Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Elképesztően finom, elképesztően vegán!

2019-06-06

Imádsz főzni? A vegán ételek szerelmese vagy? Szeretnél növényi alapanyagokból csodás ételeket készíteni? Akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis a BOSH! fiúk minden kétséget kizáróan Téged is levesznek a lábadról!

De kik is azok a híres BOSH! fiúk?

Az egykori észak-angliai iskolatársak, Henry Firth és Ian Theasby elsöprő sikerüket a BOSH! névvel létrehozott videócsatornájuknak köszönhetik, ahol nem kis dologra vállalkoztak: meg akarják mutatni a világnak, milyen egyszerűen készíthetünk növényi alapanyagokból csodálatos ételeket. A jelek szerint ez sikerült is nekik, hiszen bombaként robbantak be a gasztrovilágba, világszerte közel 2 millió követőjük lesi minden mozdulatukat.

Állíthatom, hogy aki egyszer ellátogat a honlapjukra, az rendszeresen vissza is tér, hiszen egyrészt öröm nézni, ahogy a hagyományos alapanyagokból csodát varázsolnak – kész művészet! –, másrészt pedig számunkra is élvezet ezeket a bámulatosan egyszerű, ám nagyszerű fogásokat elkészíteni – nem beszélve az elfogyasztásukról.

Videóik kétségkívül lenyűgözőek, de ne feledkezzünk meg az apróbetűs részről: megtekintésük éhséget és megállíthatatlan főzési vágyat okozhat!

Anglia legmenőbb szakácskönyve már Magyarországon is!

Ha nem ijedtünk meg tőle, hogy a konyhánk ezentúl mágnesként fog magához vonzani minket, akkor érdemes beszereznünk a BOSH! fiúk friss és ropogós, magyar nyelvű szakácskönyvét. Van itt a könnyen, gyorsan elkészíthető hétköznapi fogásoktól és édességektől kezdve, a partira gyűlt nagyobb társaságokat is elkápráztató fantáziadús ételkölteményeken át, az ínycsiklandozó koktélokig minden, mi szem-szájnak ingere. Próbáld ki Te is receptjeiket, és kápráztasd el szeretteidet mesés finomságokkal!

Íme egy elképesztően finom recept az elképesztő BOSH! fiúktól!

SZIVÁRVÁNYOS ZÖLDSÉGES PITE

Hozzávalók

320 g konyhakész vegán omlóstészta-lap
liszt, a szóráshoz
80 g passzírozott paradicsom
½-1 tk. chilipehely
30 g friss bazsalikom
1 ek. balzsamecet
3 db padlizsán
4 db nagyobb sárgarépa
3 db cukkini
2 ek. olívaolaj
só, fekete bors

180 °C-ra előmelegített sütő | tiszta, liszttel megszórt munkafelület | sodrófa (vagy tiszta, üres borospalack) | nagy tál, vízzel megtöltve | 20-22 cm-es pitesütő

 Nyissuk szét a tésztalapot a belisztezett munkafelületen, és nyújtsuk 5 mm vastagságúra. | Nyúljunk alá a sodrófával, és tegyük át a tortaformába. | Finoman nyomkodjuk bele ujjal a tésztát az alap szélén és oldalfalán is. | Késsel vágjuk le a kilógó, felesleges darabkákat. Kanalazzuk rá a passzírozott paradicsomot, és egy kanál hátoldalával kenjük szét a tésztán. | Szórjuk meg chilipehellyel. | Szedjük le a bazsalikomleveleket, és újabb rétegben tegyük az előbbire. | Jöhet a balzsamecetkrém, majd tegyük félre.

Vágjuk le a padlizsán, a cukkini és a sárgarépa végét, majd felezzük meg a padlizsánt. | Zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra az összeset, majd áztassuk egy vízzel teli tálban 3 percig (így rugalmasabbak lesznek, es könnyebben formázhatók). | Vegyük ki és papírtörlőn szárítsuk meg a

zöldségcsíkokat. Vegyünk 1-1 csíkot mindegyik zöldségből, majd fogjuk össze őket: első a cukkini, aztán a répa, majd a padlizsán. | Tekerjük a három zöldségcsíkot spirál alakzatban rózsa formájúra. | Helyezzük a tészta közepére. | A rózsa közepétől kiindulva kezdjük szorosan tekerni a rózsa-alakzatot a szélek felé haladva, azonos sorrendben.

Amikor a zöldségek betöltik a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg az olajjal. | Tegyük a tálcát az előmelegített sütőbe, és süssük 40 percig. | Ellenőrizzük, és ha puhább zöldségeket szeretnénk, fedjük le alufóliával, és süssük további 15-20 percig. | Vegyük ki a formát a sütőből, és csúsztassuk ki belőle a tortát.

Tegyük az asztalra, így mindenki lefotózhatja remekművünket, majd óvatosan szeleteljük fel egy NAGYON éles késsel.

Ha még több receptre vagy kíváncsi, lapozz bele a BOSH! fiúk szakácskönyvébe:

 

További cikkek

A Könyv utca ajánlója: Élő édességek II.

Már 6 hónapja, hogy növényi étrendre váltottam, nem eszem állati eredetű ételeket, így az elmúlt fél év a felfedezések, a keresések, kutatások időszaka volt. Tavaly novemberben nem gondoltam volna, hogy ennyire változatosan és ilyen finomakat fogok az elkövetkező időkben enni.

Tovább
Tengerparti churros a BOSH-fiúktól!

"Gyerekkori spanyol tengerparti nyaralásaink emlékét idézve újraálmodtuk ezt a receptet (Kelet-London esős vidékén!).
Nagyon könnyű elkészíteni, a kalandvágyóbbak akár óriáskígyó méretű churrókat is alkothatnak. Egy biztos: ha kipróbálod, hálás leszel nekünk!"

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem