Nincs engedélyezve a javascript.

Pofonegyszerű vegán parmezán tésztákhoz

Két brit fiatalember, Henry Firth és Ian Theasby elhatározta: megmutatják a világnak, milyen egyszerű csupán növényi alapanyagokból csodálatos ételeket készíteni. Ők a BOSH! fiúk, akik most bemutatják a pofonegyszerű parmezán receptjét - hogy a vegánoknak se kelljen lemondaniuk a "sajtról".

 Hozzávalók

Hozzávalók

 
150 g mandula
15 g élesztő
1/2 teáskanál fokhagymapor
só és bors ízesítéshez
 
Szükséges konyhai eszközök
tepsi
konyhai robotgép
befőttes üveg
 
 
Elkészítés

Elkészítés

 
1. Először pirítsuk meg a mandulákat. Szórjuk a madulákat egy tepsibe, majd tegyük a sütőbe és pirítsuk 8 percig. Miután kivettük a tepsit a sütőből, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni a mandulákat (ez azért fontos, mert a még meleg mandula felszabadítja az olajat, és ettől az krémesebb lesz).
 
2. Készítsük el a mandula parmezánt. Tegyük a mandulát, az élesztőt és a fokhagymaport a robotgépbe, és aprítsuk addig, míg a kivánt állagú nem lesz (a mandula parmezánnak nem kell teljesen lágynak lennie, az a jó, ha kicsit megőrzi a textúráját).
 
3. Ízesítsük a parmezánt: fűszerezzük sóval és borssal. Öntsük a mandula parmezánt egy befőttes üvegbe, és használjuk fel egy hónapon belül tésztákhoz vagy más olasz stílusú ételekhez.