Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Akrojóga: tanulj meg repülni!

2021-10-05

Csupán három dologra van szükséged, ha repülni szeretnél az akrojógával: kíváncsiság, bátorság, bizalom. Benned megvan mindhárom?

 

A világon rengeteg embert sikerült mozgásra bírni a jógával, amelynek rengeteg fajtája létezik. Az egyik, nálunk kevésbé ismert az akrojóga. Azt mondják ez a világ egyik legkreatívabb és legjátékosabb mozgásrendszer. Őszintén megmondom, hogy én is akkor hallottam róla először, amikor megláttam a Bioenergetic Kiadó honlapján Vajnai Melinda és Ujhelyi Péter könyvét. A borítóra pillantva az első reakcióm az volt, hogy ezt lehetetlen megcsinálni. Fogadjunk, hogy nem én vagyok az egyetlen.

 

Hajtott a kíváncsiság, hát magamhoz vettem egy példányt a könyvből és elkezdtem olvasni. A kötet elején megismerjük az akrojóga történetét és, hogy pontosan mi is az akrojóga. A szerzőpáros, Vajnai Melinda (akrojóga és gerincjóga oktató) és Ujhelyi Péter (testszobrász mester, akrojóga instruktor) elmagyarázza, hogy mitől olyan egyedi, mitől kicsit fitnesz és akrobatika, mitől terápiás és mitől jóga ez a különleges mozgásforma.

 

De legfontosabb küldetésük, hogy megmutassák: erre bárki képes kortól, nemtől, alkattól függetlenül. A borító elrettentő lehet, de a kötetben lépésről lépésre haladva jutunk el az ilyen látványosabb, nagyobb egyensúlyérzéket, erőnlétet igénylő pozícióhoz. Mielőtt azonban a gyakorlati útmutatókhoz érünk részletes képet kapunk arról, hogy miként fussunk neki a gyakorlásnak, mire figyeljünk, hogyan alkalmazkodjunk a partnerünkhöz és a szervezetre gyakorolt fizikai és lelki hatásokról is képet kapunk. Akrojóga közben a mélyizomzat felébresztésével és mozgatásával fejlődhetünk, javulhat a tartásunk és a személyiségünk is fejlődik menet közben.

 

 

Aztán elérkezünk a gyakorlati útmutatókhoz, melyek részletesek, érthetőek és mindenhol számos fénykép segíti a jógázás. Egészen az alapoktól indulunk, a bemelegítéstől, az optimális testtartástól nyújtógyakorlatokon át, a komfortzónánkból való kilépésen és biztonságos gyakorláson keresztül a pózokig. És még a thai masszázsnak is jutott hely a kötet végén. Íme egy kis videós ízelítő:

Számos erősítő és nyújtó gyakorlatot is találunk a kötetben, melyek a partnerünk megtartásánál kapóra jönnek majd és helyet kaptak a leggyakoribb pózok is. Ráadásul a kötethez a kiadó honlapjáról letölhető egy videó is, mely hatalmas segítség lehet, de érdemes felkeresni a szerzők egyik óráját is. Felszabadultan, vidáman, csapatban izgalmas kísérletezni és feszegetni a határainkat.

Forrás: 

 

 

Olvass bele a könyvbe:

További cikkek

Interjú dr. Iller Barbarával

Az interjúból kiderül, hogy orvosként miért ajánlja a növényi étrendet; mit jelent az életmód orvoslás és a fenntarthatóság egy étrenddel kapcsolatban; hogyan és miért főzzünk olaj nélkül; mit együnk egy nap ha a teljes értékű növényi étrendet követjük; mit jelent a "béke tányér"; mi a célja az életmódprogramjával; mit jelent a kálcium paradox; mi az a telomer kutatás, milyen hatással van az élethossz kilátásainkra és mennyire fiatalít a teljes értékű növényi étrend.

Tovább
Mit tud a növényi étrend?

"Nehéz szavakba önteni, mekkora öröm egy ilyen hiánypótló magyar könyvhöz előszót írni" - olvashatjuk dr. Iller Barbara Növényi étrend a teljes életért című művéhez írt előszóban dr. Márky Ádám tollából. Megítélése szerint az emberiség előtt két nagy kihívás feszül: az éghajlatváltozás és az egyre öregedő társadalmak által jelentett, szinte kezelhetetlen egészségügyi igény. A könyv ez utóbbi megoldásához nyújt segítséget.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem