Nincs engedélyezve a javascript.

Hűtőfosztogató babfőzelék a Bosh-fiúktól!

Van a hűtődben mindenféle alapvető élelmiszer, de fogalmad sincs, mit kezdj velük? A Bosh-fiúk most is segítenek, hogy hamar összedobj valami igazán ízletes vegán finomságot!

Hozzávalók

Hozzávalók

 
200 g vegyes zöldség (mint például répa, póréhagyma, zeller, pézsmatök, cékla, karórépa, karfiol)
1 hagyma
2 teáskanál + 1 teáskanál olívaolaj
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
1 doboz kis szemű fehérbab
2 evőkanál paradicsompüré
500-750 ml növényi alaplé
4 gerezd fokhagyma
 
 
Tálaláshoz

Tálaláshoz

 
2 szelet teljes kiőrlésű ropogós kenyér
1 teáskanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
tejmentes tejszín
chilli
fenyőmag
Elkészítés

Elkészítés

 
Hámozzuk és daraboljuk fel a zöldségeket, vágjuk őket 3 cm-es darabokra. Locsoljuk meg egy evőkanál olajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, majd tegyük bele egy kibélelt tepsibe a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt, és süssük puhára őket 20-30 perc alatt.
 
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Szűrjük és öblítsük le a fehérbabot. Csipkedjük le, majd vágjuk apróra a rozmaringot és kakukkfüvet.
Öntsük a maradék teáskanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és tegyük alacsony-közepes lángra. Tegyük bele a hagymát, sózzuk meg kicsit, és folyamatos kevergetés mellett dinszteljük, míg áttetsző nem lesz.
 
Adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, és főzzük még néhány percig. Majd öntsük hozzá a babot, a paradicsompürét és a növényi alaplevet, és forraljuk még 10 percig. Majd tegyük félre, és a hagyjuk kicsit hűlni. Helyezzük turmixgépbe, és turmixoljuk addig, míg teljesen sima és krémes lesz. Tegyük vissza a pürésített levest a lábasba és ízesítsük.
 
Adjuk a sült zöldségeket a leveshez. Préseljük ki a sült fokhagymagerezdek belsejét is a levesbe, majd tegyük az egészet közepes lángra, és forraljuk fel.
 
Pirítsuk meg a kenyeret, majd dörzsöljük be finoman fokhagymagerezddel, és locsoljuk meg őket egy teáskanálnyi olivaolajjal.
 
Tálaljuk forrón a levest ízlés szerint chilivel, fenyőmaggal, tejmentes tejszínnel és persze egy szelet teljes kiőrlésű fokhagymás pirítóssal.