Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Miben segít a reflexológia?

2021-03-19

A reflexológia az egyik legismertebb természetgyógyászati módszer, mely megmutatja, miként tudunk testünk különböző részeire hatást gyakorolni a reflexzónák masszírozásával.

A legjobb önfejlesztő könyvek koronázatlan királya, Eckhart Tolle szavaival élve: „a világ csak belülről változtatható meg”, így középpontba kell helyeznünk lelki és testi békénket. A reflexzónák masszírozásával aktiválhatjuk és serkenthetjük testünk öngyógyító folyamatait, amely rendkívül pozitív hatással lehet mindennapjainkra.

Miben segít a reflexológia?

A természet alapvetően az egyensúly fenttartására törekszik. Az egész bolygó ökoszisztémájától kezdve a legapróbb emlősig, minden élő rendszer legfőbb célja az egyensúly állapotának fenntartása. Nem vagyunk zárt rendszerek, tehát folyamatosan kölcsönhatásban vagyunk a külvilággal, folyamatosan áramlik az energia, anyag és információ. A nem megfelelő táplálkozás, a stresszes életmód és a kevés mozgás miatt könnyen felborulhat bennünk az egyensúly. Ennek súlyos következményei lehetnek egészségünkre és kapcsolatainkra nézve, különösen modern korunkban, ahol sokszor a túlhajszolt életmódot tekintik ideálisnak.   

A reflexológia a holisztikus, természetgyógyászati módszertanra támaszkodva a test öngyógyító folyamatait aktiválja, úgymond útmutatást ad testünknek arra nézve, hogy hogyan kerüljünk vissza az egyensúly állapotába.

A reflexzónamasszázs pozitív hatásai

Testünk különböző felületein mikroterületek találhatók, amelyek testünk és lelkünk kölcsönös egyensúlyállapotának holografikus szellemi kivetüléseit jelzik. Az egyik legfontosabb mikroterület a talp. A talpunkon megtalálható idegpontok kapcsolatban vannak egyes szerveinkkel, és testünk különböző részeivel. Ahogy a különböző részek hatással vannak a mikroterületekre (idegpontokban dús reflexzónák, jelen esetben a talpunk), úgy a mikroterületeken keresztül hatással lehetünk testünk különböző részeire.

Reflexológia kisokos

Megfelelő masszázst alkalmazva segíthetjük testünket az egyensúly állapotába való visszaállás útján. Amikor valamilyen betegség vagy rendellenesség jelenik meg testünk valamely részén, a mikroterület megfelelő pontjain salakanyag fog képződni, idővel egyre több és egyre fájdalmasabb. Ennek a salakanyagnak a feloldására alkalmazzuk a reflexológiát.

Reflexológia otthon 

A reflexológia precíz és kifinomult tudomány, ezért ha komoly problémára keresünk gyógymódot, legjobban tesszük, ha felkeresünk egy reflexológust. Azonban a reflexológia otthoni alkalmazása sok esetben megelőzheti egy profi felkeresésének szükségességét.

A reflexológia tudományának alapjai rendszeres gyakorlással könnyedén elsajátíthatók. Több kitűnő munka is megjelent, mely egyszerű útmutatást nyújt a reflexológia tudományának alapszintű elsajátításához. Igyekezzünk gyermekeinknél minél hamarabb elkezdeni a reflexológia rendszeres alkalmazását, hogy az egyensúlyban lévő test érzete beépüljön mindennapjaikba, és annak ápolása életmódjukba.

Reflexológia szakirodalom

A reflexológia szakirodalma távoli múltra tekint vissza, sok régi szöveg szól olyan koncepciókról, amelyek segítenek a reflexológia alapötleteinek megismerésében. A kifejezést először a 20. században használták, azonban a tudomány és benne foglalt technikák sokkal inkább a 21. században kezdtek el fejlődni. Azóta rengeteg mély szakmaiságba belemenő könyv jelent meg, és ezáltal a tudomány szaktekintélyei nemzetközi elismeréshez jutottak. Az utóbbi években egyre több és több könyv jelenik meg a legkülönbözőbb célokkal és indíttatásokkal. Ma már a legkomolyabb szakmai művektől kezdve, a reflexológia otthoni alkalmazásáig mindenre vannak megbízható kiadványok.

Ann Gillanders egyedülálló kalauzt hozott létre, amelyben szakszerű, alapos ismereteket gyűjtött össze. A reflexológia teljes módszertana megmutatja, hogy sajátítható el a reflexológiai kezeléshez szükséges ismeret.

A reflexológiai teljes módszertanaReflexológiai kezdőknek

A témában neves szerzők közé tartozik még Pauline Wills és Stefanie Sabounchian, akik többek között a lábreflexológia tudományát mutatják be az olvasók számára. Stefanie Sabounchian Itt nyomd! Reflexológia kezdőknek című könyve jól áttekinthető formában, lendületes stílussal mutatja be a reflexológiai ősi technikáit. Megtanítja, hogyan alkalmazzuk lábfejünkön a különböző nyomástechnikákat annak érdekében, hogy lélegzetelállító eredményeket érhessünk el a fájdalom kezelésében.

Összegzés

A reflexológia technikája a test egyensúlyának visszaállítására, illetve megőrzésére irányul. A reflexzónák masszírozásával hatást tudunk gyakorolni testünk különböző részeire, ezáltal aktiválva és serkentve a test öngyógyító folyamatait. Komoly problémák, fájdalmak esetén ajánlott szakember felkeresése, azonban a reflexológia otthoni gyakorlása mindenkinek javasolt akkor is, ha nincsenek jelenlegi problémák. A kiterjedt szakirodalomnak köszönhetően mindannyian megtanulhatjuk a reflexológia számunkra fontos részeit.

További cikkek

Human Regenerator kezelés a Bioenergetic Életmódközpontban!

A Bioenergetic Életmódközpont 2023.01.16-án nyílik a 1132 Budapest, Csanády u. 23. alatt.
Energetizáld és töltsd fel a szervezetedet a Humán Regenerátor Jet készülékkel, ami egyedülálló terápiás eszköz ezen a téren. A készülék a hideg légköri plazma technológiájával működik. A Human Regenerator JET sikere a fejlett technológia mellett a német minőségnek, precizitásnak és a tökéletes időzítésnek is köszönhető. mivel az egészség, a wellness és a regeneráció életünk egyik legfontosabb értékévé vált.
Olyan eszköz, amely biztosan, fájdalommentesen, mellékhatások nélkül pótolja a szervezet elvesztett energiáját.

Tovább
Ősi történetek Indiából, amelyek az 50 legfontosabb jógapózt inspirálták

Lótuszülés, faállás, kutyapóz. A világon sokaknak ezen szavak hallatán szinte reflexből mozdul a teste és egy pillanat alatt képesek képesek felvenni a megnevezett jógapózt. De vajon azt is tudják, hogy ezen ászanák mögött milyen mitológiai történet rejlik? Ha a te válaszod nem és sikerült felcsigázni, akkor ez a könyv a neked való választás!

Tovább
Téli feltöltődés a Bioenergetic Kiadóval

Az elmúlt hónapokban gyakorolt, közéleti események iránya helyett a saját életemre és jövőmre való fókuszálás stratégiája beválni látszik, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, több energiám van olyan dolgokat csinálni, amik előre visznek az életben. Igaz, ennek mellékhatása, hogy mikor saját döntés alapján beleolvasgatva a hírekbe, vagy ilyen-olyan csatornákból mégis beszüremkedik az életembe a külvilág, sokkal drámaibb és megterhelőbb figyelni, hogy mennyire hülye a nagy átlag, és mennyire hülye döntéseket hoznak úgy általában az emberek.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem