Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

EGYENSÚLY – Wellness és spiritualitás a Pilisben

2013-03-09

Az ideális élet ismérvei nem a külső körülményekben keresendők, hanem BELSŐ világunkban: testi egészségünkben, lelki békénkben, mentális kiegyensúlyozottságunkban. 

Jógatábor 2013. Piliscsaba, Pilis hegység

„EGYENSÚLY – Wellness és spiritualitás a Pilisben”

Az ideális élet ismérvei nem a külső körülményekben keresendők, hanem BELSŐ világunkban: testi egészségünkben, lelki békénkben, mentális kiegyensúlyozottságunkban. Ennek megteremtéséhez első lépésként egy hétre eltávolodunk a hétköznapi mókuskeréktől, elvonulunk a természetbe, lecsendesedünk, és egy új perspektívából szemléljük életünket, magunkat, kapcsolatunkat más emberekkel, munkánkkal, életcélunkkal. A szabadban történő kikapcsolódásra, mozgásra, egy-egy túra relaxáló élményére, a jógagyakorlás és meditáció nyújtotta kozmikus biztonságérzetre a XXI. század zaklatott hétköznapjai között nagyobb a szükség, mint valaha. Rátalálva valós helyünkre a világban, a nagy Egészben vállalt sorsfeladatunkra, küldetésünkre, az ember inspirációt talál a leghétköznapibb tevékenységekben is, megújult erővel néz szembe az Élet nyújtotta kihívásoknak, s azokat immár nem akadályként éli meg, hanem fejlődési lehetőségként az őt célja felé vezető úton. Rájön, hogy nem azt kell megváltoztatni, aminek meg kell történnie, hanem a jelenlegi hozzáállásán kell formálnia. Szabadban történő jógázásra, a természettel való kapcsolódásra, szép kirándulásra csábítva kínálunk tartalmas élményeket, testet-lelket megújító időtöltést.

PILISCSABA ÉS A PILIS

Ez a vidék a természetjárók paradicsoma, több jelzett turistaút kezdő és végpontja Dobogókő, amely a Föld szívcsakrájaként is ismeretes különleges energiáival tölti meg a környező tájakat. Sziklái, barlangjai, változatos növény- és állatvilága teszi vonzóvá a karsztos Pilis- hegységet. A Budapesttől 25km-re lévő, 210 méter magasan megtelepült Piliscsabát minden oldalról hegyek ölelik körül. A rómaiak az „Ad lucum felicem” (Boldog- liget) nevet adták az erdős hegyoldalakkal körülvett helynek. A pálosok itt keresték "az örök bölcsesség útját". Ennek a bölcsességnek pedig van helyszíne, a pilisi barlangok. A hagyomány szerint a Pilisben van elrejtve a Pálosok ősi kincse.

COSMOS TERMÉSZETGYÓGYÁSZ ÖKOPANZIÓ

Szállás Piliscsaba-Klotildligetben lévő, Budapesttől 25 km-re, festői környezetben közvetlenül az erdő szélén, örökzöld kerttel körülvett 40 férőhelyes panzióban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. A változatos és ízletes vegetáriánus ételek az egészséges életmódot támogatják. A panzió kertjében játszótér, kerti-tó, ping-pong asztal, teke, jacuzzi, az épületben szauna, konditerem várja a felfrissülni vágyókat. Jó időben a panzió tágas kertjében gyakorlunk.

KINEK AJÁNLJUK?

Aki szeretne szabadban jógázni, meditálni, rejtett energiáit felszínre hozni, elméjét lecsendesíteni, Önnön magával kapcsolatba kerülni. Aki szívesen fedezi fel túráink során a hegyek nyújtotta látványt, a forrásokból eredő víz ízét, és a még ma is sűrű erdő szépségeit. Aki szeretné a nyaralását igazi feltöltődéssel párosítani. A táj szépsége, a Pilis köztudottan erős energiái, meredek szirtek látványa, a patakok hangja, a kristálytiszta levegő már önmagában megnyugtat és ellazít. Kiváló lehetőség kezdőknek a jóga útján való elinduláshoz, ugyanakkor haladóknak is újdonsággal szolgál.

Időpont: 2013. július 29 – augusztus 4 (29-én hétfőn érkezés 14.00-16.00, 4-én vasánap indulás reggeli után. 6 éjszaka ott-tartózkodás. Első este vacsora, utolsó reggel reggeli biztosított)

Helyszín: Cosmos Természetgyógyász Ökopanzó, Piliscsaba, Pilis hegység

Szállás: 2-3 ágyas szobákban.

Ellátás: napi 3 x vegetáriánus, egészségmegőrző étkezés. Kirándulások alkalmával szendvicsebéd.

Utazás: egyénileg, autóval (segítünk útitársakat találni)

Program: Hatha jóga gyakorlatok, pránajáma, tibeti hangtálas relaxáció, meditáció, előadások, mantrák. Célunk a szervezet működésének harmonizálása, és az egész energetikai rendszer eredendő harmonikus működésének visszaállítása. Nagy hangsúlyt kap a helyes légzés és a pránajáma, - kihasználva a hely kínálta lehetőségeket -, valamint az egészséges életmód kialakítása, és az egészséges szokások integrálása a hétköznapokba. Olyan gyakorlatsorokat adunk át, melyek, a táborból hazatérve könnyen beilleszthetők a hétköznapi ember életébe. Fókuszban a holisztikus egyensúly megteremtése áll, így a meditációk és az esti jógafilozófiai előadásaink ehhez nyújtanak segítséget.

  • Harmatos füvön járás, holisztikus energizáló gyakorlatok, flow jóga, meditáció 7.00- 9.00
  • Reggeli 9.00-9.45
  • Kirándulás, gyalogtúra 10.00-16.30
  • Pránajáma a természetben kb. 12.30-13.00
  • Ebéd kb. 13.00-13.30
  • Visszatérés a szálláshelyre 16.30
  • Jóga nidra (vezetett relaxáció) 17.00-18.00
  • Jógagyakorlás, stretching 18.00-19.00
  • Vacsora 19.15-20.00
  • Esti előadás, mantrázás 20.00-21.00

1. nap (Július 29. hétfő)

Érkezés és a szállás elfoglalása 14.00-16.00 között. 16.00-16.30 rögtön egy kontemplációs sétával kezdünk, majd 17.00-18.00 relaxációval „érkezünk meg” otthonhagyott dolgainkból a táborba. Korai vacsora után nyitó kör és előadás.

Túrák: 2-3. és 5-6. nap (Július 30-31 kedd, szerda és augusztus 2-3 péntek,szombat): Gyalogtúrák a Pilisben. Úti céljaink lesznek a Pilis legkedveltebb és legszebb látványosságai, úgy mint Dobogókő (a Föld szívcsakrája), Rám-szakadék, Holdvilág árok, Zsivány sziklák, Ördöglyuk… Ezeken a jelentős energiát sugárzó helyeken pránajámázunk, meditálunk a pihenőink alatt

4. nap (Augusztus 1. csütörtök): Pihenés, napfürdőzés. Pránajáma és csend-meditáció a panzió kertjében. Ezen a napon nagyon kedvezményes áron, térítés ellenében gyógymasszőr áll mindenki rendelkezésére, aki szeretné izmait felfrissíteni.

A túrák könnyűek. Néha előfordulhat emelkedő szakasz a túrában, de a szintemelkedés nem haladja meg az 500 métert, jelentős erőkifejtést nem igényel. Egészséges, aktív életmódot élőknek ajánljuk. Előfordul, hogy a gyalogtúra során meredek útszakaszon haladunk, esetleg köves nehéz terepen, ahol teleszkópos túrabot használata megkönnyítheti haladásunkat. A túrák fakultatívak, melyeken mindenki saját felelősségére vesz részt. Az útvonalak változtatásának jogát fenntartjuk. A gyalogtúrákra érdemes magaddal hozni enni- és innivalót, és mindenképpen gondoskodni kell vízhatlan ruházatról arra az esetre, ha elered az eső.

Részvételi díj: 65.000 Ft / fő / hét

Az ár tartalmazza: 6 éjszaka szállást, napi 3 x vegetáriánus étkezést, jógafoglalkozásokat, túravezetést

Az ár nem tartalmazza: útiköltséget

Jelentkezés: Az adatlap kitöltésével és az előleg befizetésével 2013. március 29-ig.

Előleg: 23.000 Ft, mely fizethető Schinné Vida Anitánál személyesen a Shakti Jógastúdióban, vagy átutalással (ezt egy e-mailben jelezd kérlek és a részleteket egyeztetjük!)

Hátralék: 42.000 Ft, mely július 1-ig fizetendő. A jelentkezés csak a kitöltött, e-mailben megküldött jelentkezési lappal együtt érvényes. A jelentkezéseket a limitált létszám és a hely népszerűsége miatt érkezési sorrendben van módunk elfogadni.

Visszamondás: Március 29-ig abban az esetben lehetséges, ha magad helyett találsz más résztvevőt. Március 29. után pénzt nem áll módunkban visszafizetni!

Felszerelés: Jógagyakorláshoz: Polifoam/ jógamatrac, 2 pléd, meditációs párna vagy jógatégla, kényelmes gyakorlóruházat, kalap, meditációs kendő (rovarok ellen), naptej. Erre a célra kiválasztott szép jóganapló/jegyzetfüzet, színes ceruza. Kiránduláshoz: Túrabakancs, vízhatlan ruházat, hátizsák, kulacs vagy műanyag flakon, müzliszelet, aszalt gyümölcs, magvak.

Egyéb: Utolsó este tiszta fehér öltözetben szatszang tábortűz körül.

További információ: www.shakti.hu; info@shakti.hu; Tel.: 0630/448-5738, 30/532-2101

További cikkek

A béke mi vagyunk - Christina üzenete

„A béke nem egy hirtelen létrejövő állapot, ami egyszerűen csak bekövetkezik. A béke az egy döntés – minden egyes ember döntése, amely minden országra kiterjed.” - Christina von Dreien

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem