Nincs engedélyezve a javascript.

Miben segíthet a reflexológia?

A reflexológia az egyik legismertebb természetgyógyászati módszer, mely megmutatja, miként tudunk testünk különböző részeire hatást gyakorolni a reflexzónák masszírozásával.

A legjobb önfejlesztő könyvek koronázatlan királya, Eckhart Tolle szavaival élve: „a világ csak belülről változtatható meg”, így középpontba kell helyeznünk lelki és testi békénket. A reflexzónák masszírozásával aktiválhatjuk és serkenthetjük testünk öngyógyító folyamatait, amely rendkívül pozitív hatással lehet mindennapjainkra.

Miben segít a reflexológia?

A természet alapvetően az egyensúly fenttartására törekszik. Az egész bolygó ökoszisztémájától kezdve a legapróbb emlősig, minden élő rendszer legfőbb célja az egyensúly állapotának fenntartása. Nem vagyunk zárt rendszerek, tehát folyamatosan kölcsönhatásban vagyunk a külvilággal, folyamatosan áramlik az energia, anyag és információ. A nem megfelelő táplálkozás, a stresszes életmód és a kevés mozgás miatt könnyen felborulhat bennünk az egyensúly. Ennek súlyos következményei lehetnek egészségünkre és kapcsolatainkra nézve, különösen modern korunkban, ahol sokszor a túlhajszolt életmódot tekintik ideálisnak.   

itt_nyomd_lab.png

A reflexológia a holisztikus, természetgyógyászati módszertanra támaszkodva a test öngyógyító folyamatait aktiválja, úgymond útmutatást ad testünknek arra nézve, hogy hogyan kerüljünk vissza az egyensúly állapotába.

A reflexzónamasszázs pozitív hatásai

Testünk különböző felületein mikroterületek találhatók, amelyek testünk és lelkünk kölcsönös egyensúlyállapotának holografikus szellemi kivetüléseit jelzik. Az egyik legfontosabb mikroterület a talp. A talpunkon megtalálható idegpontok kapcsolatban vannak egyes szerveinkkel, és testünk különböző részeivel. Ahogy a különböző részek hatással vannak a mikroterületekre (idegpontokban dús reflexzónák, jelen esetben a talpunk), úgy a mikroterületeken keresztül hatással lehetünk testünk különböző részeire.

Megfelelő masszázst alkalmazva segíthetjük testünket az egyensúly állapotába való visszaállás útján. Amikor valamilyen betegség vagy rendellenesség jelenik meg testünk valamely részén, a mikroterület megfelelő pontjain salakanyag fog képződni, idővel egyre több és egyre fájdalmasabb. Ennek a salakanyagnak a feloldására alkalmazzuk a reflexológiát.

Reflexológia otthon 

A reflexológia precíz és kifinomult tudomány, ezért ha komoly problémára keresünk gyógymódot, legjobban tesszük, ha felkeresünk egy reflexológust. Azonban a reflexológia otthoni alkalmazása sok esetben megelőzheti egy profi felkeresésének szükségességét.

A reflexológia tudományának alapjai rendszeres gyakorlással könnyedén elsajátíthatók. Több kitűnő munka is megjelent, mely egyszerű útmutatást nyújt a reflexológia tudományának alapszintű elsajátításához. Igyekezzünk gyermekeinknél minél hamarabb elkezdeni a reflexológia rendszeres alkalmazását, hogy az egyensúlyban lévő test érzete beépüljön mindennapjaikba, és annak ápolása életmódjukba.

Reflexológia szakirodalom

reflexológia szakirodalma távoli múltra tekint vissza, sok régi szöveg szól olyan koncepciókról, amelyek segítenek a reflexológia alapötleteinek megismerésében. A kifejezést először a 20. században használták, azonban a tudomány és benne foglalt technikák sokkal inkább a 21. században kezdtek el fejlődni. Azóta rengeteg mély szakmaiságba belemenő könyv jelent meg, és ezáltal a tudomány szaktekintélyei nemzetközi elismeréshez jutottak. Az utóbbi években egyre több és több könyv jelenik meg a legkülönbözőbb célokkal és indíttatásokkal. Ma már a legkomolyabb szakmai művektől kezdve, a reflexológia otthoni alkalmazásáig mindenre vannak megbízható kiadványok.

Összegzés

A reflexológia technikája a test egyensúlyának visszaállítására, illetve megőrzésére irányul. A reflexzónák masszírozásával hatást tudunk gyakorolni testünk különböző részeire, ezáltal aktiválva és serkentve a test öngyógyító folyamatait. Komoly problémák, fájdalmak esetén ajánlott szakember felkeresése, azonban a reflexológia otthoni gyakorlása mindenkinek javasolt akkor is, ha nincsenek jelenlegi problémák. A kiterjedt szakirodalomnak köszönhetően mindannyian megtanulhatjuk a reflexológia számunkra fontos részeit.