Nincs engedélyezve a javascript.

Jóni-masszázs: fedezd fel a nőiségedet!

9.jpeg

Az a nő, aki megismeri jóniját és szoros kapcsolatba kerül vele, az pontosan tudni fogja, hogy mire vágyik szexuális téren és ezt képes világosan kifejezésre juttatni. Ezzel áthidalhatóvá válik a férfiak és nők közötti szakadék. 

Férfiak és nők ezrei szeretnének elmélyedni a női szexualitás rejtelmeiben, hiszen mind csodálattal állnak a nő misztériuma előtt. Ezt a feladatot a legtöbb ember azonban szinte lehetetlennek érzi. Ennek egyik oka, hogy modern társadalmunk kettős mércével áll ehhez a kérdéshez. Egyrészt a szexualitást természetesnek tartja, mely rengeteg öröm forrása lehet, másrészt azonban egy bűnös és tisztátalan dologként kezeli, melyet titokban kellene tartani. A női szexualitás teljes mélységeit azonban csak akkor ismerhetjük meg, ha hajlandóak vagyunk felülkerekedni félelmeinken.

A nők különböző kultúrákban és különböző korokban más-más szerepeket töltöttek be. Az ókori kultúrák többsége istenként tisztelte a nők életadó, óvó erejét, máskor azonban az Ördög eszközeinek, a férfiak kiszolgálóinak tekintették őket. Napjainkban is megjelenik ez a kettősség, hiszen éppúgy tekintik a nőket a szépség és a tisztaság megtestesítőinek, mint a bűn hordozóinak. Indiában például ma is a szexualitás kifejezés, bármiféle említése tabunak számít. Ebben a légkörben nagyon nehéz, hogy a témát az őt megillető tisztelettel és figyelemmel közelítsük meg.

Ha nőként megismerjük saját szexualitásunkban rejlő energiát, akkor életünk minden pillanatát át fogja hatni az életöröm és olyan szépség sugárzik majd belőlünk, mely mindenhová elkísér minket. A jóni elnevezés egy szanszkrit eredetű szó, melynek jelentése magában foglalja a teljes női nemi szervrendszert; a vulva külső részeit, a vaginát, a méhet és a petefészkeket. A magyarban, ahogy a legtöbb európai nyelvben nincs megfelelője. Bár szinte minden nyelvnek tucatnyi szava van, mely körülírja ezt a testrészt, ezek azonban vulgáris oldalról közelítik meg és nem képesek átadni a jóni kifejezés tisztelet teli voltát.

Az a nő, aki megismeri jóniját és szoros kapcsolatba kerül vele, az pontosan tudni fogja, hogy mire vágyik szexuális téren és ezt képes világosan kifejezésre juttatni. Ezzel áthidalhatóvá válik a férfiak és nők közötti szakadék. Nem szabad sajnálni az időt és fáradtságot arra, hogy megismerjük saját anatómiai felépítésünket, hiszen ne feledjük, hogy minden nő más. Fontos, hogy tisztában legyünk saját szexuális energiánk áramlásaival, testi-lelki egyensúlyunkkal. Sosem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy itt egy ősi titokkal állunk szemben, a nőiség legmélyebb forrásával, így a kérdést nem egyszerűsíthetjük le arra, hogy pusztán analitikusan kezeljük.

Ahhoz, hogy modern korunk gátlásait legyőzzük nagy segítséget nyújt, ha megismerjük, hogy régen hogyan viszonyultak a nőiséghez főleg a keleti kultúrákban. A tantrikus felfogás például magában egyesíti a világi és spirituális szemléletet, melyben a nő és férfi egyesülésének központi szerep jut. A jóni az ősi „szent kehely” jelképe, ahol a fogantatás szentsége megtörténik. A kínai költészetben sok olyan lírai kifejezést találunk, amelyet a női nemi szervek megnevezésére használtak (például „jáde-kapu”, „gyönyörbarlang”, „misztikus völgy”, „vörösérc-hasadék”).

A masszázs alapjai

A masszázs alapjai

 

Ahhoz, hogy visszatérhessünk ezekhez az ősi elvekhez le kell döntenünk magunkban a korlátokat. Ehhez nélkülözhetetlen a nyugodt környezet és a feltétlen bizalom a partnerünk iránt. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az igazi gyönyörök átélése nem csupán egyes nők kiváltsága, az orgazmus elérése minden nőnek veleszületett joga és meglévő adottsága, mely csak arra vár, hogy felfedezzék. A tantra úgy tartja, hogy az orgazmus pillanatában átélhetjük a teremtés kezdetét és egyben a világ elmúlását is egy pillanatba sűrítve. A francia nyelv is „kis halálnak” nevezi, hiszen ebben a pillanatban az ember feladja önmagát, az „én” megszűnik létezni és feloldódik egy kozmikus nyugalmi állapotban.

A női szexualitás végtelen tér, amely annál nagyobb, intenzívebb és örömtelibb távlatait fedi fel előttünk, minél mélyrehatóbban foglalkozunk vele. Figyelmesség és tisztelet: ez a két kulcs nyitja a jóni nyújtotta kiteljesedés és az öröm felé vezető út kapuját. A jóni-masszázs során rengeteg szexuális energiát szabadítunk fel, amelyet aztán a tudat tágítására, a test és a lélek élénkítésére, a nagyobb rugalmasság és kreativitás elérésére fordíthatunk. A feltörő energia a légzés és a képzelőerő révén cirkuláltatható, méghozzá úgy, hogy gondolataink mentén elvezethetjük a test bármelyik részére: ahová szellemünk repül, oda gyűlik az energia, és fokozza az izmok és idegek aktivitását. Minél jobban koncentrálunk, annál több energiát tudunk mozgósítani, és minél inkább aktiválódunk a légzés segítségével, annál magasabb fokú lesz majd a szexuális élmény és élvezet.

A lábfejhez, a kézhez és fülhöz hasonlóan a jóni is rendelkezik különböző szervekkel kapcsolatban álló reflexzónákkal, ezért is van az, hogy a jóni izgatása az egész testben kellemes érzést vált ki. A jóni-masszázs során a durva szexuális energia (csing) átalakul finomszerkezetű energiává (csi). A csing szexuális energia a gerincoszlop alsó végénél „lakik”, és folyamatosan termelődik az emberi szervezetben. A masszázs során ezt az energiát felpezsdítjük és felforrósítjuk, így aztán majd a masszázs befejeztével fel tud emelkedni a gerinc mentén, és elöntheti az egész testet. A jóni-masszázs során négy fajta légzést alkalmazhatunk: a mély hasi légzést, a mellkasi légzést, a felső vagy más néven kulcscsonti légzést, valamint az utóbbi kettő összekapcsolását, a kombinált légzést.

Jóni-masszázs lépésről lépésre

Jóni-masszázs lépésről lépésre

 

A jóni-masszázs előfeltétele a védett és biztonságos környezet. A szoba legyen rendezett és szép, hiszen a külső rend belső rendet is teremt. Friss virágok, érzéki illatok, gyertyafény, hangulatos zene és szép kendők pillanatok alatt minden szobát a gyönyör oázisává varázsolnak. Legyen kellemesen meleg (legalább 28 °C), és ne kelljen attól tartani, hogy hirtelen megzavarhatnak. Minden jóni-masszázst megelőz a női szépség és a nőiesség dicsőítésének szertartása, és egy teljes testmasszázs. A nőiesség (Shakti) és a férfiasság (Síva) előtti térdre borulás a tantra egyik fontos alapmomentuma, amely kifejezi a minden élőlény iránti feltétlen tiszteletet. Ez a nagyrabecsülés megadja a masszázshoz szükséges bizalmat, a teljes testmasszázs pedig megteremti a helyes testérzékelést.

A harmadik lépésben a masszázs a test érzéki területeit célozza meg, mint a nyak, a mellek, az arc, a lábak közötti rész (nem a jóni!), az ujjak és a lábujjak. A negyedik fázist „a jóni kapuinak megnyitása” névre keresztelte. Ez a szakasz nem a közvetlen stimulálásról, hanem a jóni egészének szemléléséről és ingerléséről szól: kívülről megérintjük és megvizsgáljuk, játékosan körüljárjuk és lüktetésbe hozzuk. A vénuszajkakat megmasszírozzuk. A cél az, hogy erotikus érzéseket keltsünk, és a jónit kibontakoztassuk.

Az ötödik fázis a „csikló izgatása”, amely a csiklóhoz való óvatos közeledéssel indul és végül a közvetlen izgatásával ér véget. Eközben a szexuális energia nagyon erőteljesen áramolhat. Az elkövetkező szakaszokhoz hasonlóan már itt is nagyon fontos, hogy újra és újra bevonjuk a masszázsba az egész testet. A légzés mélyebb és intenzívebb, a képzelőerő segítségével pedig már megpróbálhatjuk a kis energia-körforgásban cirkuláltatni. A hatodik szakaszban „belépünk a szentélybe”. A jóni belseje minden nőnél felettébb egyedi felépítésű: alacsony vagy magas hegyek, szűk vagy tágas völgyek tagolhatják, másmilyen a falak, a bőr, az izmok, a bőrlebenyek tapintása, a hőmérséklet és a nedvesség. A jóni-masszázs e különleges szakasza valamivel nyugodtabb, az energia kissé lecsendesedik és szétoszlik a szervezetben.

A hetedik fejezet szintén a masszázs egy nagyon intenzív szakasza: a G-pont felfedezése és ingerlése következik. Az energia általában itt éri el a csúcspontját. A nyolcadik fejezet a végjáték. A cél az energia lecsillapítása és a masszírozott személy ösztönzése arra, hogy ezt az energiát ismét magához láncolja, ne engedje elillanni. Az energiaszint lassan csökkenni kezd, az energia „megnyugszik” és szétoszlik.

A jóni-masszázs segítségével nem csak örömtelibb lehet szexuális életünk, de segít abban is, hogy megismerjük magunkat, felfedezzük a bennünk lakó ősi nőiség hatalmas erejét. Ha felfedezzük magunkban ezt a hatalmat az életünk minden részére hatással lesz. Ez a tapasztalat a mindennapokban is elkísér majd minket, nő önbizalmunk, szebbnek, érzékibbnek fogjuk érezni magunkat, melyet a külvilág is észrevesz majd. A jóni masszázs segítségével felfedezhetjük és kibontakoztathatjuk magunkban a NŐ-t, mely születésünktől fogva csak a kivirágzásra várt.

Ajánlott könyveink

Ajánlott könyveink

Michaela Riedl: Jóni-masszázs

Társadalmunkban bár az erotika mindennapos téma a teljes gazdagságában megélt női szexualitás igen elhanyagolt terület. Szerény lehetőségek állnak a hölgyek rendelkezésére, hogy felfedezhessék önmagukat, testüket, szexuális motivációikat, a bennük élő végtelen energia forrását. A nőiség nagy ajándék hatalmas erő, a gyógyulás, az egészség és a kreativitás hordozója.

A könyvben bemutatott gyönyörű fotók és részletes leírások segítségével elsajátíthatjuk az energetikai és ezoterikus-spirituális alapokat, tantrikus módszereket, masszázstechnikákat, speciális légző- és mentális gyakorlatokat. Ezen módszerek alkalmazásával korábban (akár évek, évtizedek óta) felhalmozódott energiáink ismét felszabadulnak, megnyitva ezzel az érzéki odaadás boldog, örömteli világát. A hölgyek megismerhetik saját, eddig talán elhanyagolt nőiségüket, mely az önismeret fejlesztésével a mindennapjaikra is hatással lesz. Segíti egy új, tudatosabb életmód kialakítását, melyben a nőiség nagyobb szerephez jut.

A könyv mellé egy magyar nyelvű Jóni-masszázs videót adunk ajándékba. E csodálatos masszázstechnika elsajátítását kellemes atmoszféra, gyönyörű zene és igényes narráció könnyíti meg.

kepernyofoto_2023_06_21_16_20_35.png

Nicole Bailey: Tantrikus Szuperszex

Megélted már partnereddel eggyé olvadva a simogatásból, ringatásból, cirógatásból és meditatív légzésből eredő erőteljes extázist? Ismered a titkát, miképp irányíthatod szexuális energiáidat és élvezheted partnereddel nem csak a testi, de az elmélyült lelki kapcsolatot is?

A kötetben bemutatott 52 pozitúra mindegyikében találhatók olyan különlegességek, amelyek segítségével magasabb szintre emelheted erotikus tapasztalataidat. Mindezek révén a szeretkezés fokozatosan új dimenziókat ölt, és gyönyörűséges felfedező utazássá válik, egész tested pedig egyetlen bizsergő erogén zónává alakul át. Tekints be a tantrikus szex bölcsességébe, a bensőséges masszázstechnikák, erotikus légzési módszerek, meditációk és ősi tantrikus rituálék segítségével!

A kötet szerzője, Nicole Bailey, újságíró, szakterülete az egészség, a pszichológia és a párkapcsolatok. A Bioenergetic Kiadó gondozásában 2012-ben jelent meg a Káma-szútra Szuperszex című kötete.