Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A Könyv utca ajánlója: A reflexológia teljes módszertana

2020-07-31

Ezt a könyvet gyakorló reflexológusoknak ajánlja a szerző, aki maga is reflexológus, több hasonló témájú könyv szerzője, rendszeresen tart előadásokat és 30 éve kezel betegeket. 

Ellentétben a már Egyiptomban is megtalálható reflexológiával, a modern reflexológia még nincs 100 éves, de tény, hogy az egyiptomiak számos mai gyógymódot ismertek már, még egy időszámítás előtti falfestmény is tanúskodik arról, hogy már akkor is alkalmazták a reflexológiát.
Napjainkban a kiegészítő orvostudomány egyik népszerű formája a reflexológia, előnye az egyszerűségében rejlik, mert csak a tudás kell hozzá és két kéz. A hagyományos nyugati kultúrákban a betegségekre úgy tekintenek, mint fizikai jelenség, baktériumok elszaporodása, vagy egy bizonyos testrész hibás működése, ezzel szemben a holisztikus szemlélet egyszerre kezeli az egész embert, vagyis testet, lelket, szellemet. Egy egészséges állapotban mindhárom optimális szinten működik. Ebben segítenek a különféle relaxációs technikák, a meditáció, a jóga, valamint a reflexológia. 
A reflexológia kortól függetlenül alkalmazható, segíthet gyerekeken és időseken egyaránt, segít a szervezet méregtelenítésében, ezáltal javítja az immunrendszer működését. Nagyon sokféle betegség kezelésére alkalmazható, mint a magas vérnyomás, emésztési zavarok, fejfájás, a rákbetegségek tüneteinek enyhítésében és ezeket már klinikai bizonyítékokkal is alátámasztották.
 A könyv bemutatja a különféle reflexológiai technikákat, az emberi test szervrendszereit és a kapcsolódó reflexpontokat és azok ingerlési területeit, majd a lábról áttérve a kézreflexológiába is betekintést nyerhetünk. Megismerhetjük a kézfej anatómiáját is, a kéz ellazító gyakorlatait, valamint a kézreflexológia munkamenetét. 
Az utolsó előtti fejezetben megtudhatjuk, miként áll a reflexológia az egészségünk szolgálatában. A legtöbb betegség hátterében a gyenge immunrendszer áll, mely ha mindig csúcsformában lenne, ritkán betegednénk meg, ám a stressz és az életmódunk ugyancsak csökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Ebben a részben megtudhatjuk, hogyan erősíthetjük meg a szervezetünk védekező rendszerét és hogyan mérsékelhetjük a káros stresszt. 
A legutolsó fejezet a szakreflexológiába kalauzol el, megmutatja, milyen területeken lehet még hasznos a reflexológia, valamint egyéb kiegészítő gyógymódokról olvashatunk. 
"A színes fotókkal, részletes láb- és kéztérképekkel ellátott mű nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott reflexológusnak  is nagyszerű segítséget nyújt."
Bea, a Könyv utca bloggereKönyvutca
A könyvbe itt tudsz beleolvasni:

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem