Hogy mi a turpisság?
Keverd szinte bármilyen hidegkonyhai krémbe a szárítmányokat, porokat, és tedd a család elé úgy, hogy nem is sejtik: zöldséget is esznek éppen.
Nagyszerű megoldás rejtő anyagnak például a vajkrém, túró, körözött, lekvár, melgszendvicskrém. A már csak langyos pudingba is mehetnek a zöldségporok, de a kechupba is belekeverheted, melytől az ínycsiklandó pizza egészségesebbé válik.
Valamint zöldség vagy gyümölcsturmixodat is felturbózhatod vele!

Friss zöldség, gyümölcs hiányában fogyasszuk azok szárított változatát!
Mivel a szárítmány biológiailag aktív, őrzi értékes beltartalmát, ezért ÉLŐ SZÁRÍTMÁNY-nak nevezzük. A szárítmány attól élő, hogy megmaradtak az értékes beltartalmi anyagai (vitaminok, enzimek, ásványi anyagok, flavonoidok, fehérjék, stb.) a szárítás során.

Viva Natura TÖKMAG POR - vitaminbomba tavaszi fáradtság ellen
Számos betegség, főleg vese-, máj-, köszvény- és bélbetegségek - esetén ajánlották a sütőtököt. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban.
Az alábbi betegségek esetén segíthet a tökmag a gyógyulásban:
- Köszvény: Az esszenciális zsírtartalmának köszönhetjük a tökmag vértisztító hatását, így a köszvény kitűnő ellenszere lehet, hiszen ahol tökmagot fogyasztanak, ott tököt is.
- Orsógiliszta és galandféreg ellen: Mindkettő eléggé veszélyes élősködő, amit az ember is könnyen elkaphat, megszabadulni azonban már sokkal nehezebb. Ha már más nem segít, próbálkozzunk meg a tökmaggal, ami segíthet!
- Prosztata megnagyobbodás: Sajnos ezt a jelenséget a helytelen táplálékunknak köszönhetjük, és annak, hogy sok egészséges eleségünk, az idő múlásával kifogyott életünkből. A tökmag is segítheti visszanyerni egészségünket, hiszen amíg fogyasztották az emberek, ismeretlen volt ez a betegség.
A tökmagban található rengeteg vitamin, ásványi anyag, nyomelem: A-vitamin, E-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, Folic-sav, C-vitamin, Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Vas, Cink, Vörösréz. Katalizátorok: Enzimek, Protein, Mangán, Szelén.


Viva Natura ALMAROST POR - a természetes jóllakottságért
Az élelmi rostok elősegíthetik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát, és hozzájárulhatnak a teltségérzet kialakulásához.
Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással lehet az alábbi betegségekre: Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíthet, ha veseköved van.
Gyógyíthatja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldhatják a húgyköveket. Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosíthatja, hiszen organikus sói semlegesíthetik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyíthatja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
Az alma hatásos vértisztító lehet, nagyon hasznos lehet mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél előnyösen használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.
Keverhetjük őket vagy magukban is fogyaszthatjuk. Ha szobahőmérsékletű vizet adunk a szárítmányokhoz, akkor megmaradnak az értékes anyagok és egészségünk szolgálatába állnak.

ZABFŰ POR - az egészséges nyugalomért
A zabfű legismertebb tulajdonsága az idegerősítő, szorongásoldó, antidepresszáns hatással lehet rendszeres haználójára. Emellett azonban fontos vértisztító, vízelhajtó, mert meggátolhatja a húgysav kiválását, és csökkentheti a vér húgysavszintjét, ezért hatékony lehet a reuma és köszvény kezelésében is. Segítheti a vércukorszint helyreállítását. Méregteleníthet, csökkentheti a koleszterin szintet és lúgosíthat.
Felhasználási javaslat: 1-2 teáskanálnyi (3-6 gramm) zab őrleményt forrásban lévő vízzel leöntünk, majd lefedett edényben 10 percig állni hagyjuk, leszűrve fogyasztjuk.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk, felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt. Ajánlatos a port a felbontás után egy zárható edényben tárolni.
A termék: Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől. Nyomokban búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot és zöldkagylót tartalmazhat.
Íme egy összefoglaló előadás a Viva Naturától:
Túlbuzog benned a kreatív energia?
Küldd be nekünk egyedi receptedet: "Így a legfinomabb a Tökmag/almarost/zabfű por!" címmel,
az info@bioenergetic.hu címre
2014 március 19-ig.
Így szerepelhetsz Facebook oldalunkon, sőt! Lénárt Gitta egy darab Lúgosítás élő ételekkel könyvét is megnyerheted .
Háromszínű desszert (2 személyre)
Hozzávalók: 4 db puha kivi, 25 dkg fagyasztott málna (vagy más piros bogyós gyümölcs), 3 dl fahéjjal és mézzel ízesített tejberizs
Elkészítése:
1. A kiviket hámozd meg, és villával törd pépesre, keverj hozzá egy mokkáskanálnyi zabfűport. .
2. A kiolvasztott málnaszemeket törd pépesre, adj hozzá egy kevés mézet (ha szükséges) és egy mokkáskanálnyi céklaport.
3. A tejberizsbe keverhetsz almaszirom őrleményt.
4. Tetszés szerint rétegezd egymásra pépeket, és félórát hagyd a hűtőben hűlni.
Tipp: a rétegek és az élő szárítmányok kedved szerint változtathatók, de ügyelj hogy a színek passzoljanak, és a szárítmányt "rejtő" finomságok íze domináns legyen.
Játékszabályzatot megtekintheted:
ITT