Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Káma Szútra, a tankönyv

2014-08-01

A szexualitás az ókori India életének is szerves, természetes része volt, sőt. Persze ellentmondások is akadnak bőven, hiszen míg a nő jogfosztott és a férfinak kiszolgáltatott , a Káma-Szutra szerint a nemi érintkezés lényege a nő minél tökéletesebb boldogságának elérése.

A szexualitás az ókori India életének is szerves, természetes része volt, sőt, mai szemmel nézve döbbenetes az a teljes gátlástalanság, amellyel ezt a témát kezelték.
A termékenységért felelős istent, aki pusztító ugyan, de újrateremtő is, ők Sivának hívták. Síva jelképe a lingam, vagyis a hímvessző, s a tiszteletére emelt templomokban a nők hatalmas lingamszobrok előtt imádkoztak gyermekáldásért, vajjal kenegették, felkoszorúzták.


A templom falán szobrok láthatók, melyek szerelmi jeleneteket ábrázoltak, ám európai turisták inkább pornófimekre szoktak asszociálni, amikor meglátják őket, pedig nem ez a céljuk. Az ind filozófia szerint az embernek állandóan tökéletesítenie kell magát testi és lelki értelemben egyaránt, és teljesen evidens, hogy idetartozik a szex is.
Míg Egyiptom és Mezopotámia szerelmi életéről töredékekből, homályos utalásokból próbálunk következtetni, Indiából fennmaradt egy többszáz oldalas szextankönyv. Pontosabban nem is egy, hanem kettő. A Káma-Szutra a III. század körül keletkezett, és eredetét egy mítosz világítja meg: Mikor Siva isten szeretkezett feleségével Párvátival (nem siették el egyébként, az aktus ezer évig tartott) egy szolga kileste, s lehozta az embereknek a TUDÁST, miként Prométheusz a tüzet. A legváratlanabb és legmegdöbbentőbb a könyvben az, hogy míg a nő Indiában jogfosztott és kiszolgáltatott a férfinak, a Káma-Szutra szerint a nemi érintkezés lényege a nő minél tökéletesebb boldogságának elérése.
A másik szexkönyv címe: Anangaranga. Ebben a szeretkezés 64 ajánlott testhelyzetét írja le a szerző, és mi csak csodálkozással vegyes irigységgel gondolhatunk arra, hogy milyen ötletesek és hajlékonyak voltak a régi indiaiak.

Mark A. Michaels és Patricia Johnson: Nagyszerű szexNicole Bailey: Káma-szútra Szuperszex+ ajándék Káma-szútra DVDNicole Bailey: Tantrikus Szuperszex + ajándék Káma-szútra DVDLingam masszázs

További cikkek

Betegség mint szimbólum? - Érzelmek és betegségek

A szomatikus (testi) betegedésekkel kapcsolatban a köztudatban sokszor szélsőséges, általában „egyfaktoros” megközelítések élnek: vagy mindent valamilyen patológiás testi folyamatra (biomedikális modell), vagy mindent pszichológiai folyamatokra (pszichológiai modell) vezetnek vissza. A köztudatban a pszichológiai folyamatok szerepére vonatkozóan ráadásul sokszor egymással gyökeresen ellentétes elképzelések is felfedezhetők. Egyes elképzelések szerint a negatív érzelmek – például a harag, a szorongás, a szomorúság – túlzott jelenléte vezethet különböző testi akár daganatos – megbetegedések kialakulásához. Más megközelítések éppen ennek az ellenkezőjét hirdetik, azaz a negatív érzelmek tagadását vagy tudattalanba szorítását (vagyis elfojtását) hangsúlyozzák.

Tovább
A jóga előnyei álltak fókuszban a kardiológiai konferencián

Az indiai Kardiológiai Társaság nemrégiben a jóga hatásait vizsgálta. A jóga népszerűsége is megköveteli az egészségügyi szakemberektől, hogy következményeinek alaposan járjanak utána. Nem ez az első tudományos munka, és nem is csak Indiában végeznek kutatást a jóga előnyei témában. A jó hír az, hogy minden esetben megerősítik a jóga gyógyító hatásának tényét.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem