Nincs engedélyezve a javascript.

Melyik mágikus állat ereje lehet segítségedre?

deer1111.jpg

A segítségünkre lévő varázserejű állatok utat mutatnak nekünk, saját jelentéssel bírnak. Van néhány általánosan elfogadott jellemvonásuk, melyeket az alábbiakban ismertetünk.

E tulajdonságokkal természetesen az ember ruházta fel az állatokat. Asaját, mágikus erővel rendelkező totemállatunk azonban néhány nem vártadománnyal is szolgálhat. Az alábbi lista mindössze kiindulópontként szolgál azismert, mágikus erejű állatok vonatkozásában.

A sólyom
A sólyom ragadozó madár, magasan repül kitárt szárnyakkal a föld fölött, és éles szemével mindent feltérképez. Bátorságot ad, növeli a képzelőerőt és vizualitást. Segítségével megtaláljuk a szabadságot, és távoli vidékekre is eljutunk.

A hód
A hód mesterien alakítja környezetét. Arra tanít, hogy fogadjuk el a nekünk nyújtott kezet, és legyünk elkötelezettek a dolgok iránt. Megmutatja, hogyan lehet a terveket kivitelezni, befejezni, amit elkezdtünk, és learatni munkánk gyümölcsét.

Medve
A medve erős, saját magát és környezetét megvédeni képes, találékony állat, amely téli álmot alszik, hogy aztán tavasszal új erőre kapjon. Védelmező, józan ésszel rendelkezik, és gyakorlatias. Felfedi előttünk a táj varázslatos titkait, az álom világának őrangyala.

Az őz
Az őz gyors, bájos, kecses állat. Az álcázás nagymestere, éber, érzékeny, és szinte lebeg a levegőben. Arra tanít, hogy bízzunk ösztöneinkben, cselekedjünk gyorsan és megfelelően. Ismeri az utat a szerelemhez és a kedvességhez, megmutatja, hogyan érjük el játszi könnyedséggel dolgokat.

A harkály
Ez a madár kitartóan függ a fákon, és kopácsol mindaddig, míg el nem éri célját. Néha örömében szinte dobol. Megmutatja, hogyan építsünk biztonságos „fészket”, hogyan alakítsunk ki magunknak olyan otthont, amelyet értékelünk, és ami jól illeszkedik bioritmusunkhoz.

Lazac
Ez a hal nagy, erős, céltudatos állat, amely felfelé úszik egészen az ívás helyéig. A bölcsességet testesíti meg, és megmutatja a helyes irányt. Gyakran küldetésünkre, életfeladatunkra mutat rá, hogy megtaláljuk az igaz utat, mások befolyása nélkül.

 

owl_wallpaper_362h.jpg

Medve
A medve erős, saját magát és környezetét megvédeni képes, találékony állat, amely téli álmot alszik, hogy aztán tavasszal új erőre kapjon. Védelmező, józan ésszel rendelkezik, és gyakorlatias. Felfedi előttünk a táj varázslatos titkait, az álom világának őrangyala.

A varjú
A varjú a dögevők kategóriájába tartozik, ahogyan a fekete holló és a szarka is. Ez a madár alkalmazkodó és találékony, először egy kicsit közelebbről veszi szemügyre a dolgokat, gyakorlatiasabb, mint a többiek. Segít a titkok megőrzésében, a természet törvényeinek megismerésében, ami rejtett tudást jelent.

A kígyó
A kígyó az állandó átalakulással kapcsolatos tudást, valamint a születést, a nemiséget, a halált és az újjászületést jelképezi, ennek révén pedig az ösztönvilággal áll kapcsolatban. Gyógyulást és bölcsességet hoz számunkra, valamint a kellő időben való cselekvés és a hatalmas átalakulások képességét testesíti meg.

Bagoly
A bagoly éjszakai madár, jól lát a sötétben, hangtalanul repül, és hihetetlenül jó a hallása. A bagoly a bölcsesség szimbóluma, segít megérteni, mi húzódik meg a felszín alatt, betekintést nyújt a dolgokba, segít tudatunk kiterjesztésében.

A vadliba
A vadlibák szeles, kopár vidékek lakói. Agresszívek és öntudatosak is lehetnek. A madár két lábbal áll a talajon, azonban egészen a csillagokig képes elrepülni, éppen ezért az álmodozás, a megújulás, az eredmények közvetítője, valamint a megtisztulás és a váratlan áldás is tőle származik.

A vidra
A vidra síkos bőrű, vízben élő emlősállat, nagyon jó a humora. Hűséges társ és gondoskodó szülő. Boldogsággal és részvéttel adományoz meg, és játékra ösztönöz bennünket. Üzenete, hogy ne vegyük magunkat túl komolyan, éljük az életet könnyedén, lezseren.

wolf.jpg

A farkas
A farkasnak nagyon jó a szaglása, és megvan az a képessége, hogy mindig elérje a célját. Már messziről megérzi a veszélyt, és nagyon gondoskodó a falkája illetve a családja iránt. A farkas bölcs tanácsadó és kiváló vezető, segítségével kapcsolatba kerülhetünk a túlvilággal, megmutatja, hogyan legyünk biztonságban, segít megőrizni titkainkat, és megtalálni életünk értelmét.

A sas
A sas a magasban repül, és a nap fényét hozza el számunkra. A megérzés, a spiritualitás és a vizuális képesség, a dolgokra való rálátás képességével adományoz meg bennünket. Gyorsasága és éleslátása mágikus tulajdonságokkal ruházzák fel. Segít abban, hogy a magasba szárnyaljunk.

Az egér
Ez a kis állatka mindent közelről és alaposan megvizsgál. Kezdetben talán jelentékenynek tűnhet, azonban rámutat,mi az, amire igazán szükségünk van. Megvizsgálja és kifürkészi a dolgokat, segítsége jól jön, amikor össze vagyunk zavarodva, mert feltárja előttünk a dolgok lényegét.

A pillangó
Számos más rovarhoz hasonlóan az energiája miatt nagyon fontos az emberek számára. A pillangónak azonban van egy kivételes jegye: a pillanatban élés képességével ajándékoz meg bennünket, hogy értékeljük a szépet, képesek legyünk az átalakulásra, és hogy a szelek szárnyán szárnyaljunk.

A béka
Az ambiciózus béka több közegben is otthonosan mozog. Segít a változásban, a dolgok megértésében, hogy egyik helyről eljussunk a másikra. Megmutatja annak a módját, hogyan tudunk megtisztulni a negatív pszichikai energiáktól.

Teknősbéka
Az amerikai ősi indiánok a teknősbékát a Földanya megtestesítőiként tisztelték. A teknősbéka a megalapozott gondolatok közvetítője, egyensúlyban tartja a testet a jelenben. Egészséggel ajándékoz meg bennünket, és megmutatja az utat a kreatív dolgok felé. (A szárazföldi teknős hasonló a vízben élőhöz.)


A héja
Ennek a madárnak, hasonlóan a sashoz, felettébb éles a látása, de a közelebbi dolgokat is nagyon jól szemügyre veszi. A héja felhívja a figyelmünket azokra a dolgokra, amiket elszalasztottunk, és képessé tesz a gondoktól való megszabadulásra, lelkünk felszabadítására.

336872824_533839585585883_5757488739331137215_n.jpg
Ajánlott könyvünk

A mezei nyúl
A mezei nyúl egy a titokzatos képességgel rendelkezik: képes szinte a semmiből előbukkanni. Megmutatja a túlvilágra vezető utakat, ösvényeket, és ennek titokzatos világát. A mezei nyúl segítségével szinte a semmiből meríthetünk tudást.

A házi nyúl
A házi nyúl félénkebb, mint a vadnyúl. Arra ösztönöz, hogy nézzünk szembe félelmeinkkel, és gyengeségünkből kovácsoljunk erőt.

A ló
A mítoszban a tündérkirálynő lovon jelenik meg. A Föld energiáját testesíti meg, és elvisz bennünket a mágikus kapuig.

A borz
Ez a kis teremtmény megmutatja, hogyan védjük meg saját otthonunkat, ha kell, akár fegyverrel.

A mókus
A mókus megtanít a jövőre készülni, nemcsak a gyűjtögetés révén, hanem oly módon is, hogy könnyedén megszabaduljunk a felesleges dolgoktól.

A hattyú
Ez a madár képes rút kiskacsából csodálatos szépséggé változni. Megtanít, hogy behódoljunk a kozmosznak, és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk.

A delfin
Ez a vízi emlősállat az élet, a kommunikáció és a kapcsolatteremtés szimbóluma. Megmutatja, hogyan legyünk boldogok és szabadok. Elképesztő emlékezőképességük és társuk iránt mutatott ragaszkodásuk közelebbi kapcsolataink megőrzésében lehet segítségünkre.

A pulyka
A pulyka tehetséggel, az életben maradás képességével ajándékoz meg bennünket, és áldást hoz.

A denevér
Sötét és misztikus állatként a denevérek a sötétség megtestesítői. Segítenek félelmeinkkel szembenézni, elvarrni a szálakat, és megtalálni az utat az újjászületéshez.

A róka
A találékony és agyafúrt, ravasz róka megmutatja, hogyan maradjunk észrevétlenek, amikor valami hasznos dolgot viszünk véghez. Az álcázás nagymesterei beavatnak ebbe a furfangba is.

A kutya
A kutya, a farkashoz hasonlóan, azt mutatja meg, hogyan legyünk hűségesek és elkötelezettek. Gondoskodást jelképez, amely mindenen felülhelyeződik. Bátorság, mozgékonyság és kitartás jellemzi.

A macska
Hálás és nyugodt állatok a macskák, de ha kell, ki tudják ereszteni a körmüket is. A macska nagy vadász, megtanít, hogyan legyünk elégedettek önmagunkkal. Érzékeny és tüzes állat, kiváló, önzetlen anya, ugyanakkor félénk ragadozó, a női energiák sokoldalúságával rendelkezik.

A szarvasbika
Az őzhöz hasonlóan bölcs állat, a rejtett titkok tudója, a természet gazdagságába és misztériumába avat be bennünket.