Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A Könyv utca ajánlója: A reflexológia teljes módszertana

2020-07-31

Ezt a könyvet gyakorló reflexológusoknak ajánlja a szerző, aki maga is reflexológus, több hasonló témájú könyv szerzője, rendszeresen tart előadásokat és 30 éve kezel betegeket. 

Ellentétben a már Egyiptomban is megtalálható reflexológiával, a modern reflexológia még nincs 100 éves, de tény, hogy az egyiptomiak számos mai gyógymódot ismertek már, még egy időszámítás előtti falfestmény is tanúskodik arról, hogy már akkor is alkalmazták a reflexológiát.
Napjainkban a kiegészítő orvostudomány egyik népszerű formája a reflexológia, előnye az egyszerűségében rejlik, mert csak a tudás kell hozzá és két kéz. A hagyományos nyugati kultúrákban a betegségekre úgy tekintenek, mint fizikai jelenség, baktériumok elszaporodása, vagy egy bizonyos testrész hibás működése, ezzel szemben a holisztikus szemlélet egyszerre kezeli az egész embert, vagyis testet, lelket, szellemet. Egy egészséges állapotban mindhárom optimális szinten működik. Ebben segítenek a különféle relaxációs technikák, a meditáció, a jóga, valamint a reflexológia. 
A reflexológia kortól függetlenül alkalmazható, segíthet gyerekeken és időseken egyaránt, segít a szervezet méregtelenítésében, ezáltal javítja az immunrendszer működését. Nagyon sokféle betegség kezelésére alkalmazható, mint a magas vérnyomás, emésztési zavarok, fejfájás, a rákbetegségek tüneteinek enyhítésében és ezeket már klinikai bizonyítékokkal is alátámasztották.
 A könyv bemutatja a különféle reflexológiai technikákat, az emberi test szervrendszereit és a kapcsolódó reflexpontokat és azok ingerlési területeit, majd a lábról áttérve a kézreflexológiába is betekintést nyerhetünk. Megismerhetjük a kézfej anatómiáját is, a kéz ellazító gyakorlatait, valamint a kézreflexológia munkamenetét. 
Az utolsó előtti fejezetben megtudhatjuk, miként áll a reflexológia az egészségünk szolgálatában. A legtöbb betegség hátterében a gyenge immunrendszer áll, mely ha mindig csúcsformában lenne, ritkán betegednénk meg, ám a stressz és az életmódunk ugyancsak csökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Ebben a részben megtudhatjuk, hogyan erősíthetjük meg a szervezetünk védekező rendszerét és hogyan mérsékelhetjük a káros stresszt. 
A legutolsó fejezet a szakreflexológiába kalauzol el, megmutatja, milyen területeken lehet még hasznos a reflexológia, valamint egyéb kiegészítő gyógymódokról olvashatunk. 
"A színes fotókkal, részletes láb- és kéztérképekkel ellátott mű nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott reflexológusnak  is nagyszerű segítséget nyújt."
Bea, a Könyv utca bloggereKönyvutca
A könyvbe itt tudsz beleolvasni:

További cikkek

Koherencia Projekt

Vajon a gondolatainkkal és az érzelmeinkkel ténylegesen hatással vagyunk egymásra? Lehetséges volna, hogy az intenzív érzelmi töltettel rendelkező gondolatok valóban elérik és hatnak azokra, akik felé irányulnak? Az emberiséget mindig is foglalkoztatták ezek a kérdések, és valójában mindannyian szeretnénk tudni, hogy a szeretetteljes gondolatoknak, a szívből jövő hálának, a közös imának vagy meditációnak tényleg akkora ereje van-e, mint amiről a spirituális és egyházi tanítások szólnak.

Tovább
ÚJ ÉV, ÚJ ÉLET!

4 napos szilveszteri elvonulás
Arató Mónikával és Balogh Bélával a Pilisben!

Minden éved lehet jobb, mint az előző volt. Hogy mit teremtesz, az nagymértében az önismereteden, a képzeleteden és a szándékod erősségén múlik. Ha jobb évet szeretnél, mint amilyen a 2020 volt, akkor gyere, és teremts egy olyat, ami elégedettséggel és boldogsággal tölt el. Az újévi elvonulásra előadásokkal, egyéni és csoportos gyakorlatokkal, jógával, és persze ünnepi vacsorával, lencsével és pezsgővel várunk.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem