Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Tarot-jóslás és tarot-kártya kisokos

2021-03-19

A tarot jóslás tanáccsal szolgál problémáink megoldásához, amennyiben pontosan és érthetően fogalmazzuk meg kérdéseinket. Rámutat bizonyos tendenciákra, s támogat, ha válaszút előtt állunk. Fontos tudnunk, hogy a konkrét megoldásokat, döntéseket magunknak kell meghoznunk. . A tarot kártyák abban is segítséget nyújthatnak, hogy közvetítsék belső hangunkat. Bejegyzésünkben bemutatjuk a tarot jóslás eredetét és a különböző tarotkártya-típusokat is.

Mit értünk tarot jóslás alatt?

A tarot jóslás az egyik legkedveltebb módszer a jövő titkainak felfedésére. A tarot jósláshoz szükség van egy kérdezőre, akinek pontosan kell megfogalmaznia kérdését, hogy a jós meg tudja adni a választ. Az alkalmazott módszertől függ az, hogy a kérdező vagy a jós rakja ki a lapokat, ebben nincs egységesen meghatározott út.

A tarot egyik legfontosabb feltétele, hogy mindkét fél a feltett kérdésre koncentráljon a jóslás közben, a pontatlan és komolytalan kérdéseket érdemes elkerülni, hiszen csak így kaphatunk megfelelő választ. Szükséges felismerni azt a tényt is, hogy a tarot kártya csak közvetít, nem ő adja meg a választ, hanem a tudatalattink nyújt segítséget. A tarot jóslás módszere arra tanít minket, hogy hallgassunk a belső megérzéseinkre, mivel a lelkünkben rejlik a válasz, amit a tarot kártyák közvetítenek számunkra.

A tarot jóslás az élet különböző területein segít minket abban, hogy megtaláljuk helyes utunkat. A szerelmi jóslás választ ad párkapcsolati kérdéseinkre, iránymutatást nyújt emberi kapcsolataink terén, míg a pénzügyi jóslás az anyagi kérdésekre helyezi a hangsúlyt. A munka tarot jóslás eligazít minket, ha karrierváltás előtt állunk, vagy kérdéseink merülnek fel jelenlegi munkahelyünkkel kapcsolatban.

Tarot jóslás

A tarot jóslás eredete

A tarot jóslás eredetét több misztikum is övezi, hiszen különféle történetek keringenek arról, honnan ered ez a jövendölési módszer. Vannak, akik úgy hiszik, hogy Atlantisz ősi tudása rejlik benne, míg mások csak egy egyszerű szórakoztató jóskártyának vélik.

Vannak azonban olyan legendák is, miszerint Mózes a tarot kártyákat használva vitte magával Palesztinába az egyiptomi papok által őrzött titkot. Talán ennek a történetnek tulajdoníthatjuk az igazságot, mivel szoros kapcsolat mutatkozik meg a tarot és a Kabbala (a zsidóság misztikus vonatkozásaival foglalkozó iskola) vagy a héber ábécé között.

Ismerünk olyan feltételezéseket is, amelyek azt vallják, hogy a tarot és az Indiából származó cigánykártya között hasonlóság fedezhető fel. A tarot kártyáról az első hivatalos információ az 1370-es évekhez köthető, amikor egy dokumentumban említést tettek a kártya használatának betiltásáról. Ez azonban nem akadályozta meg a tarot jóslás és a tarot kártyák elterjedését, ezért használhatjuk ma is ezt a jövendölési formát.

Mi az a tarot kártya?

A tarot kártya 78 darab lapból álló kártyacsomag, amely tartalmazza a nagy arkánum 22 és a kis arkánum 56 lapját. A nagy arkánum lapjain különböző figurák mutatják az utat, például A bolond a sors és a szerencse megtestesítője, A remete pedig az időt és a bölcsességet szimbolizálja. A kis arkánum lapjait négy csoportra oszthatjuk, amelyek a négy elemet jelölik. A bot felel meg a tűz elemének, amely az erőt és az energiát jelöli. A kehely érzelmet jelent a víz elemeként, A kard az értelem és a gondolkodás szimbóluma a levegő képében, míg Az érme a föld elemét jelöli, amely a biztonságot és az anyagi helyzetet mutatja meg.

Tarot jóslás - Bioenergetic Kiadó

Tarot kártya típusok

A tarot jóslás többféle kártya típust használva is megvalósítható. A kezdők közkedvelt tarot kártyája a Rider-Waite csomag, amely a 20. század elejéről származik. Ennek a csomagnak a különlegessége, hogy rendkívül érthető szimbólumokat használ, amelyek könnyen megtanulhatók.

Ezen kívül szélesebb körben terjedt el a Visconti-Sforza kártyacsomag, amelyet sokan az eredeti tarot kártyaként tartanak számon. A lapok számokat és neveket sem tartalmaznak, így az értelmezésben más útmutatóra van szükség. Aleister Crowley tarot kártyái a Kabbalával mutatnak szorosabb kapcsolatot, hiszen ezek a lapok az egyiptomi jelekre épülnek.


Mindemellett külön csoportot alkotnak az angyal tarot kártyák, amelyek napi útmutatást nyújtanak az arkangyal kártyákkal. Ehhez a típushoz akkor érdemes fordulni, ha kíváncsiak vagyunk, melyik angyal vigyáz ránk, valamint, ha meg szeretnénk ismerni a Teremtőtől közvetítő üzenetet.

Tarot jóslás otthon

Az otthoni tarot jósláshoz kezdőknek kifejezetten a Rider-Waite féle tarot kártyacsomagot ajánljuk. A jóslás magadnak otthon is kivitelezhető a megfelelő eszközök beszerzésével. A tarot egy személyre szabott módszer, saját kérdéseinkre kapunk választ segítségével. Ezáltal törekedni kell a kérdések pontos megfogalmazására akkor is, ha egyedül, egy jós nélkül vetjük a lapokat.

Otthon is többféle módszerrel ismerhetjük meg jövőnket, különböző kirakási módszerek ismertek a jósok körében. A legegyszerűbb a három lapos kirakás, amely egy jó alapos pakli keverés után megmutatja balról jobbra haladva a múlt, jelen és a jövő helyzeteit. Ezen kívül ismert még az öt lapos módszer, az ellipszis-mód és az y-kirakási mód is.

Összegzés

A tarot jóslás könnyen választ adhat kérdéseinkre, megtalálhatja problémáinkra a választ. A tarot eredete különböző időkből többféle történetet takar, azonban az első hivatalos dokumentum az 1370-es évekből származik. A tarot kártyacsomag 78 lapból áll, amely tartalmazza a nagy arkánum és a kis arkánum lapjait. A Rider-Waite módszer igen kedvelt a kezdők körében, egyszerűsége és érthetősége miatt, így kifejezetten jól alkalmazható otthoni jóslás esetén is.

 

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem