyensúlyban lévő szervórától függ.

Forrás: https://afuzet.hu/kim-da-silva-kineziologia-ongyogyitas-gyogyitas-a-diszlexiatol-az-allergiaig-reszlet/

További cikkek

Fashion designerből vénuszi nagykövet és beavató papnő: Anaiya Sophia

Hogyan lesz Björk, Madonna, Prodigy és az All Saints megasztárok ruhatervezőjéből a Rózsa vonal beavató papnője, elismert író, a nőiesség és a szakralitás témájának vezető kutatója, tanár, 6 könyv szerzője, többszáz workshop és konferencia előadója? A Sacred Body Awakening - A Test Szentségének Felébresztése Workshop megalkotója, Anaiya Sophia hamarosan Magyarországra érkezik.

Tovább
A placebo Te magad légy!

Egy szép nyári napon megkerestek a Bioenergetic kiadótól, hogy szeretnének megajándékozni Dr. Joe Dispenza legújabb könyvével, ami a Placebo Te Magad Légy! címet viseli, mivel észrevették, hogy gyakran ajánlom a weboldalamon a munkásságát. Mondanom sem kell nagyon megörültem ennek a megtisztelő gesztusnak, hiszen én magam is nagy rajongója vagyok Joe Dispensa életművének. 

Tovább
100 nap a jobb egészségért, a jó szexért és a hosszú életért

Mi a legdrágább kincsed a világon? Talán azt hiszed, hogy a házad, a kocsid vagy az ékszereid? Vagy talán a gyönyörű bélyeggyűjteményed, a ritka pénzérméid vagy a befektetéseid? Ha ezek közül akár egy is megvan – vagy akár mind ezek közül –, akkor ez javíthat az életszínvonaladon. De nevezhető-e bármelyik is a legdrágább kincsednek?

Tovább
Az Alexander-technika csodája

„Tudatossággal és az érvekre támaszkodó értelemmel az ember legyőzheti az összes betegséget és testi bajt. Ez a győzelem azonban nem alvás, transz, behódolás, paralízis vagy altatás közben jut el hozzánk, hanem az emberiségben rejlő tiszta, nyitott szemmel a világra tekintő, érvelő, megfontolt tudatosság és felfogás, a tudatos elme páratlan öröksége által.”
Frederick Matthias Alexander

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem