Szerettem volna többet tudni a thetáról és annak működéséről. A Bioenergetic jóvoltából pedig több könyvet is kaptam, amely a segítségemre volt ebben. Ilyen például:

Vianna Stibal – Theta Healing, A hiedelmek kiásása

A hiedelmeink okozhatják a betegségeinket és a kudarcainkat, de a Theta Healing elősegíti a gyógyulást


A könyv lépésről lépésre elmagyarázza theta és a hiedelemrendszerünk működését. Ugyanis a módszer használatához meg kell értenünk, mik is azok a bizonyos korlátozó hiedelmek, és mit okozhatnak.

Például: hiedelem az, hogy elhiszem, csak akkor érdemlem meg a szeretetet, ha megdolgozom érte. Ez felnőttként önbecsülési problémákat okozhat, és kihasználó kapcsolatokba taszíthatja az embert.

Az is hiedelem, hogy elhiszem: a pénz (szükséges) rossz, mert megváltoztatja az embereket, és sokan bármire képesek érte. Egy ilyen hiedelem például szegénységet okozhat.

További hiedelmek: csak a kemény munkával lehet sikert elérni, csak akkor vagyok értékes, ha mások szeretnek/van férjem és gyerekem, minden férfi ugyanolyan, úgysem leszek boldog, mert nem érdemlem meg.

A végtelenségig lehetne sorolni a hiedelmeket, amelyek korlátoznak bennünket, és testi-lelki szintű megbetegedéseket eredményezhetnek.

A hiedelmek négy szintje

A könyvből azt is megtudjuk, hogy a hiedelmeknek négy szintje van: alaphiedelmek, genetikai hiedelmek, történelmi hiedelmek és a lélek hiedelmei.

Vagyis csupán egy dolog az, hogy a gyerekkorunkból fakadnak a hiedelmeink. Ráadásul a hiedelmek, hiedelemláncolatot alkothatnak, tehát mikor egyet feltárunk, kapásból maga után húz egy másikat is. De mindig van egy kulcshiedelem, ami előidézte a többit. Ezt megtalálni sokszor nehéz, de megéri a fáradtságot!

Ásásmunka

Ahhoz, hogy feltérképezhessük a hiedelmeinket, ki kell ásnunk őket 5 lépésben. Tehát utazást kell tennünk a tudatalattinkban. Az ásás pedig kérdezz-felelekkel történik. Egy sor kérdést kell feltennünk önmagunknak, amire a lehető legőszintébben kell válaszolnunk.

Hitmunka

Miután ráleltünk a hiedelmeinkre, következhet a hitmunka. Ennek segítségével törölhetjük a hiedelmeinket – ha készen állunk rá – és letölthetünk a helyükre egy pozitív hiedelmet. Ezek nagyon fontos lépések, de tudni kell, hogy semmit sem lehet erőszakkal törölni, és hogy mindig le kell tölteni valamit a törölt elem helyére.

Mindez bonyolultan hangzik? Pedig egyáltalán nem az! Vianna könyve tökéletesen érthetően és egyszerűen magyarázza el mindezt lépésről lépésre, a működési elvekkel együtt. Több gyakorlattal is szolgál nekünk, amelyek segítségével gyakorolhatjuk önmagunkon a Theta Healinget.

Segíthet egyetlen könyv elolvasása?

Igen. Lehet, hogy csodát nem tesz – bár azt sem lehet kizárni –, de igenis óriási segítség. Már eleve segít azáltal, hogy megérted önmagadat, a viselkedésedet, a jelenlegi problémádat és helyzetedet. A gyakorlati útmutatói segítségével pedig jelentős változásokat idézhetsz elő.

Fontos leszögezni: a Theta Healing nem csodatévő módszer. Nem tünteti el varázsütésre a betegségeket és a problémákat, bár kétségkívül van olyan probléma, amin egy alkalom is tud segíteni. Mindez egyéntől függ. De a hosszú távú használatával igenis megszüntethetők a fizikai és lelki panaszok, és pozitív változásokat idézhetünk elő. Tehát elérhető a vágyott élet, akár a boldogság, az egészség, vagy a bőség legyen a célunk.

Fotók: freepik.com, bioenergetic.hu