Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Anatomy Trains - Az anatómiai vonalak rendszere

2022-12-12

Thomas Myers világszerte ismert bestseller könyvének 4., bővített kiadása magyar nyelven.


Mik azok az anatómiai vonalak?

A hagyományos anatómiai megközelítés az izmok két végének csontokon való megtapadására helyezi a hangsúlyt.

Az Anatomy Trains rendszere ezzel szemben figyelmünket a miofasciális erőátvitelre irányítja, és megmutatja, hogy az egyenletes terheléseloszlásnak egy adott sérüléstől vagy fájdalmas területtől távol eső felborulása milyen hatással lehet a panaszt okozó területre. A testtartási és mozgásminták felmérése és kezelése a miofasciális meridiánokon keresztül.

A könyv mindenki számára érthető módon fogalmazza meg a test egészére kiterjedő, funkcionális egységet alkotó folytonosságokat, melyek a fasciahálózaton belül kialakítják a miofascia nyomon követhető meridiánjait.

A két lábon járó, magas súlypontú és kis alátámasztási felületű emberi testben a stabilitás, a terhelés, a feszültség, a rögzítés, a rugalmasság és a tartáskompenzáció folyamatai mind ezeken a vonalakon keresztül oszlanak szét.

Ez a kiadás a meridiánok térképe alapján számos új és holisztikus kezelési stratégiát mutat be a manuális és mozgásterapeutáknak a testtartás és a mozgásfunkció helyreállítására és javítására. 

 

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem