Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Ismerd meg a benned élő szexualitást!

2013-03-27

Tisztában kell lennünk saját szexualitásunkkal ahhoz, hogy teljes nőként élhessünk, minden energiánkat központosítva, kiegyensúlyozottan. 

Közeleg a tavasz, lekerülnek a nagykabátok, a melengető napsütésben kitárulkozunk, s odabent, talán csak halványan, de félreérthetetlenül mocorogni kezd valami: szunnyadó szexualitásunk ébredezik. Sokszor nőként erre a jelenségre legyintünk, társadalmi és belénk nevelt elvárások miatt elnyomjuk magunkban, pedig a bennünk áramló szexuális energia segítségünkre lehet, hogy testileg-lelkileg feltöltődve, kiteljesedve megéljük nőiségünket.

Életünk és létezésünk minden részét, így szexualitásunkat is az energia mozgatja. A fizikai test energiája jól működő energiacsatornákon keresztül áramlik. A szexuális energia szabad áramlását azonban számtalan tényező megzavarhatja. Aki a szex nyújtotta élményeket maximálisan átéli, az könnyűszerrel érezheti, hogyan áramlik az energia saját- és partnere testében.

A szexuális energia helyes áramoltatása természetesen egész másról szól, mint a partnerek cserélgetéséről. Tisztában kell lennünk saját szexualitásunkkal ahhoz, hogy teljes nőként élhessünk, minden energiánkat központosítva, kiegyensúlyozottan. Legtöbbször tabu témaként kezeljük, pedig hatalmas energiák feszülnek a szexualitásban, amit a javunkra kellene fordítanunk, nem pedig ellökni magunktól azzal, hogy megtagadjuk őket. A szexuális erő a kreativitás, az egészség és az életerő bázisa is, ezért fontos, hogy mi magunk irányítsuk és tudatosan használjuk.

Én és a világ

A mai világban a női lélekkel nehezen összeférhetően van jelen a szexualitás. Folyik a tévéből, újságokból, oly módon, amivel nem szeretnénk azonosulni, ami legbelül a természetünk ellen való. A médiában sokszor a női testet szinte áruba bocsátó műsorokkal találkozunk, és persze mindenki ismeri a mondást, miszerint “nővel el lehet adni bármit”, tehát a női test, mint olyan, reklámhordozó felületté is vált. A női szexualitásról terjesztett kép – amelyben leginkább a férfiak fantáziáit próbálják megjeleníteni – sokszor komoly lelki konfliktust okoz nekünk, nőknek. Oly más, amit látunk, és amit legbelül érzünk!

A belső konfliktus odáig vezethet, hogy elbizonytalanodunk szexuális magatartásunkban és érzéseink felvállalásában. Ködös területté válik számunkra, amiben félelmek, elnyomott vágyak, bizonytalanság és az önmagunkkal szembeni elégedetlenség vegyül. Ahhoz, hogy ezt kiegyensúlyozzuk, fontos, hogy befelé fordulva elsősorban saját magunkat igyekezzünk felfedezni, megismerni és csak ezután figyeljünk arra, mit váltunk ki partnerünkből. Ha nem tudjuk mi az, ami nekünk örömet szerez és mi az, amit szeretnénk a férfitől, akkor ezt közvetíteni sem tudjuk.

Én és az örömöm

A női szexualitás misztérium a férfiak számára, de nekünk ne legyen az! Kíméletlen őszinteséggel nézzünk szembe a saját vágyainkkal. Ha önmagunk felé képtelenek vagyunk megnyílni, akkor sosem lesz felvállalt, szabad szexuális energiaáramlásban részünk. Akkor csak blokádokat építünk, ahelyett, hogy használnánk ezt a hatalmas erőt.

Tegyük fel a kérdéseket magunknak: mi az, ami nekem örömet okoz? Milyen gyakran ébred bennem vágy, amit esetleg nem élek meg? A tantrikus szexuális gyakorlatok segítségünkre lehetnek abban, hogy felfedezzük a saját testünket. Számtalan masszázstechnikát, speciális légző- és mentális gyakorlatot kínálnak nekünk, melyekkel a megrekedt és felhalmozódott energiáink újra felszabadulhatnak.

Gyakorolj egyedül és ismerd meg a tested minden rezdülését, légy tisztában vele, mi az, amire szükséged van. Ezek után pedig ne habozz ezt közölni is partnereddel, őszintén és nyíltan, segítve őt a testeddel helyesen bánni úgy, hogy az mindkettőtöknek jó legyen.

Én és a férfi

Tudnunk kell, hogy a férfi és nő számára a szex egészen mást jelent. Míg a férfiaknak ez legtöbbször egy szelep, amin keresztül a feszültséget le tudják vezetni, addig a nőknek a belső lényegük feltárása. A nő hajlamos arra, hogy elnyomja saját szexualitását és alárendelje azt a férfiénak, alkalmazkodjon igényeihez. Ezzel a saját energiáit nemhogy kibontakoztatja, hanem egyenesen legyűri, ami egyik félnek sem lesz jó.

Ahhoz, hogy megértsük a férfi-szexualitást – és ezen keresztül saját magunkat is –, fel kell tennünk bizonyos kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy mi hogyan viszonyulunk partnerünkhöz az együttlét közben. Ezzel a pár kérdéssel, főleg ha írásban válaszolunk rájuk, letisztulhatnak a gondolataink a saját szexuális magatartásunkkal kapcsolatban.

  • Mit jelent számomra egy férfi szexuális izgalma?
  • Hogyan reagálok egy férfi szexuális kívánságaira?
  • Szeretek szexuális energiát kiváltani egy férfiban, vagy inkább leblokkolom azt?
  • Szeretem ellenőrzésem alatt tartani a szexuális helyzeteket, vagy átadom magam azoknak?
  • Mennyire fontos számomra a férfi orgazmusa?
  • Mi tetszik és mi nem tetszik a partnerem szexuális magatartásában?

Ne feledjük: A férfi-szexualitással kapcsolatban a legfontosabb szempont a nő öröme és megelégedettsége, valamint a magunkkal és egymással szembeni feltétlen őszinteség. Így az intim együttlét célja nem pusztán a felgyülemlett szexuális energia levezetése lesz, hanem a szellemi egyesülés átélése és a feltöltekezés.

Szellemiség és szexualitás

A szellemiséget és a szexualitást ritkán hozzák kapcsolatba, ám ha szétválasztjuk a kettőt, a szexuális energiák könnyen negatív irányba mehetnek el. A szexet teljes lényünkkel, vagyis testünkkel, szellemünkkel és lelkünkkel is át kell élni. Ha ezt sikerül megvalósítani, az élvezetek végtelen tárházát és a lehető legteljesebb beteljesülést tapasztalhatjuk meg.

A szex a maga módján egy művészet. A test művészete, melyet partnerünkkel folyamatosan fejleszthetünk és magasabb szintre emelhetünk. Szexológusok és laikusok is egyetértenek azzal, hogy a szexuális energia az egyik legerőteljesebb energia, ezért nem mindegy, hogy miként hasznosítjuk.

Figyeljük meg magunkat, ismerjük meg a saját szexuális igényeinket a legteljesebb mértékben ahhoz, hogy fel tudjuk vállalni a szexualitásunkat és ezzel felszabadítsuk a benne rejlő energiát. Tisztábbá és tudatosabbá válunk ezen a téren, ha észrevesszük az öntudatlan történéseket és az önmagunk iránti szeretet segítségével rendbe tesszük és transzformáljuk azokat.

Írta: Kun Gabi

További ajánlott irodalom:

Káma-szútra Szuperszex

Michaela Riedl: Jóni Masszázs

Michaela Riedl – Jürgen Becker: Lingam-masszázs

 

További cikkek

A béke mi vagyunk - Christina üzenete

„A béke nem egy hirtelen létrejövő állapot, ami egyszerűen csak bekövetkezik. A béke az egy döntés – minden egyes ember döntése, amely minden országra kiterjed.” - Christina von Dreien

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem