Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A szavak mágikus ereje

2021-03-24

Gregg Braden neve sokunknak ismerősen csenghet, ugyanis már számos könyve látott napvilágot magyar fordításban. Fő kutatási területe a spiritualitás technológiában betöltött szerepe, valamint évtizedekig járt az ősi írások időtlen titkainak nyomában. Legutóbb megjelent könyve A bölcsesség kódjai címet viseli, amely a szavak és az agyunk közötti különleges kapcsolatot világítja meg.

Van értelme a mantráknak, himnuszoknak és imáknak

Igazán elgondolkodtató az a felfedezés, hogy akár egyetlen szó is képes befolyásolni a gének fizikai és érzelmi stresszre adott válaszreakcióját. Ez a felismerés értelmet adaz ősi kultúrákban bevált énekeknek, mantráknak, himnuszoknak és imáknak, valamint megpillanthatjuk ezeknek a mélységét is. A bennük kódolt üzenet örök érvényű, és Gregg könyvének köszönhetően eljut hozzánk is.

A könyvben megtalálhatjuk a gondosan összeválogatott bölcsességkódok alapcsoportját. Az első öt fejezetet az író annak öt nagy horderejű kérdésnek szentelte, amelyek a legnagyobb kihívást rejtik számunkra. Ilyen a védelem, a félelem, a veszteség, az erő és a szeretet.

Ahhoz, hogy a könyv gördülékeny és könnyen befogadható legyen, a szerző még a legelején útmutatást ad a fejezetek felépítéséhez: A bölcsességkódok elolvasása után megismerhetjük azok pontos funkcióit, forrását és elemzését is. Találunk bölcsességkódokat a Bibliából, a Védákból, egy tibeti buddhista menedékimából, a Bhagavad-gítából és egy piramisszövegből is. Néhány kód eredeti nyelven is megtalálható.

A kódok használata igazán egyszerű, nem kell mást tennünk, mint kiválasztani azt a kódot, ami éppen megszólít bennünket, majd ezután egy egyszerű légzéstechnikával megteremthetjük a szív és az agy közötti koherenciát. Miután létrehoztuk ezt az új egyensúlyt a szívünk és az agyunk között, akár hangosan, akár magunkban, elkezdhetjük ismételgetni az adott bölcsességkódot.

Mint mindennél, itt is gyakorlat teszi a mestert, de már a legelején megfigyelhetjük a bennünk lezajló pozitív érzelmi változásokat, amelyek kellő gyakorlással még tovább fokozhatóak.

Bölcsességkód, amely átsegített a nehéz időszakon

A könyv kiegészül még két fejezettel, az egyik az erőkódokról ejt szót, amelyek megértése és alkalmazása segítségül szolgál céljaink elérésében. Valamint a szerző két parabolával is szolgál számunkra, melyek gyógyító igazságaira ezekben a nehéz időkben igazán nagy szükségünk lehet.

Nagy meglepetéssel és örömmel láttam, hogy a bölcsességkódok között helyett kapott az a zsoltár, amelyet évekkel ezelőtt, életem egyik nehéz időszakában minden reggel elmondtam, mielőtt kiléptem lakásból. A zsoltárra pillantva hirtelen megértettem, miért vonzott magához Gregg könyve olyan nagy erővel.

A zsoltár szavai még akkor a lelkembe égtek, amikor nem telt el úgy nap, hogy nem ismételtem volna el többször is őket. Erősebbnek, védettnek éreztem magam tőlük. Így kicsit sem meglepő, hogy az erő bölcsességkódjai között kapott helyet.

Írásomat a 23. zsoltár szavaival szeretném zárni:

„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.

Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.

Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.

Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára.

Megkened fejem olajjal, csordultig van a poharam.

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben.” (149. oldal)

 

Forrás:
https://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/a-szavak-magikus-ereje-bolcsessegkodok-amelyek-megvaltoztathatjak-eletunket

További cikkek

Az agy által teremtett anyagi valóság létezik!

Dawson Church nevével is ezirányú érdeklődésem során találkoztam először, hiszen neki köszönhetjük a Génjeink csodája - Az epigenetikai gyógyítás és szándékaink új biológiája című könyvet. Az idén megjelent „Az elmétől az anyagig – Az agy által teremtett anyagi valóság lebilincselő tudománya” még inkább közelebb hozta hozzám a tudást, hogy mit tehetek én, egyéni szinten, hogy ne csak a saját magam világát vonjam be Fénnyel, hanem az egész világot, és a bolygónk is gyógyulni tudjon a pozitív gondolkodás által.  

Tovább
Misztikus álomtarot: amikor a mindenség beszél hozzánk

Gyakran keresünk útmutatást az életünk során, pedig a mindenség folyamatosan beszél hozzánk: csodákon, véletlennek tűnő egybeeséseken, álmokon keresztül. Ezeket azonban sokszor nehéz értelmezni, kell egy másik nézőpont, hogy eljussunk a felismerésekig. Én általában a meditációt vagy lélekutazást hívom segítségül, de nemrég felfedeztem a tarot kártyát, ami szintén hasznos segítő lehet. Már több könyvet elolvastam a lapok összetett szimbolikájáról, amikor a kezembe került Janet Piedilato Misztikus álomtarot című könyve és kártyacsomagja. Amikor megláttam, hogy ez ötvözi a tarot bölcsességét az álmok üzeneteivel, nagyon kíváncsi lettem. Hogyan lehet kombinálni az álmok nyelvét a tarot évszázadok (sőt egyesek szerint évezredek) óta élő jelképrendszerével?

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem