Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A legfontosabb masszázstechnikák lépésről lépésre egyetlen könyvben

2019-10-07

"Az Anatómia és sportmasszázs nélkülözhetetlen útmutató mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni a masszázs tudományáról. [...] A megfelelően alkalmazott sportmasszázs a regeneráció, a rehabilitáció és a megelőzés eszköze."

A Bioenergetic Kiadó elhozta a magyar olvasóknak Josep Mármol és Artur Jacomet igényesen összeállított kötetét a masszázsról. A könyv segítséget nyújthat alkalmi, amatőr és hivatásos sportolók számára is, valamint szakembereknek is. De tökéletes azoknak is, akik szeretnének megtudni többet erről az izgalmas és hasznos tudományról.

A könyv olvasása után átláthatóbbá, érthetőbbé válik a sportmasszázs. A szövegek jól érthetőek, ráadásul számos illusztrációt találunk a kötetben. Anatómiai rajzokat, folyamatábrákat, ráadásul mindezt tökéletesen egészíti ki a mobilalkalmazás, melynek segítségével 21 oktatóvideót is megnézhetünk.

Az első fejezetben megismerkedünk a miofaszciális szövet masszázsának alapfogalmaival, majd részletes magyarázatot és ábrákat találunk, amelyek segítenek megismerni és megtanulni a mozdulatok mechanizmusait és a masszázs hatásait.

A sportmasszázsokat három csoportba osztva (masszázs verseny előtt vagy előszezonban, verseny alatt és verseny után) mutatja be a kötet, ráadásul megspékelik a szerzők a témába vágó friss tanulmányokkal, amelyek a testmasszázs pszichoemocionális szintű hatásaival és a test integrációjában játszott fontos szerepével foglalkoznak. Természetesen helyet kaptak emellett a helyreállító masszázsok is sérülés esetére szabályokkal, technikákkal. Persze ezzel csak óvatosan! Komolyabb sérülés esetén mindig kérjünk profi segítséget!

Helyet kapott még a kötetben a helyes testhelyzet, a helyiségek, az eszközök és a terapeuta testhelyzete is. A sportmasszázs jelentős fizikai erőkifejtéssel jár, ezért fontos, hogy az ember elsajátítsa a megfelelő tartást, valamint oda kell figyelni, hogy a kezek, a karok és a vállöv tornáztatásával mindig kipihent legyen.

Ha valaki komolyabban szeretne később foglalkozni a masszázzsal, új hivatásának választaná, segítséget nyújthat az egészségügyi kérdőív minta és adatfelvétel lépései is. Majd arról is vannak információk, hogy miként működik az állapotfelmérés és a fizikai vizsgálat.

A számos elméleti információ után a második fejezettől részletes ismertetőket találunk a kézi masszázs fogásairól, típusairól és a klasszikus masszázsban leggyakrabban használt módszerekről, valamint jellemzőikről, hatásaikról, alkalmazási módjaikról.

Forrás: https://kulturpara.blog.hu/2019/10/01/a_legfontosabb_masszazstechnikak_lepesrol_lepesre

További cikkek

A béke mi vagyunk - Christina üzenete

„A béke nem egy hirtelen létrejövő állapot, ami egyszerűen csak bekövetkezik. A béke az egy döntés – minden egyes ember döntése, amely minden országra kiterjed.” - Christina von Dreien

Tovább
Fashion designerből vénuszi nagykövet és beavató papnő: Anaiya Sophia

Hogyan lesz Björk, Madonna, Prodigy és az All Saints megasztárok ruhatervezőjéből a Rózsa vonal beavató papnője, elismert író, a nőiesség és a szakralitás témájának vezető kutatója, tanár, 6 könyv szerzője, többszáz workshop és konferencia előadója? A Sacred Body Awakening - A Test Szentségének Felébresztése Workshop megalkotója, Anaiya Sophia hamarosan Magyarországra érkezik.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem