Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Miben segít a reflexológia?

2021-03-19

A reflexológia az egyik legismertebb természetgyógyászati módszer, mely megmutatja, miként tudunk testünk különböző részeire hatást gyakorolni a reflexzónák masszírozásával.

A legjobb önfejlesztő könyvek koronázatlan királya, Eckhart Tolle szavaival élve: „a világ csak belülről változtatható meg”, így középpontba kell helyeznünk lelki és testi békénket. A reflexzónák masszírozásával aktiválhatjuk és serkenthetjük testünk öngyógyító folyamatait, amely rendkívül pozitív hatással lehet mindennapjainkra.

Miben segít a reflexológia?

A természet alapvetően az egyensúly fenttartására törekszik. Az egész bolygó ökoszisztémájától kezdve a legapróbb emlősig, minden élő rendszer legfőbb célja az egyensúly állapotának fenntartása. Nem vagyunk zárt rendszerek, tehát folyamatosan kölcsönhatásban vagyunk a külvilággal, folyamatosan áramlik az energia, anyag és információ. A nem megfelelő táplálkozás, a stresszes életmód és a kevés mozgás miatt könnyen felborulhat bennünk az egyensúly. Ennek súlyos következményei lehetnek egészségünkre és kapcsolatainkra nézve, különösen modern korunkban, ahol sokszor a túlhajszolt életmódot tekintik ideálisnak.   

A reflexológia a holisztikus, természetgyógyászati módszertanra támaszkodva a test öngyógyító folyamatait aktiválja, úgymond útmutatást ad testünknek arra nézve, hogy hogyan kerüljünk vissza az egyensúly állapotába.

A reflexzónamasszázs pozitív hatásai

Testünk különböző felületein mikroterületek találhatók, amelyek testünk és lelkünk kölcsönös egyensúlyállapotának holografikus szellemi kivetüléseit jelzik. Az egyik legfontosabb mikroterület a talp. A talpunkon megtalálható idegpontok kapcsolatban vannak egyes szerveinkkel, és testünk különböző részeivel. Ahogy a különböző részek hatással vannak a mikroterületekre (idegpontokban dús reflexzónák, jelen esetben a talpunk), úgy a mikroterületeken keresztül hatással lehetünk testünk különböző részeire.

Reflexológia kisokos

Megfelelő masszázst alkalmazva segíthetjük testünket az egyensúly állapotába való visszaállás útján. Amikor valamilyen betegség vagy rendellenesség jelenik meg testünk valamely részén, a mikroterület megfelelő pontjain salakanyag fog képződni, idővel egyre több és egyre fájdalmasabb. Ennek a salakanyagnak a feloldására alkalmazzuk a reflexológiát.

Reflexológia otthon 

A reflexológia precíz és kifinomult tudomány, ezért ha komoly problémára keresünk gyógymódot, legjobban tesszük, ha felkeresünk egy reflexológust. Azonban a reflexológia otthoni alkalmazása sok esetben megelőzheti egy profi felkeresésének szükségességét.

A reflexológia tudományának alapjai rendszeres gyakorlással könnyedén elsajátíthatók. Több kitűnő munka is megjelent, mely egyszerű útmutatást nyújt a reflexológia tudományának alapszintű elsajátításához. Igyekezzünk gyermekeinknél minél hamarabb elkezdeni a reflexológia rendszeres alkalmazását, hogy az egyensúlyban lévő test érzete beépüljön mindennapjaikba, és annak ápolása életmódjukba.

Reflexológia szakirodalom

A reflexológia szakirodalma távoli múltra tekint vissza, sok régi szöveg szól olyan koncepciókról, amelyek segítenek a reflexológia alapötleteinek megismerésében. A kifejezést először a 20. században használták, azonban a tudomány és benne foglalt technikák sokkal inkább a 21. században kezdtek el fejlődni. Azóta rengeteg mély szakmaiságba belemenő könyv jelent meg, és ezáltal a tudomány szaktekintélyei nemzetközi elismeréshez jutottak. Az utóbbi években egyre több és több könyv jelenik meg a legkülönbözőbb célokkal és indíttatásokkal. Ma már a legkomolyabb szakmai művektől kezdve, a reflexológia otthoni alkalmazásáig mindenre vannak megbízható kiadványok.

Ann Gillanders egyedülálló kalauzt hozott létre, amelyben szakszerű, alapos ismereteket gyűjtött össze. A reflexológia teljes módszertana megmutatja, hogy sajátítható el a reflexológiai kezeléshez szükséges ismeret.

A reflexológiai teljes módszertanaReflexológiai kezdőknek

A témában neves szerzők közé tartozik még Pauline Wills és Stefanie Sabounchian, akik többek között a lábreflexológia tudományát mutatják be az olvasók számára. Stefanie Sabounchian Itt nyomd! Reflexológia kezdőknek című könyve jól áttekinthető formában, lendületes stílussal mutatja be a reflexológiai ősi technikáit. Megtanítja, hogyan alkalmazzuk lábfejünkön a különböző nyomástechnikákat annak érdekében, hogy lélegzetelállító eredményeket érhessünk el a fájdalom kezelésében.

Összegzés

A reflexológia technikája a test egyensúlyának visszaállítására, illetve megőrzésére irányul. A reflexzónák masszírozásával hatást tudunk gyakorolni testünk különböző részeire, ezáltal aktiválva és serkentve a test öngyógyító folyamatait. Komoly problémák, fájdalmak esetén ajánlott szakember felkeresése, azonban a reflexológia otthoni gyakorlása mindenkinek javasolt akkor is, ha nincsenek jelenlegi problémák. A kiterjedt szakirodalomnak köszönhetően mindannyian megtanulhatjuk a reflexológia számunkra fontos részeit.

További cikkek

Az agy által teremtett anyagi valóság létezik!

Dawson Church nevével is ezirányú érdeklődésem során találkoztam először, hiszen neki köszönhetjük a Génjeink csodája - Az epigenetikai gyógyítás és szándékaink új biológiája című könyvet. Az idén megjelent „Az elmétől az anyagig – Az agy által teremtett anyagi valóság lebilincselő tudománya” még inkább közelebb hozta hozzám a tudást, hogy mit tehetek én, egyéni szinten, hogy ne csak a saját magam világát vonjam be Fénnyel, hanem az egész világot, és a bolygónk is gyógyulni tudjon a pozitív gondolkodás által.  

Tovább
Misztikus álomtarot: amikor a mindenség beszél hozzánk

Gyakran keresünk útmutatást az életünk során, pedig a mindenség folyamatosan beszél hozzánk: csodákon, véletlennek tűnő egybeeséseken, álmokon keresztül. Ezeket azonban sokszor nehéz értelmezni, kell egy másik nézőpont, hogy eljussunk a felismerésekig. Én általában a meditációt vagy lélekutazást hívom segítségül, de nemrég felfedeztem a tarot kártyát, ami szintén hasznos segítő lehet. Már több könyvet elolvastam a lapok összetett szimbolikájáról, amikor a kezembe került Janet Piedilato Misztikus álomtarot című könyve és kártyacsomagja. Amikor megláttam, hogy ez ötvözi a tarot bölcsességét az álmok üzeneteivel, nagyon kíváncsi lettem. Hogyan lehet kombinálni az álmok nyelvét a tarot évszázadok (sőt egyesek szerint évezredek) óta élő jelképrendszerével?

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem