Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A Könyv utca ajánlója: A reflexológia teljes módszertana

2020-07-31

Ezt a könyvet gyakorló reflexológusoknak ajánlja a szerző, aki maga is reflexológus, több hasonló témájú könyv szerzője, rendszeresen tart előadásokat és 30 éve kezel betegeket. 

Ellentétben a már Egyiptomban is megtalálható reflexológiával, a modern reflexológia még nincs 100 éves, de tény, hogy az egyiptomiak számos mai gyógymódot ismertek már, még egy időszámítás előtti falfestmény is tanúskodik arról, hogy már akkor is alkalmazták a reflexológiát.
Napjainkban a kiegészítő orvostudomány egyik népszerű formája a reflexológia, előnye az egyszerűségében rejlik, mert csak a tudás kell hozzá és két kéz. A hagyományos nyugati kultúrákban a betegségekre úgy tekintenek, mint fizikai jelenség, baktériumok elszaporodása, vagy egy bizonyos testrész hibás működése, ezzel szemben a holisztikus szemlélet egyszerre kezeli az egész embert, vagyis testet, lelket, szellemet. Egy egészséges állapotban mindhárom optimális szinten működik. Ebben segítenek a különféle relaxációs technikák, a meditáció, a jóga, valamint a reflexológia. 
A reflexológia kortól függetlenül alkalmazható, segíthet gyerekeken és időseken egyaránt, segít a szervezet méregtelenítésében, ezáltal javítja az immunrendszer működését. Nagyon sokféle betegség kezelésére alkalmazható, mint a magas vérnyomás, emésztési zavarok, fejfájás, a rákbetegségek tüneteinek enyhítésében és ezeket már klinikai bizonyítékokkal is alátámasztották.
 A könyv bemutatja a különféle reflexológiai technikákat, az emberi test szervrendszereit és a kapcsolódó reflexpontokat és azok ingerlési területeit, majd a lábról áttérve a kézreflexológiába is betekintést nyerhetünk. Megismerhetjük a kézfej anatómiáját is, a kéz ellazító gyakorlatait, valamint a kézreflexológia munkamenetét. 
Az utolsó előtti fejezetben megtudhatjuk, miként áll a reflexológia az egészségünk szolgálatában. A legtöbb betegség hátterében a gyenge immunrendszer áll, mely ha mindig csúcsformában lenne, ritkán betegednénk meg, ám a stressz és az életmódunk ugyancsak csökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Ebben a részben megtudhatjuk, hogyan erősíthetjük meg a szervezetünk védekező rendszerét és hogyan mérsékelhetjük a káros stresszt. 
A legutolsó fejezet a szakreflexológiába kalauzol el, megmutatja, milyen területeken lehet még hasznos a reflexológia, valamint egyéb kiegészítő gyógymódokról olvashatunk. 
"A színes fotókkal, részletes láb- és kéztérképekkel ellátott mű nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott reflexológusnak  is nagyszerű segítséget nyújt."
Bea, a Könyv utca bloggereKönyvutca
A könyvbe itt tudsz beleolvasni:

További cikkek

A Könyv utca ajánlója: Itt nyomd!

Úgy harminc évvel ezelőtt valahonnan szert tettem egy reflexológia könyvre, ami nem nyomdai kiadás volt, hanem valamiféle házi magánkiadás, kapcsokkal van összetűzve, még ma is megvan. Akkoriban sokat forgattam, használtam, próbálgattam, később már csak időnként került elő.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem