Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Te minek örültél ma már?

2018-06-13

Mondják, a boldogság azokban az apró örömökben rejlik, amiket időről időre megélünk a napjainkban.

Lehet ebben valami, nem gondolod?

Különleges szokás a hétköznapok során az elvégzendő teendők, regiment kötelesség mellett időt és figyelmet szentelni a felszabadult pillanatoknak. Tudatosan odafigyelni arra, hogy most remekül vagyok. Például mert épp megláttam egy szép madarat, mert kisütött a nap, mert rám köszönt egy kedves ismerős, mert… csak úgy.

Örülök. Annak, hogy élek, hogy dolgom van, hogy kapcsolódom másokkal, hogy sikereim vannak, hogy jó napom van, hogy bár reggel rém lusta voltam felkelni, mégis sikerült, és hogy… Folytasd a sort szabadon.

Mit kezdhetünk még az örömeinkkel?

Képzeld csak el, milyen kedves szokás lenne találkozáskor azt kérdezni egymástól:

Te minek örültél ma már?

Beszélgetés közben pedig kedvet kapnánk egymás örömének megéléséhez, és kinyílnánk azokra a helyzetekre is, amiket tőle hallottunk. Mondjuk egy esőcseppekkel teli levél látványára, az utcán átkelő vidám óvodás csapat kacajára, az új könyv illatára…

Te hogyan követed az örömöket az életedben?

Van valami bevett szokásod erre?

A könyv megálmodója arra gondolt, hogy az örömeink megérnek annyit, hogy nyomuk legyen. Milyen kedves ötlet.

Ehhez készített is egy rendkívül tetszetős naplót, amiben hétről hétre, napról napra feljegyezheted a megélt örömeidet, a sikereidet, sőt, előre megtervezheted, miket akarsz a héten megvalósítandó céljaid.

Zseniális.

Az örömnapló

Olyan vidám kiadvány ez, mint ha visszacsöppentünk volna az óvodába. Amikor még minden látványos is volt, nem csak hasznos.

Találsz a könyvben sok-sok grafikát, 52 dupla oldalon át heti tervezőt és összegzőt, pár havonta nemes gondolatokat, tippeket az öröm fokozására, és……

1000 matricát, amiket hangulatjelként beragaszthatsz a naplódba, és akkor írás helyett ezek a kis matricák mesélnek a napodról, hetedről.

Azt mondod, hogy ehhez már túl felnőtt vagy?
Ha így van, nem irigyellek. Azért tégy egy próbát. Még az is lehet, hogy magadat is megleped.

Nekem kedves esti foglalatosságommá vált a naplóírás. Üres lapok helyett szépséges oldalakra írhatok, és egy tollon kívül minden más a rendelkezésemre áll, hogy szabadon, kreatívan kifejthessem, mi okozott nekem örömet.

Mit gondolsz, milyen hatása van annak, hogy odafigyelsz az örömeidre?

Hát persze, hogy megsokszorozódnak! Amin a figyelmünk, az gyarapszik. Egyetemes törvény ez. Itt is működik.

Praktikus funkciók

A matricákat és az öröm-gyűjtést is imádom, de mindezek mellett leginkább a heti tervezést szeretem. Jó visszanézni vasárnap, mi teljesült, miért voltam kész tenni is az álmodozás mellett.

Céltervezőként úgy működik, hogy leírom mi az, amit minden nap megismétlek, ha fúj, ha esik. Ez nekem nagyon jót tesz. Eleinte több dolgot is választottam, most már megelégszem eggyel. Azt az egyet viszont komolyan veszem.

Nosza, alakíts ki egy új szokást a napjaidba, legyél tudatos tervezője és lejegyzője saját örömeidnek. Tudod, minden pici apró öröm számít! Aztán ha kedved támad mesélni másoknak is a naplóírás közbeni élményeidről, ne habozz azt megtenni.

Szeretettel,

Marianna

Forrás: http://sajatutadon.hu/blog/konyvajanlo/konyvajanlo-oromnaplo/

További cikkek

Felhatalmazás és kudarc

Bizonyos élettapasztalat birtokában már minden könyvből önmagunkat olvassuk ki. 

Sok évvel ezelőtt, egy nagy karrierváltás küszöbén egy barátom figyelmembe ajánlott valakit, aki egy neves kommunikációs ügynökség tulajdonosa volt. Éppen az ügynökségek felé tájékozódtam a média világából.

Mivel ekkor még nem rendelkeztem semmilyen gyakorlattal a PR-szakmában, de bő egy évtizedes munkatapasztalattal nem akartam kezdőként indulni még egy új területen sem, így vettem egy nagy levegőt és blöfföltem.

Felhívtam.

„-Jó napot, András, azért hívom, hogy megbeszéljünk egy találkozót.

-Jó napot, Judit, azt hiszem, nem ismerjük még egymást. Miért kellene találkoznunk?

-Mert talán még nem tudja, de Önnek rám van szüksége. Mivel a következő években együtt fogunk dolgozni, ideje megbeszélnünk ennek részleteit.”

András annyira meglepődött, hogy azonnal ráállt a találkozóra.

Aznap kávéztunk, és másnap már nála dolgoztam szenior tanácsadóként és - ma már elárulhatom - a korábbi fizetésem kétszereséért.

 

Tovább
Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt!

“Be kell vallanom valamit - az összes fejezetnek adhattam volna azt a címet, hogy “Adj esélyt magadnak!”

 

Az idézet remekül kifejezi a könyv mondanivalóját! Az emberek sokszor önmaguk ellenségei, és önmaguk építenek falakat maguk köré. A falak megakadályozzák azt, hogy kiteljesedhessenek, és esélyt adjanak valami sokkal jobbnak.

Tovább
Anthony Robbins Londonban 2019 április 11-14

Ébreszd fel végtelen erőforrásaidat, engedd szabadon a belső erőd Anthony Robbinsszal! 

EGY SORSFORDÍTÓ ESEMÉNY, AMIRŐL “A-LISTÁS” HÍRESSÉGEK ÁRADOZNAK, ÚGY MINT OPRAH, USHER, HUGH JACKMAN, GERARD BUTLER, KANYE WEST…

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem