Nincs engedélyezve a javascript.

Amy Chan: Kapcsolatba menekülsz szakítás után? Erre figyelj!

thecollectiveyou_digitalmasters_achan_08_1.png
Amy Chan
https://renewbreakupbootcamp.com/

Ha úgy döntesz, hogy szakítás vagy válás után újra randizni kezdesz, erre figyelj.

 

Sok ügyfelem nem szán elegendő időt a szakítás utáni gyógyulásra és hajlamos fejest ugrani egy új kapcsolatba valaki olyannal, aki a szöges ellentéte az exnek.

Találnak maguknak valakit, akiben megvan mindaz, amit az előző kapcsolatukból hiányoltak.

Például ott van az egyik ügyfelem, Peter (a nevét megváltoztattam a magánélete védelmében), aki egy stabil és felelősségteljes nővel élt házasságban. Két évtized után viszont kihunyt a láng. Miután a gyerekek kirepültek, unalmasnak találta a házasságát. A válásuk után olyasvalakivel kezdett kapcsolatba, aki gondatlan, vad és kiszámíthatatlan volt.

Egy másik ügyfelem, Melanie egy függővel való kaotikus kapcsolatból lépett ki. A szakítás után valaki olyannal kezdett randizni, akit nem igazán méltányolt. Passzív volt és soha nem állította kihívások elé. Melanie viszont biztonságban érezte magát mellette, mert a férfi a tenyerén hordta.

Az egyik szélsőségből a másikba menekülve egy olyan elnyomott oldalunkat keltjük éltre, amely mindaddig szunnyadt. Peter élettel telinek érezte magát, Melanie pedig élvezte a biztonságot.

Mindkét eset példa az egyik szélsőségből a másikba menekülésre. Végül mindkét kapcsolat véget ért.

A megalkuvás örök társ…

A megalkuvás örök társ…

Az első néhány hónapban pezsdítő érzés lehet egy új kapcsolat. Intenzív, mert annyira újszerű élmény a korábbi kapcsolathoz képest. De…

Egy idő után elkezdenek megjelenni a kompromisszumok. Az új kapcsolatba menekülés sokszor egy hiányra adott válasz. Ahelyett, hogy kíváncsisággal közelítenénk a „hiányzó darabkához” és belülről gyógyítanánk azt, kívülről töltjük meg az űrt.

Ezzel csak tovább cipeled magaddal a lelki csomagodat.

Légy tudatában, hogy amikor szélsőségekbe bocsátkozol, ez általában egy védekezési mechanizmus. Persze nem minden szakítás utáni új kapcsolat menekülés. A lényeg, hogy ne másvalakit használj fel arra, hogy elkerüld a fájdalommal való megküzdést.

Kíváncsi vagy, hogyan lehet túljutni a szakításon? Gyógyulj ki a fájdalomból! Kerülj ki megerősödve!

Forrás: https://renewbreakupbootcamp.com/2022/10/12/why-rebound-relationships-fail/

Fordító: Seres Noémi