Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Lélekcsemegék: A szívből való kivetítés és védelem meditációja

2020-10-20

A kundalini jóga tudományában több ezer krija és meditáció létezik, amelyek mind nagyon hasznosak. Néhány előírást javaslok betartani, amelyek biztonságossá teszik a gyakorlást.

1. Minden kundalini jóga gyakorlás előtt két mantrával hangolunk be. Mindkettőt háromszor zengetjük el

  • Ong Namo Guru Dev Namo

Meghajlok a finom isteni bölcsesség előtt. Meghajlok az isteni tanár előtt önmagamban

  • Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siri Guroo Dayvay Nameh

Meghajlok az első Guru előtt.  Meghajlok az Igazság előtt, amely korokon át létezik.
Meghajlok az Igaz Bölcsesség előtt.  Meghajlok a Nagy Isteni Bölcsesség előtt.

2. Az előírt gyakorlási időket ne lépd túl!

3. Jó, ha enyhe torokzárat tartasz minden kundalini gyakorlásnál, ha a póz lehetővé teszi. Ezt úgy tudod létrehozni, hogy az állad enyhén behúzod a mellkasod felé, mintha egy kis teniszlabdát szorítanál az állad alá.

4. Az a legjobb, ha reggel gyakorolsz, mert akkor az egész napodat feltöltöd energiával. Ha ez nem megy, bármikor gyakorolhatsz a nap folyamán. Lefekvés előtt legalább 2 órával hamarabb fejezd be a gyakorlást, mert felpörget, aktivizál.

5. Ha nem tudsz törökülésben ülni, ülhetsz széken, a talpaid legyenek a földön.

6. Minden gyakorlást 3 sat nam (jelentése: igazság a neved. Segítségével kiegyensúlyozod az elemeket a testedben, és összekapcsolódsz a lelkeddel) zengetésével zárunk le.

A gyakorlathoz tartozó mantra neve: Mangala Charn Mantra.

Egyenesen tartsd a felsőtested, és enyhén zárd a torkod (picit hátra húzzuk az állunk a mellkas felé).

Mudra:
Ima mudrában tartjuk a két tenyerünket, és keresztezzük a hüvelykujjakat

Mozdulat:
A mantra alatt végig mozgást végzünk a karjainkkal. Minden első sorra kinyújtjuk kb. 60 fokban felfelé a karunkat, majd minden másodikra behúzzuk. Ezt a mozgást végezzük folyamatosan, minden mantra sorra váltakozva.

Mantra:

AAD GUREY NAMEH
JUGAD GUREY NAMEH
SAT GUREY NAMEH
SIRI GURU DEVE NAMEH

"Meghajlok (tiszteletem fejezem ki) a legmagasabb szintű Guru, az időtlen igazság, a mindig érvényes, soha meg nem szűnő és soha meg sem született Igazság előtt."

Csináld a gyakorlatot 11 percig, majd minden nap növeld az időt 5 perccel, amíg eljutsz a teljes, 31 perces gyakorlásig. Lehet napi 11 percig is gyakorolni, ha nincs több időd. A 31 percet ne lépd túl!

A gyakorlat vonzó személyiséggel ajándékozz meg, és támogató energiát hoz az életedbe, ami segít az utadon. Segít a tested kiegyensúlyozásában, és védelemmel ruház fel.

A kundalini jógában általában minimum 40 napig gyakorlunk egy gyakorlatot. Ha ennél tovább szeretnéd, gyakorolhatsz 90, 120 vagy 1000 napig. A gyakorlási időszak meghosszabbításával a gyakorlat egyre erősebben kezd hatni az életedben.

 

Ha kérdésed van írj ide: info@simratyogaworld.com

További információ rólam, és a jógáról itt: www.simratyogaworld.com

 

Jó gyakorlást kívánok!

Arató Mónika

A könyvembe itt tudsz belelapozni, valamint a gyakorlathoz tartozó videót is itt tudod letölteni a könyv megvásárlása után:

 

További cikkek

A meditáció pozitív hatásai

A meditáció az egyik legősibb szellemi gyakorlat, mely a buddhista kultúrából terjedt el. Különféleképpen gyakorolhatjuk, azonban a cél közös: segítségével jobbá tehetjük életünket, javíthatjuk fizikai és mentális egészségünket.

 

A meditáció egy gyakorlat, de egyszerre egy kapu is egy világba, mely sok ember előtt örökre zárva marad. Ha igazán kitartóak és elhivatottak vagyunk, akkor élvezhetjük a meditáció jótékony hatásait, észrevehetjük fizikai és mentális egészségi állapotunk javulását.

Tovább
A csakrák szerepe és működése

Az energia a világegyetem minden egyes pontján megtalálható, átsző minden élettelent és élőt. Az emberi testben 7 olyan fő pontot és több mellékpontot találhatunk, ahol energia nyilvánul meg. Ezeket nevezzük csakráknak, melyek energiarendszert alkotva energiaörvényeket formálnak testünkben.Ahhoz, hogy elménk és testünk egészséges legyen, elengedhetetlen a csakrák kiegyensúlyozott működése. Ha nem megfelelő az energiaáramlás, az hatással lehet egészségünkre, valamint a csakrákhoz kapcsolódó életterületekre is.

Tovább
Az agy által teremtett anyagi valóság létezik!

Dawson Church nevével is ezirányú érdeklődésem során találkoztam először, hiszen neki köszönhetjük a Génjeink csodája - Az epigenetikai gyógyítás és szándékaink új biológiája című könyvet. Az idén megjelent „Az elmétől az anyagig – Az agy által teremtett anyagi valóság lebilincselő tudománya” még inkább közelebb hozta hozzám a tudást, hogy mit tehetek én, egyéni szinten, hogy ne csak a saját magam világát vonjam be Fénnyel, hanem az egész világot, és a bolygónk is gyógyulni tudjon a pozitív gondolkodás által.  

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem