Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

A "Kultúrpara" ajánlója: Iktasd ki az agykérged!

2019-11-25

dr. Joe Dispenza: A placebo Te magad légy!

Mielőtt a cím miatt elküldesz a francba, olvasd el ezt a cikket,
aztán meg a könyvet, ami alapján íródtak az alábbi sorok!
Adj egy esélyt magadnak. Na?

A Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent dr. Joe Dispenza tollából származó A placebo te magad légy! című műve igazi tudományos krimi ahhoz, hogy önmagunk szakavatott gyógyítóivá válhassunk. Mi is az a placebo? Mindenki tudja az általános választ erre: olyan szer, amiben nincs szer, mégis egyesek ugyanúgy gyógyulnak tőle, mint mások, akik megkapták a szükséges hatóanyagot. Nem szabad elmenni amellett a gondolat mellett, hogy a placebohatást - azt a reakciót, amikor csak azt hisszük, hogy kaptunk valamit a gyógyulásunk érdekében, de közben meg semmit sem kaptunk, csak hitet - az orvostudomány már régóta kíváncsian (és fejcsóválva) vizsgálja.

A szerző úgy magyarázza a tudományos tényeket, hogy laikus is megérthesse a folyamatok mibenlétét, a módszert, amely az elmét hívja segítségül a test gyógyításához. Megerősíti, hogy bizonyos feltételek fennállása esetén egészségi állapotunk saját kezünkben van, akár csodákat is művelhetünk önmagunkkal. Hiszen az elménknek hihetetlenül fontos szerepe van bármiben, amihez hozzáfogunk, legyen az sport, pénzügyi tranzakció, boldogság, tanulás, mind-mind egyéb feltételek mellett fejben dől el - és ha eldőlt, a feltételeket is terveink mellé tudjuk rendelni. Nagyon leegyszerűsítve a mű lényegét: a test azt éli át, amit az elme elhitet vele. Mindenkiben megvan az öngyógyítás képessége. Megismétlem, mert fontos: mindenkiben megvan az öngyógyítás képessége.

Hogyan? A mű az ismert bővítésével a lehetséges határait tolja ki. Megint csak hogyan? "Komolyabban veszi a tudományt, mint a legtöbb tudós, ebben a könyvben pedig az epigenetika, a neuroplaszticitás és a pszicho-neuro-immunológia legfrissebb eredményeit ismerteti és vonja le belőlük e logikus következményeket." A szerző szerint meg kell értenünk, hogy a megújulás mélyen bele van építve testünk szövetébe, a betegség és a degeneráció sokkal inkább kivétel, mint norma. A bennünk zajló pszichológiai folyamatok céltudatosan is irányíthatók, ezáltal pedig sejtjeink hormon- és fehérje-előállításai is, valamint azok az idegpályák, amelyeken ezek a sejtek kommunikálnak egymással. Az író azt emeli ki könyvében, hogy az ember saját gondolatai, érzelmei és hiedelmei létrehoznak egy sor fiziológiai változást a szervezetben.

Ne mondd, hogy nem vagy kíváncsi arra, hogyan tudnád befolyásolni saját testi folyamataidat! Úgy sem hiszem el! Az anyag és az elme nem különálló tényezők. A tudatos és tudattalan gondolatok, érzések felfoghatók úgy is, mint a sorsunkat irányító tervrajz alkotóelemei. Mi lenne, ha az emberek önmagukban kezdenének hinni valmi rajtuk kívülálló helyett? Persze, amikor megtapasztalod ezt maga valójában, onnantól már nem térhetsz vissza régi életedhez: más dolgok lesznek fontosak, amint addig. Végül is, nagy ár ez ahhoz képest, hogy uralod az életedet?

A könyv hatalmat kezünkbe, hogy megvan bennünk minden biológiailag és neurológiailag szükséges eszköz az öngyógyításhoz. A szerző demisztifikálja azokat a fogalmakat, amelyeket befogadni sem mertünk idáig. A placebohatás egy új valóság, a tudomány és a spiritualitás ötvözete. Ez a könyv nem vonja kétségbe az egyéb gyógyítóeljárások hatékonyságát, pusztán melléteszi a kizárólag gondolat révén történő gyógyítás technológiáját.

A gondolat erejét nem szabad lebecsülni! Ugyanis csomó mindent el lehet vele érni, nemcsak gyógyítást, hanem akár a halál siettetését is. Saját rokonságomban két ismert történet is van, az egyik nagybátyámmal kapcsolatos: meghalt a felesége, ő pedig úgy döntött, nem akar nélküle élni tovább. Ezért elhatározott halála előtt végiglátogatta a rokonokat. Anyám ételt csomagolt neki távozásakor, de Péter bátyám csak legyintett: ennyi ételt nem eszek én már meg ebben az életemben. Tudom, ott voltam, hallottam. Mielőtt meghalt, kinn állt az udvarán és az ég felé üvöltött: Eta, megyek hozzád! Hamarosan meghalt. Önkezűséget nem állapított meg nála a halottkém. Másik rokon János édesanyja. Kórházba került és nem akart visszamenni ahhoz a fiához, akinél addig élt (nem volt rossz dolga, "csak" nem kedvelte a menyét). Jánoshoz akart költözni, aki harmadmagával élt 35 négyzetméteren. Anyu, mondta neki János, várjál egy kicsit, ráfizetéssel elcseréljük a lányomék meg a saját lakásunkat egy nagyobb ikerházra és akkor oda tudsz jönni lakni, de a kórház kiad, és legalább kis ideig menj Pistáékhoz vissza. Persze, egyik napról a másikra ilyen csere nem kivitelezhető, de "Giza" néni megmakacsolta magát, hogy már pedig ő oda vissza nem megy, inkább meghal (János ezt számtalanszor kihangsúlyozta: látta a döntést a szemében). Nem fogadott el többé se ételt, se vizet. És meghalt. Semmi sem indokolta orvosilag, hogy meghaljon, abba a betegségbe nem szoktak emberek belehalni az ő korában sem.

Nos, ha ezek a személyes életemből vett példák azt erősítik, hogy a gondolat ereje képes ilyesmire, akkor miért ne lehetne képes arra is, hogy gyógyítson? Miért ne lehetne kicsit trükközve becsapni és megkerülni saját agykérgünket?

Forrás: https://kulturpara.blog.hu/2019/11/23/iktasd_ki_az_agykerged

 

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem