Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A Könyv utca ajánlója: Jóga nem csak hajlékonyaknak!

2020-05-22

Ha még sosem jógáztál, akkor ez a könyv igazán inspirálni fog, hogy kezdd el. 

Ha jógázol már egy ideje, de csak otthon magadban, youtube videókra, vagy könyvből tanult gyakorlatokat végzel, akkor ez a könyv arra nagy segítség, hogy megnézhesd és kielemezhesd, hogy helyesen végzed-e a gyakorlatokat, valamint azt is megtudod belőle, hogy melyik gyakorlat, milyen hatással van a szervezetedre, melyik testrészedet mozgatja meg és milyen izmaidnak nyújt jótékony hatást.

Max és Liz Lowenstein a jóga elkötelezett hívei, együtt járják a világot, workshopokat tartanak, fesztiválokat, visszavonulásokat szerveznek, fő témájuk az anatómia és az akrobatikus jógagyakorlatok. Küldetésüknek érzik, hogy segítsenek az embereknek megtalálni a nyugalmat, teljesebbé tenni az életüket.
Ebben a könyvükben azt mutatják meg, hogy a kezdő szintről indulva, hogyan fejlődhetünk közép- majd haladó szintre. Nem kell szuperhajlékonynak lenni ahhoz, hogy elkezdjünk jógázni és nem is kell azt várni magunktól, hogy egyből menni fog tökéletesen. Csak figyeljünk a testünkre és tartsuk tiszteletben a működését és azt vesszük majd észre, hogy meghálálja, hogy törődünk vele, sőt szeretni fogjuk és igényeljük majd ezt a törődést. 
A lényeg a kitartás, a türelem és az elszántság, amivel napról napra haladunk előre, leterítjük a jógaszőnyegünket és megadjuk a testünknek és a lelkünket azt az érzést, amit a jóga idéz elő bennünk. A jóga nem csak egy mozgásforma, hanem egy terápia, ami meggyógyítja testünket és segít rendben tartani a lelkünket és a gondolatainkat. 
A könyv szerint a hajlékonyság a fejben kezdődik. Először el kell képzelnünk a fejünkben, hogy mit szeretnénk elérni, aztán jöhet a gyakorlás és a kitartás. 
"Fiziológiai szempontból a hajlékonyság egy ízület vagy ízületcsoport mozgástartománya, illetve az a hosszúság, amennyire egy izomcsoport képes megnyúlni."
A hajlékonyság növelése segít a testünknek, megvéd a sérülésektől és hozzájárul  az általános, jó közérzethez. Az egészséges gerinc kulcsfontosságú a többi testrészünk szempontjából. Az egészséges gerinc elősegíti a jobb memóriát, a pihentető alvást, a kiegyensúlyozott hangulatot, betegségek esetén a gyorsabb gyógyulást.
A könyv alappózok és bemelegítő gyakorlatok, légzőgyakorlatok bemutatásával kezd, majd nagyon sok gyakorlaton keresztül megismerjük azok testünkre gyakorolt jótékony hatását. A gyakorlatok mindhárom szinten való végrehajtását megismerjük. Megnézhetjük, hogy mennyit hajthat végre egy kezdő jógázó, illetve milyen a középhaladó és haladó jógázó által végrehajtott gyakorlat. 
Lépésről lépésre ismerhetjük meg a különböző pózok végrehajtásának menetét, közben pedig megtudjuk, hogy az adott póz, mit csinál a testünkkel éppen, és rendszeres gyakorlásával mit érhetünk el, esetleg milyen problémánktól szabadulhatunk meg. 
Nagyon sok ember szenved hátfájástól az ülőmunka hatásaként, vagy éppen erőlteti meg valamelyik izmát fizikai munkával. A jóga segít az ilyen problémákon, a sérüléseken, rendszeres gyakorlása csodát tesz a testünkkel. Majd szépen lassan belül is változunk, magabiztosabbak leszünk, nyugalmat, türelmet és megoldásokat találunk a bennünket körülvevő problémákra.
Ha jógázol már, vagy szeretnéd elkezdeni ez a könyv remek segítség, inspirál és képeit nézegetve azt érzed majd, hogy egy percig sem ülhetsz tovább a fenekeden, neked bizony el kell kezdened mozognod, ehhez pedig az egyik legnagyszerűbb első lépés a jóga.

Bea, a Könyv utca bloggere
Könyvutca
 

"A gondolatok szavakká válnak, a szavak tettekké - minden mindennel összekapcsolódik, majd más alakban rezeg tovább."
*****
"Bárki, te is, ha valami új dologba akarsz kezdeni, például a jógába - csináld!"
*****
"Legyél kitartó és türelmes csalódottságodban is."
*****
"Nincs szabály arra, hogy mekkora, milyen testű vagy milyen korú legyél - az a fontos, hogy ismerd fel képességeid, kapcsolódj a testedhez és a mozgáshoz."

A könyvbe itt tudsz beleolvasni:

 
 

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem