Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Misztikus álomtarot: amikor a mindenség beszél hozzánk

2021-04-13

Gyakran keresünk útmutatást az életünk során, pedig a mindenség folyamatosan beszél hozzánk: csodákon, véletlennek tűnő egybeeséseken, álmokon keresztül. Ezeket azonban sokszor nehéz értelmezni, kell egy másik nézőpont, hogy eljussunk a felismerésekig. Én általában a meditációt vagy lélekutazást hívom segítségül, de nemrég felfedeztem a tarot kártyát, ami szintén hasznos segítő lehet. Már több könyvet elolvastam a lapok összetett szimbolikájáról, amikor a kezembe került Janet Piedilato Misztikus álomtarot című könyve és kártyacsomagja. Amikor megláttam, hogy ez ötvözi a tarot bölcsességét az álmok üzeneteivel, nagyon kíváncsi lettem. Hogyan lehet kombinálni az álmok nyelvét a tarot évszázadok (sőt egyesek szerint évezredek) óta élő jelképrendszerével?

A Misztikus álomtarotban a szerző felajánlja nekünk a rá ruházott ajándékot: „az álomképeket, amelyek segítenek átlátni életünk olykor homályos eseményeit.” A lapok ábráit ébredés után vetette papírra, amelyeket nem befolyásoltak a tarot szabályai, mégis kialakult a párhuzam az ősi jelképrendszerrel. Igaz, a lapok elnevezései sokszor módosultak az álmok hatására, például a nagy arkánum bolondja az álomtarotban ártatlan, a mágus a titkok mestere, a császárnő az álommal áldott, a remete a bölcsesség tanítója lett. A kis arkánumhoz ugyanilyen szabadon nyúlt a szerző, minden kártya egy külön történetet mesél nekünk.
 
Bár a képek a szerző álmaiból és látomásaiból formálódtak, olyan szimbólumokat tartalmaznak, amelyek ősi kultúrákban is felbukkantak (pl. az egyiptomi, görög, hindu mitológiában), és a kollektív tudattalan tájaira vezetnek minket. A kártyákat nézegetve eszembe jut, amit Szepes Mária írt a tarot szimbólumairól: „úgy alakultak ki, ahogyan az üveglapra szórt finom homok a különböző magasságúra hangolt hangvilla megrezegtetésére geometriai formák legcsodálatosabb változataiba rendeződik egy titokzatos és egyetemes természeti törvény alapján, amely az élet legkülönfélébb síkjain létrehozza ugyanazokat az analógiákat.”
 
Mind őrzünk emlékfoszlányokat a metaforák, jelképek, archetipikus erők világából, de a mindennapi problémák megoldására kondicionált, tudatos elménkkel nem férünk hozzá titkaihoz. Ehhez le kell merülni a tudattalan világába, amely szavak helyett képekkel kommunikál. A Misztikus álomtarot kártyái belső utazásra hívnak ebbe a láthatatlan világba, amelyben a látható dolgok gyökereznek. Az ábrák ajtókat kínálnak a keresőnek, amelyek a tudat mélyébe vezetnek, segítve az ott rejlő válaszok megtalálásában.


Hogyan nyithatjuk ki ezeket az ajtókat a kártyák segítségével? A szerző arra biztat bennünket, hogy először a lapok illusztrációit és azok ránk gyakorolt hatását figyeljünk, ne rögtön a könyvben keressük a megoldást. Ehhez leginkább az intuíciónkra van szükség, emiatt a kezdők is ugyanolyan hatékonyan tudják értelmezni a kártyát, mint a hosszú ideje tarot jóslással foglalkozók. A lapokat többféleképpen kirakhatjuk, a hagyományos módszerek mellett az álomtarot könyv speciális jóslási technikákat is ismertet.
 
Én egy saját módszert is kialakítottam. Minden vasárnap húzok 3 lapot az elkövetkező hétre vonatkozóan. Az első az elmúlt hét tanulságait foglalja össze, a középső a jelenlegi állapotot, lehetőségeket, az utolsó a következő héten jelentkező hatásokat.
 
Először megkeverem a kártyát, előfordul, hogy már ekkor kiesik egy lap, ilyenkor ez számít az elsőnek. Keverés után kiterítem magam elé a kártyákat ábrával lefelé, behunyom a szemem, és a kezemmel lassan körözök felettük. Amikor érzem, hogy valamelyik lap vonzódik a kezemhez, felfordítom. Pár percig csak nézem az ábrákat, megnyílok, hogy befogadhassam azt, amit kapnom kell. Ezután az álomnaplómba írom le a lapok kapcsán felmerülő asszociációkat, érzéseket. Igyekszem időt és figyelmet szánni rá, hogy a képek felfedjék számomra az üzenetüket. Ezután elolvasom a kártyához tartozó leírást. Ebben általában rábukkanok egy-két mondatra, ami abban az adott helyzetben éppen hozzám szól.
 
Szeretnék megosztani veletek egy erőteljes és különös élményt, amikor az üzenetek megfejtésében az álomtarot is segített. Nemrég részt vettem egy transzlégzésen, amelynek témája a nőiségünk gyógyítása volt. Elég hamar átjutottam abba a világba, ahol a lélekutazások során is barangolni szoktam. De most nem tudtam mozogni, múmia voltam, a testem meghalt, miközben a lelkem a körülöttem sürgölődő embereket figyelte. Döbbenten láttam, hogy kiemelik belőlem a szívemet. Hiába akartam kiabálni, beletették egy edénybe, amit lezártak és elvittek. A lelkem utánuk eredt, hogy visszaszerezzem a szívemet.

Életeken át vándoroltam, kétségbeesetten kutattam, a végén már a földben ástam, hogy rábukkanjak a szívemet rejtő edényre, de nem találtam. Szomorúan hevertem az általam ásott gödörben, földanya ölelésébe bújtam. Egy kígyó siklott hozzám, és a kezemre tekeredett. Nem féltem, inkább támogatást éreztem, a föld megtartó erejét. Megjelent mellettem négy fénylő alak, akik egy nagy kristályt tartottak fölém. Hatalmas energia áradt belőle, tudtam, hogy a szívem az, amiben az elveszett erőm lüktet. Szertartásos mozdulattal közelítették felém, de végül nem a mellkasomba tették, hanem a méhembe. Hatalmas mennyiségű, forró energia ömlött szét bennem. Fentről fény áramlott belém, ami megfogant a méhemben, hogy valami új születhessen.
 
Amikor kijöttünk a transz állapotból, megrendülve meséltem el az élményemet. A szertartásvezető elmondta, hogy valószínűleg egy rég lehasított lélekrészt kaptam vissza. Otthon a Misztikus álomtarothoz fordultam, hogy segítsen értelmezni, feldolgozni az átélteket. A botok nyolcas kártya jött fel, és nem hittem a szememnek. Ott volt a lapon a múmia, a kristályok, és a nő, akinek a méhénél dimenziókapu nyílik. Elolvastam a lap értelmezését, amely szerint a kártya az eleusziszi Nagy Misztériumba való beavatást ábrázolja. „Az Ártatlan bevezettetik a Nagy Misztériumok közé, az élet ezoterikus bölcsességébe,” és a sok megpróbáltatás után az igazság kristályaival körülvéve eléri a tudat egy új szintjét.
 
Ez nagyon izgalmasan hangzott, de nem vezetett el a teljes megértéshez, így húztam még egy lapot. Szófiával találtam szembe magam, aki az álomtarotban a nagy arkánum XI. lapját, az erőt képviseli. Először az jutott eszembe, hogy a nevem a Szófia szláv megfelelője, amelynek jelentése bölcsesség. De miért ő jelképezi az erőt? Azután a kígyó ragadta meg a figyelmem, ami körbetekeredett a testén. A leírás megerősített benne, hogy ez a medencében nyugvó kundalínit jelképezi, a tudatra ébredés ősenergiáját, amely felemelkedve spirituális átalakulást szül. „A belső kígyó felébredésétől a kereső a belső észlelés adományát kapja, így képessé válik beteljesíteni a szándékait az éber valóságban.” Szófia arra bátorít, hogy a racionalitást hangoljuk össze a magasabb tudat rezgéseivel, és a kapott üzeneteket öntsük formába az anyagban.
 
Két nap múlva „véletlenül” a kezembe került Tom Kenyon és Judi Sion: Mária Magdolna üzenetei című könyve, amely az egyiptomi alkímiáról szól. Izgatottan olvastam, hogy a beavatott Ízisz papnők egy kígyó formájú arany karkötőt kaptak, és megtanulták a férfi és a női minőséget képviselő kígyók csakrákon keresztül vezetésének tudományát. Aztán a könyvben ismét szembejött velem Szófia. A kozmikus anyaként írtak róla, aki befogadta Logosz magját (a teremtő gondolatot), és világra hozta az anyag birodalmát. Jó ég! Hasonlót éltem át a transzlégzés során, és ugyanezen szimbólumokkal üzent a kártya is! Ahhoz kaptam az erőt, hogy legyőzve a félelmeket világra hozzam az álmokat, terveket, amelyek bennem fogantak.
 
A Misztikus álomtarot többet jelent számomra, mint egy kártyacsomag, amit segítségül hívhatok álmaim megfejtéséhez, vagy amitől tanácsot remélhetek egy-egy élethelyzetben. Janet Piedilato a tarot rendszerén belül mert az álmaiban kapott üzenetekre hagyatkozva valami újat alkotni. Ezzel minket is arra bátorít, hogy bízzunk az álmok és megérzések bölcsességében, mert az ősi tudást és a kreativitás erejét egyesítve mi is létrehozhatunk valami egészen nagyszerűt.

Forrás:
https://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/misztikus-alomtarot-amikor-a-mindenseg-beszel-hozzank

Lapozz bele a könyvbe:

További cikkek

NYÁRI AERIAL JÓGA TÁBOR A PILISBEN (2023.06.09-11.)
21 nagysikerű jógatáborunk után elhoztuk Neked ezt a különleges hétvégét, ahol most a légjógáé, azaz Aerial jógáé lesz a főszerep.
Tapasztald meg velünk Magyarország szívcsakrájában, a Pilisben a lebegés, jóga, meditáció és relaxáló hangfürdő adta szabadságot!
Tovább
HA BEÜT A VALÓSÁG – MINDEN ÉRZÉS TÉGED SZOLGÁL, DE NEM MINDEGY, HOGYAN KEZELED ŐKET

Sokszor megkérdezik tőlem, mi alapján választok könyvet, miért éppen ebbe vagy abba kezdek bele, miért éppen ezt vagy azt a regényt, verses kötetet emelem le a saját vagy a boltok polcairól. A válaszom mindig csak annyi, hogy egyszerűen érzem, hogy melyik könyv hív, szólít meg engem. Dr. Russ Harris - Ha beüt a valóság című (ön)segítő könyve derült égből villámcsapásként érkezett meg hozzám. Egyik nagy elsajátítani valóm ebben az életben - vagy legalábbis ebben az életszakaszomban -, hogy megtanuljak a jelenben lenni. Nagyon sokszor révedek el a múltban és veszek el a jövőben, miközben - ahogy a könyvben is szerepel - elmegy mellettem az élet. 

Tovább
Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem