Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Tengerparti churros a BOSH-fiúktól!

2020-05-06

"Gyerekkori spanyol tengerparti nyaralásaink emlékét idézve újraálmodtuk ezt a receptet (Kelet-London esős vidékén!).
Nagyon könnyű elkészíteni, a kalandvágyóbbak akár óriáskígyó méretű churrókat is alkothatnak. Egy biztos: ha kipróbálod, hálás leszel nekünk!"

ELKÉSZÍTÉS

12–15 RUDACSKA
215 g cukor
2 tk. őrölt fahéj
1½ liter + 2 ek. növényi olaj (lehetőleg semleges ízű, pl. napraforgóolaj)
500 ml víz
½ tk. só
½ tk. vaníliakivonat
240 g fi nomliszt
A CSOKOLÁDÉSZÓSZHOZ
100 g étcsokoládé
185 ml növényi tej
40 g cukor
½ tk. vaníliakivonat
Kis lábas, alacsony hőfokon | 3 eldobható vagy 1 tiszta többször használható habzsák | 1½ cm-es csillag alakú szórófej | nagy, mély serpenyő | konyhai hőmérő (elhagyható) | sütőtálca sütőpapírral | középméretű lábas | nagy tányér kétrétegű papírtörlővel

1. Először készítsük el a csokoládészószt. | Törjük össze a csokoládét, és tegyük a növényi tejjel, a cukorral, valamint a vaníliával együtt a kis lábasba.| Takaréklángon keverjük simára. | Tegyük át egy szószostálkába. | Rakjuk félre.

2. Szórjunk 115 g cukrot és a fahéjat egy nagy tányérra, és tegyük félre.

3. Ha eldobható habzsákot használunk, kettőt rakjunk egymásba, és hajtogassunk belőlük tölcsérformát (egy zsák valószínűleg elszakadna). | Vágjunk kis lyukat a csúcsánál, helyezzük rá a szórófejet és nyomjuk az aljáig, kitágítva a lyukat. | Permetezzük vagy ecseteljük a tasak belsejét egy kevés olajjal. | Ha többször használható zsákot használunk, helyezzük be a szórófejet, és finoman spricceljük meg olajjal.

4. Öntsük a 1½ liter olajat a nagy serpenyőbe, kb. a harmadáig érjen. | Hevítsük 180°C-ra, vagy amíg a fakanál körül nem kezd sercegni.

5. Közben tegyük a vizet, a maradék 100 g cukrot, a 2 ek. növényi olajat, a sót és a vaníliakivonatot a középméretű lábasba, és állítsuk magasra a hőfokot. | Forraljuk fel, kevergessük, hogy feloldódjon a cukor. | Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a lisztet, és határozott mozdulatokkal, fakanállal keverjük össze, amíg sűrű, nyúlós tésztát kapunk. (Lehet, hogy némi izomerőre is szükség lesz.) | Kanalazzuk át a masszát a habzsák-tölcsérbe.

6. Nyomjunk 6 (egyenként kb. 10-15 cm-es) churrót a sütőtálcára. | Óvatosan tegyük a forró olajba (ha bátrak vagyunk, egyből oda is nyomhatjuk a habzsákból). | Süssük 8-10 perc alatt aranyszínűre őket. | Ha összeragadnának, fakanállal mozgassuk meg a churrókat.

7. Szedőkanállal emeljük ki a kész rudacskákat, és tegyük a törlőkendőre 1 percre, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. | Még melegen forgassuk meg a fahéjban és a cukorban. | Ismételjük meg a műveletsort a tészta maradékával – 3-4 alkalommal. | Csokiszósszal kínáljuk.
Katt a képre a videóért:

További receptekért lapozz bele a könyvbe:

További cikkek

A Könyv utca ajánlója: Élő édességek II.

Már 6 hónapja, hogy növényi étrendre váltottam, nem eszem állati eredetű ételeket, így az elmúlt fél év a felfedezések, a keresések, kutatások időszaka volt. Tavaly novemberben nem gondoltam volna, hogy ennyire változatosan és ilyen finomakat fogok az elkövetkező időkben enni.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem