Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Tengerparti churros a BOSH-fiúktól!

2020-05-06

"Gyerekkori spanyol tengerparti nyaralásaink emlékét idézve újraálmodtuk ezt a receptet (Kelet-London esős vidékén!).
Nagyon könnyű elkészíteni, a kalandvágyóbbak akár óriáskígyó méretű churrókat is alkothatnak. Egy biztos: ha kipróbálod, hálás leszel nekünk!"

ELKÉSZÍTÉS

12–15 RUDACSKA
215 g cukor
2 tk. őrölt fahéj
1½ liter + 2 ek. növényi olaj (lehetőleg semleges ízű, pl. napraforgóolaj)
500 ml víz
½ tk. só
½ tk. vaníliakivonat
240 g fi nomliszt
A CSOKOLÁDÉSZÓSZHOZ
100 g étcsokoládé
185 ml növényi tej
40 g cukor
½ tk. vaníliakivonat
Kis lábas, alacsony hőfokon | 3 eldobható vagy 1 tiszta többször használható habzsák | 1½ cm-es csillag alakú szórófej | nagy, mély serpenyő | konyhai hőmérő (elhagyható) | sütőtálca sütőpapírral | középméretű lábas | nagy tányér kétrétegű papírtörlővel

1. Először készítsük el a csokoládészószt. | Törjük össze a csokoládét, és tegyük a növényi tejjel, a cukorral, valamint a vaníliával együtt a kis lábasba.| Takaréklángon keverjük simára. | Tegyük át egy szószostálkába. | Rakjuk félre.

2. Szórjunk 115 g cukrot és a fahéjat egy nagy tányérra, és tegyük félre.

3. Ha eldobható habzsákot használunk, kettőt rakjunk egymásba, és hajtogassunk belőlük tölcsérformát (egy zsák valószínűleg elszakadna). | Vágjunk kis lyukat a csúcsánál, helyezzük rá a szórófejet és nyomjuk az aljáig, kitágítva a lyukat. | Permetezzük vagy ecseteljük a tasak belsejét egy kevés olajjal. | Ha többször használható zsákot használunk, helyezzük be a szórófejet, és finoman spricceljük meg olajjal.

4. Öntsük a 1½ liter olajat a nagy serpenyőbe, kb. a harmadáig érjen. | Hevítsük 180°C-ra, vagy amíg a fakanál körül nem kezd sercegni.

5. Közben tegyük a vizet, a maradék 100 g cukrot, a 2 ek. növényi olajat, a sót és a vaníliakivonatot a középméretű lábasba, és állítsuk magasra a hőfokot. | Forraljuk fel, kevergessük, hogy feloldódjon a cukor. | Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a lisztet, és határozott mozdulatokkal, fakanállal keverjük össze, amíg sűrű, nyúlós tésztát kapunk. (Lehet, hogy némi izomerőre is szükség lesz.) | Kanalazzuk át a masszát a habzsák-tölcsérbe.

6. Nyomjunk 6 (egyenként kb. 10-15 cm-es) churrót a sütőtálcára. | Óvatosan tegyük a forró olajba (ha bátrak vagyunk, egyből oda is nyomhatjuk a habzsákból). | Süssük 8-10 perc alatt aranyszínűre őket. | Ha összeragadnának, fakanállal mozgassuk meg a churrókat.

7. Szedőkanállal emeljük ki a kész rudacskákat, és tegyük a törlőkendőre 1 percre, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. | Még melegen forgassuk meg a fahéjban és a cukorban. | Ismételjük meg a műveletsort a tészta maradékával – 3-4 alkalommal. | Csokiszósszal kínáljuk.
Katt a képre a videóért:

További receptekért lapozz bele a könyvbe:

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem