Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A szavak mágikus ereje

2021-03-24

Gregg Braden neve sokunknak ismerősen csenghet, ugyanis már számos könyve látott napvilágot magyar fordításban. Fő kutatási területe a spiritualitás technológiában betöltött szerepe, valamint évtizedekig járt az ősi írások időtlen titkainak nyomában. Legutóbb megjelent könyve A bölcsesség kódjai címet viseli, amely a szavak és az agyunk közötti különleges kapcsolatot világítja meg.

Van értelme a mantráknak, himnuszoknak és imáknak

Igazán elgondolkodtató az a felfedezés, hogy akár egyetlen szó is képes befolyásolni a gének fizikai és érzelmi stresszre adott válaszreakcióját. Ez a felismerés értelmet adaz ősi kultúrákban bevált énekeknek, mantráknak, himnuszoknak és imáknak, valamint megpillanthatjuk ezeknek a mélységét is. A bennük kódolt üzenet örök érvényű, és Gregg könyvének köszönhetően eljut hozzánk is.

A könyvben megtalálhatjuk a gondosan összeválogatott bölcsességkódok alapcsoportját. Az első öt fejezetet az író annak öt nagy horderejű kérdésnek szentelte, amelyek a legnagyobb kihívást rejtik számunkra. Ilyen a védelem, a félelem, a veszteség, az erő és a szeretet.

Ahhoz, hogy a könyv gördülékeny és könnyen befogadható legyen, a szerző még a legelején útmutatást ad a fejezetek felépítéséhez: A bölcsességkódok elolvasása után megismerhetjük azok pontos funkcióit, forrását és elemzését is. Találunk bölcsességkódokat a Bibliából, a Védákból, egy tibeti buddhista menedékimából, a Bhagavad-gítából és egy piramisszövegből is. Néhány kód eredeti nyelven is megtalálható.

A kódok használata igazán egyszerű, nem kell mást tennünk, mint kiválasztani azt a kódot, ami éppen megszólít bennünket, majd ezután egy egyszerű légzéstechnikával megteremthetjük a szív és az agy közötti koherenciát. Miután létrehoztuk ezt az új egyensúlyt a szívünk és az agyunk között, akár hangosan, akár magunkban, elkezdhetjük ismételgetni az adott bölcsességkódot.

Mint mindennél, itt is gyakorlat teszi a mestert, de már a legelején megfigyelhetjük a bennünk lezajló pozitív érzelmi változásokat, amelyek kellő gyakorlással még tovább fokozhatóak.

Bölcsességkód, amely átsegített a nehéz időszakon

A könyv kiegészül még két fejezettel, az egyik az erőkódokról ejt szót, amelyek megértése és alkalmazása segítségül szolgál céljaink elérésében. Valamint a szerző két parabolával is szolgál számunkra, melyek gyógyító igazságaira ezekben a nehéz időkben igazán nagy szükségünk lehet.

Nagy meglepetéssel és örömmel láttam, hogy a bölcsességkódok között helyett kapott az a zsoltár, amelyet évekkel ezelőtt, életem egyik nehéz időszakában minden reggel elmondtam, mielőtt kiléptem lakásból. A zsoltárra pillantva hirtelen megértettem, miért vonzott magához Gregg könyve olyan nagy erővel.

A zsoltár szavai még akkor a lelkembe égtek, amikor nem telt el úgy nap, hogy nem ismételtem volna el többször is őket. Erősebbnek, védettnek éreztem magam tőlük. Így kicsit sem meglepő, hogy az erő bölcsességkódjai között kapott helyet.

Írásomat a 23. zsoltár szavaival szeretném zárni:

„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.

Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.

Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.

Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára.

Megkened fejem olajjal, csordultig van a poharam.

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben.” (149. oldal)

 

Forrás:
https://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/a-szavak-magikus-ereje-bolcsessegkodok-amelyek-megvaltoztathatjak-eletunket

További cikkek

Human Regenerator kezelés a Bioenergetic Életmódközpontban!

A Bioenergetic Életmódközpont 2023.01.16-án nyílik a 1132 Budapest, Csanády u. 23. alatt.
Energetizáld és töltsd fel a szervezetedet a Humán Regenerátor Jet készülékkel, ami egyedülálló terápiás eszköz ezen a téren. A készülék a hideg légköri plazma technológiájával működik. A Human Regenerator JET sikere a fejlett technológia mellett a német minőségnek, precizitásnak és a tökéletes időzítésnek is köszönhető. mivel az egészség, a wellness és a regeneráció életünk egyik legfontosabb értékévé vált.
Olyan eszköz, amely biztosan, fájdalommentesen, mellékhatások nélkül pótolja a szervezet elvesztett energiáját.

Tovább
Ősi történetek Indiából, amelyek az 50 legfontosabb jógapózt inspirálták

Lótuszülés, faállás, kutyapóz. A világon sokaknak ezen szavak hallatán szinte reflexből mozdul a teste és egy pillanat alatt képesek képesek felvenni a megnevezett jógapózt. De vajon azt is tudják, hogy ezen ászanák mögött milyen mitológiai történet rejlik? Ha a te válaszod nem és sikerült felcsigázni, akkor ez a könyv a neked való választás!

Tovább
Téli feltöltődés a Bioenergetic Kiadóval

Az elmúlt hónapokban gyakorolt, közéleti események iránya helyett a saját életemre és jövőmre való fókuszálás stratégiája beválni látszik, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, több energiám van olyan dolgokat csinálni, amik előre visznek az életben. Igaz, ennek mellékhatása, hogy mikor saját döntés alapján beleolvasgatva a hírekbe, vagy ilyen-olyan csatornákból mégis beszüremkedik az életembe a külvilág, sokkal drámaibb és megterhelőbb figyelni, hogy mennyire hülye a nagy átlag, és mennyire hülye döntéseket hoznak úgy általában az emberek.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem