Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A "Kultúrpara" ajánlója: A legfontosabb masszázstechnikák lépésről lépésre egyetlen könyvben

2019-10-07

"Az Anatómia és sportmasszázs nélkülözhetetlen útmutató mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni a masszázs tudományáról. [...] A megfelelően alkalmazott sportmasszázs a regeneráció, a rehabilitáció és a megelőzés eszköze."

A Bioenergetic Kiadó elhozta a magyar olvasóknak Josep Mármol és Artur Jacomet igényesen összeállított kötetét a masszázsról. A könyv segítséget nyújthat alkalmi, amatőr és hivatásos sportolók számára is, valamint szakembereknek is. De tökéletes azoknak is, akik szeretnének megtudni többet erről az izgalmas és hasznos tudományról.

A könyv olvasása után átláthatóbbá, érthetőbbé válik a sportmasszázs. A szövegek jól érthetőek, ráadásul számos illusztrációt találunk a kötetben. Anatómiai rajzokat, folyamatábrákat, ráadásul mindezt tökéletesen egészíti ki a mobilalkalmazás, melynek segítségével 21 oktatóvideót is megnézhetünk.

Az első fejezetben megismerkedünk a miofaszciális szövet masszázsának alapfogalmaival, majd részletes magyarázatot és ábrákat találunk, amelyek segítenek megismerni és megtanulni a mozdulatok mechanizmusait és a masszázs hatásait.

A sportmasszázsokat három csoportba osztva (masszázs verseny előtt vagy előszezonban, verseny alatt és verseny után) mutatja be a kötet, ráadásul megspékelik a szerzők a témába vágó friss tanulmányokkal, amelyek a testmasszázs pszichoemocionális szintű hatásaival és a test integrációjában játszott fontos szerepével foglalkoznak. Természetesen helyet kaptak emellett a helyreállító masszázsok is sérülés esetére szabályokkal, technikákkal. Persze ezzel csak óvatosan! Komolyabb sérülés esetén mindig kérjünk profi segítséget!

Helyet kapott még a kötetben a helyes testhelyzet, a helyiségek, az eszközök és a terapeuta testhelyzete is. A sportmasszázs jelentős fizikai erőkifejtéssel jár, ezért fontos, hogy az ember elsajátítsa a megfelelő tartást, valamint oda kell figyelni, hogy a kezek, a karok és a vállöv tornáztatásával mindig kipihent legyen.

Ha valaki komolyabban szeretne később foglalkozni a masszázzsal, új hivatásának választaná, segítséget nyújthat az egészségügyi kérdőív minta és adatfelvétel lépései is. Majd arról is vannak információk, hogy miként működik az állapotfelmérés és a fizikai vizsgálat.

A számos elméleti információ után a második fejezettől részletes ismertetőket találunk a kézi masszázs fogásairól, típusairól és a klasszikus masszázsban leggyakrabban használt módszerekről, valamint jellemzőikről, hatásaikról, alkalmazási módjaikról.

Forrás: https://kulturpara.blog.hu/2019/10/01/a_legfontosabb_masszazstechnikak_lepesrol_lepesre

További cikkek

Érzéki tantra masszázs, lingam masszázs

Azt hiszed, már mindent tudsz a szexről? Tapasztalataid szerint már nem tud neked senki semmi újat mutatni, mondani? Ha a válasz igen, akkor szerintünk még nem élted át a lingam masszázs örömét.

 

A tantra masszázst sokan távolinak és misztikusnak gondolják, cseppet sem sejtve, hogy mit tartogat számunkra. Ez a világ olyan örömöket rejt, amelyek meghittebbé teszik a párkapcsolatokat, oldják a belső feszültséget. A masszázs során különös hangsúlyt fektetnek a lingam és a jóni tiszteletére, a lélek simogatására a testen keresztül.

Tovább
A tolték titok: Tudatos álmodás

Ha találomra megkérdeznénk 100 embert arról, általában emlékeznek-e az álmaikra, jó eséllyel azok lennének többségben, akik csak néha tudják felidézni, mit álmodtak, mintegy 10% emlékezne rendszeresen, kb. 20% soha, és töredékük felelné azt, hogy minden reggel pontosan tudja, mit álmodott. 

 

A tudatos álmodás az egyik legérdekesebb jelenség, amelyet az ember megtapasztalhat. Sokszor riadunk fel rémálmainkból úgy, hogy azt kívánjuk, bárcsak irányítani tudtuk volna az eseményeket, vagy előfordul, hogy úgy ébredünk reggelente, hogy tisztán szeretnénk emlékezni álmaink bizonyos részleteire. A tudatos álmodás módszereinek elsajátításával ez lehetséges! 

Tovább
Spirituális könyvajánló: Számmisztika

Szülők és gyerekek – talán a legszorosabb emberi kapcsolat, ami egy életen át elkísér minket. A harmónia megteremtéséhez fontos, hogy megértsük, hogy személyes konfliktusaink megoldásában nem az segít, ha megváltoztatjuk, hanem ha megértjük hozzátartozóinkat és nem utolsó sorban önmagunkat.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem