Nincs engedélyezve a javascript.

Mazsolás-csokis gyorskeksz a BOSH-fiúktól!

Egy gyors keksz receptje, kevés hozzávalóval kifejezetten jól jön, ha valaki gyerektársaságban kénytelen sütni-főzni a napokban. Ezt pedig egyrészt gyerekjáték elkészíteni, másrészt nincs gyerek, aki ne szeretné! Tej- és tojásallergiások pedig kifejezetten örülhetnek, mert ebben egyik sincs!

Hozzávalók (25 db-hoz)

Hozzávalók (25 db-hoz)

 
250 g tejmentes vaj
225 g porcukor
2 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál juharszirup
300 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
45 g mogyoró
45 g mazsola
Elkészítés

Elkészítés

 
1. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt, és helyezzünk sütőpapírt két sütőlapra.

2. Öntsük a tejmentes vajat, cukrot, vaníliakivonatot és a juharszirupot egy nagy keverőtálba, és keverjük össze őket egy kanállal, míg krémessé nem válik a massza. Majd adjuk hozzá a krémhez a lisztet, a sütőport és a sót. Így egy sűrű, de formázható tésztát kapunk.

3. Éles kést vagy mozsarat is használhatunk, hogy szárított borsónyi méretű darabokra vágjuk vagy törjük a mogyorót. Öntsük a mogyorót és a mazsolát a tálba, és egyenletesen oszlassuk el a tésztában.

4. Kanalazzunk diónyi méretű tésztadarabokat a sütőlapra. A labdácskák között 4 cm legyen a távolság (így lehet, hogy több részletben tudod csak kisütni a sütiket). Lapítsuk le egy kicsit őket, de nem kell, hogy igazán laposak legyenek.

5. Helyezzük a sütőlapokat a sütőbe, és süssük 13-15 percig a sütiket, félidőben fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljenek. A sütik akkor vannak készen, amikor a szélük aranybarna, de középen kissé halványabbak. Ekkor vegyük ki a sütőlapokat a sütőből, de 5-10 percig hagyjuk rajtuk a sütiket, hogy megszilárduljanak, majd utána óvatosan tegyük át őket hűlni egy sütőrácsra.