Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A szerelemnek fájnia kell?

2013-04-15

Belegondoltál már mennyi véletlenszerűnek hitt esemény sora vezet oda, hogy találkozz valakivel? Vajon tényleg véletlenekről van szó vagy törvényszerűségekről?

Belegondoltál már mennyi véletlenszerűnek hitt esemény sora vezet oda, hogy találkozz valakivel? Vajon tényleg véletlenekről van szó vagy törvényszerűségekről? Az életben azonban semmi sem történik véletlenül és ez különösen igaz emberi, főleg szerelmi kapcsolatainkra. Társaink, akár munkában, akár párkapcsolatunkban személyiségünk gyenge pontjainak állítanak tükröt, hogy tanuljunk tőlük – saját magunkról.

Amikor az utunkba sodor az élet egy embert, aki bármilyen módon a társunkká szegődik egy időre, mindig figyeljünk jól, mert a kapcsolataink a tanítóink. Lehet, hogy idegesít, egy-egy tulajdonsága talán taszít is a másiknak, ám épp ilyenkor kell felkapni a fejünket és ébernek lenni, mivel ami ellenkezést vált ki belőlünk, az azért van, mert tanulnunk kell valamit tőle vagy belőle. Önismeretre tanít, hogy saját negatívnak megélt tulajdonságainkat is el tudjuk fogadni, ezáltal pedig megszeressük magunkat.

Mert a szeretet a lényeg, a végső cél és egyetlen igazi cél. Hogy elérjük magunkban a szeretet állapotát, önmagunk iránt, ezáltal tudunk majd másokat is igazán szeretni. Minden más, amit célként kitűzünk magunk elé – pénz, siker, nagy autó, ház – csak másodlagos, hiszen nem fogjuk élvezni, ha nincs bennünk a szeretet békéje. Az életnek akkor van értelme igazán, ha szeretünk, mégis olyan nehéznek tűnik elérni ezt az állapotot. Nézzünk magunkba, hogy magunkat elfogadva, meleg szeretettel tudunk-e gondolni saját énünkre, hiszen csak abból adhatunk, amink van, szeretetet csak akkor áraszthatunk, ha bennünk él.

A belülről jövő szeretetet, boldogságot senki sem veheti el tőlünk, viszont ha külső forrásból, akár szerelmünk tárgyától próbáljuk megszerezni ezt az érzést, akkor elveszítjük, amint a körülmények megváltoznak. Ha azonban a bensőnkből fakadó szeretetet gerjesztjük magunkban és átadjuk a boldogságot, a kapcsolatunk a nehéz időkben is boldog lesz. Vizsgáljunk felül minden olyan helyzetet az életünkben, amiben úgy tűnik, külső dolgoktól függ az örömünk. Figyeljük meg a helyzetet és fordítsuk meg magunkban az érzést, számoljuk fel érzelmi függőségeinket. Bennünk van a szeretet legmélyebb forrása, nem rajtunk kívül.

Ha a szeretet ilyen magasságba repíthet minket, mégis miért fáj olyan sokszor? A szeretetet keressük egész életünkben, ám számtalanszor megbotlunk és elbukunk. Ami fáj, az nem szeretet. Csak a félelem fájhat, hogy nem szeretnek minket. Csak az fájhat, ha ellenállunk a szeretetnek. Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem című könyve 366 aranyszabályát megfogalmazva spirituális útmutatóként szolgál a hétköznapokra, hogyan találjuk meg magunkba a szeretetet, a megértést és az örömöt úgy, hogy nem mástól tesszük azokat függővé. Gyakorlatok, amikkel a nehéz helyzeteket könnyedén kezelhetjük, útmutató a boldogság felé vezető úton.

További cikkek

A béke mi vagyunk - Christina üzenete

„A béke nem egy hirtelen létrejövő állapot, ami egyszerűen csak bekövetkezik. A béke az egy döntés – minden egyes ember döntése, amely minden országra kiterjed.” - Christina von Dreien

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem