Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Testi-lelki gyógyulás a természet erejével

2013-01-10

Forduljunk vissza a természethez, ne mérgezzük magunkat vegyszerekkel, hiszen ezernyi lehetőség rejlik körülöttünk arra, hogy visszaállítsuk az elveszett harmóniát.

Minden embernek alapvető és elsődleges célja, hogy testileg-lelkileg jól érezze magát. Nem kell feltétlenül betegség ahhoz, hogy rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, elég, ha épp nem jó a közérzetünk, vagy megfoghatatlan levertség lengi körbe a napunkat. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az orvoshoz rohanás az egyetlen megoldás, hiszen mégiscsak jobban ért hozzá, hogy mi bajunk van. Aztán bekapjuk a gyógyszert, amit felír, és várjuk a csodát, hogy hamarosan minden sokkal jobb lesz. Másnap pedig szembesülünk vele, hogy még mindig kényelmetlenül érezzük magunkat a bőrünkben.

Orvos vs. természet?

Az orvosnak természetesen megvan a maga helye az életünkben, amikor valóban komoly a baj, nincs más megoldás, mint gyógyszert szedni, ám legtöbbször a természet csodái között megtalálhatjuk a gyógyírt bajainkra, csak körültekintően kell keresnünk. Forduljunk vissza a természethez, ne mérgezzük magunkat vegyszerekkel, ha nem muszáj, hiszen ezernyi lehetőség rejlik körülöttünk arra, hogy visszaállítsuk az elveszett harmóniát.

Szerezzük meg testi-lelki immunitásunkat a természet erejével! Erre számos lehetőségünk adódik, fontos szerepet kap többek között a növényi alapú, egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás, a gyógy- és fűszernövények használata. Ezek nem csak a testre, de a lélek gyógyítására is kiválóan alkalmasak, gondoljunk csak a stresszoldó és elalvást segítő teákra vagy a Bach virágesszenciákban rejlő hatalmas potenciálra, amik komplexen segítenek ki a legnagyobb lelki válságból is, anélkül, hogy erős gyógyszerekhez kellene nyúlnunk. Fontos, hogy a test és a lélek egységére odafigyelve, s nem csak az egyes szerveket és betegségeket izolálva gyógyítsuk magunkat a természet erejével.

Kristályok az egészségért

Minden, ami körülvesz minket energiájával, rezgéseivel hatással van ránk, legyen szó akár a ruhánk színeiről vagy a könyvespolcunkon lévő apró tárgyakról. A kristályok gyógyító ereje elektromágneses mezejükben és színeikben rejlik. A kristálygyógyászat természetes, mellékhatások nélküli gyógymód, amit évezredes és még távolabbi múltunkban mindig is használt az emberiség. Mára már tudományosan bizonyított, hogy a kristályok elektromágneses mezővel rendelkeznek, képesek összehangolódni és jótékony hatást kifejteni az emberre.

“Könnyebben megérthetjük a kövek gyógyhatását, ha félretesszük egy kis időre azt a nézetet, miszerint mi magunk is ott érünk véget, ahol a fizikai testünk határai húzódnak. Valójában ugyanis nem így áll a helyzet. Jó egy évszázada ismeretes fizikai tény, hogy minden test, minden szervezet, minden anyagi dolog rendelkezik valamilyen kisugárzással. (...) Állandóan és minden pillanatban körülvesz tehát nem csak minket magunkat, de minden mást is körülöttünk egy energetikai mező – s ebből következően folyamatosan cserélünk is energiát a környezetünkkel.”

Személyre szabott gyógyítás

Személyre szabott gyógykövünket intuitív módon kell megtalálnunk. Fontos, hogy a meghatározott útmutatások mellett a belső hangunkra koncentráljunk. Ahogy a kristályok kiválasztása, úgy a karbantartásuk és energetizálásuk is meghatározó lépés a kristálygyógyászatban.

Nincs jó vagy rossz kő, az adott probléma dönti el, melyik kristály segíthet nekünk. Ha az elalvással van problémánk, akkor a lila ametisztet nagy valószínűséggel nem fogjuk kiválasztani, mert élénkítő hatásának köszönhetően csak forgolódnánk az ágyban, ám ha a bőrhibáinkat szeretnénk eltüntetni, akkor valószínűleg épp egy ilyen követ érdemes magunkhoz vennünk. A számunkra aktuális problémakör és kérdés határozza meg, melyik kőre van épp szükségünk.

“Mindig pontosan az a kő a legmegfelelőbb, amelyik a leginkább illik az adott helyzethez. Van, amikor egy nemesebb a megfelelőbb, máskor egy durvább, néha egy éles, máskor egy csiszolt, hol egy kisebb, hol egy nagyobb.”

A kristályok állandó és harmonikus rezonanciát idéznek elő, így rezgéseikkel visszaállítják a bennünk lévő elváltozásokat. Emiatt – ha a közvetlen környezetünkben tároljuk őket – önmagukban is hatásosak, ám ha még ki is műveljük magunkat és megtanuljuk helyes használatukat, akkor energiájuk sokszorosára nőhet, gyógyító hatásuk pedig még biztosabbá válik.

Manapság a boltokban a kövek mindenféle változatban kaphatók, csak épp nem mindig tudjuk róluk, hogy az éppen megcsodált darab milyen pozitív hatással bír. Nyers és marokkőként, csiszoltan vagy akár ékszerként is ott hordozzák magukban a gyógyító energiát. Az ásványok a maguk színei és formái révén szépek és egyediek, ezért gyógyerejük mellett még esztétikai értékkel is bírnak.

A gyógyító kristályokat leggyakrabban ékszerként viseljük, ami azért is igen hatékony, mert a kő közvetlenül a bőrünkkel érintkezi k. Így egyben érvényesül a gyógyító hatás és az öröm, hogy van egy gyönyörű ékszerünk. Ha nem tudunk vagy nem szeretünk nyakláncot vagy karkötőt viselni, a marokkő is megoldás lehet, amit a zsebünkbe rejtve gyakran kézbe veszünk. Figyeljünk azonban arra, hogy az energetizálást követően más kezébe ne adjuk a követ, így a rezgéseit nem veszíti el. Később pedig ne ragaszkodjunk hozzá csak azért, mert olyan szép, hiszen egy adott problémára választottuk ki, s ha az megoldódik, akkor már nem lesz rá szükségünk.

“A gyógyköveket alapvetően addig érdemes hordani, amíg meg nem oldódik a kérdéses helyzet, helyre nem áll az egészség/egyensúly, illetve el nem érjük a kívánt sikert. Eleinte sok esetben súlyosbodhat is a helyzet, ami azonban csak azt jelzi, hogy immár tudatosan is szembeszállunk a helyzettel, illetve a betegséggel, így ezt a gyógyulás első jeleként értékelhetjük.”

Ne feledjük, hogy a kövek segítőtársak, nem oldják meg a problémáinkat. Hatásukat nagyban fokozza az éppen adott gondunkkal való tudatos foglalkozás, annak megfejtése, a kiváltó okok felderítése, ami komoly belső munkát jelent. Dolgozzunk azon a kő használata közben, hogy hogyan oldhatnánk meg a kialakult helyzetet, hogyan gyógyulhatnánk fel belőle a lehető legtöbb pozitív tapasztalattal gazdagodva. Az ásványok segítenek, hogy egészségünk testileg és lelkileg is a helyes útra térjen, ám ehhez ma mi belső utunkon tett barangolás elengedhetetlen.

 

Ajánlott irodalom:

Gyógyító kövek ABC-je - Játékos tanulmányút a kristályok birodalmában

További cikkek

NYÁRI AERIAL JÓGA TÁBOR A PILISBEN (2023.06.09-11.)
21 nagysikerű jógatáborunk után elhoztuk Neked ezt a különleges hétvégét, ahol most a légjógáé, azaz Aerial jógáé lesz a főszerep.
Tapasztald meg velünk Magyarország szívcsakrájában, a Pilisben a lebegés, jóga, meditáció és relaxáló hangfürdő adta szabadságot!
Tovább
HA BEÜT A VALÓSÁG – MINDEN ÉRZÉS TÉGED SZOLGÁL, DE NEM MINDEGY, HOGYAN KEZELED ŐKET

Sokszor megkérdezik tőlem, mi alapján választok könyvet, miért éppen ebbe vagy abba kezdek bele, miért éppen ezt vagy azt a regényt, verses kötetet emelem le a saját vagy a boltok polcairól. A válaszom mindig csak annyi, hogy egyszerűen érzem, hogy melyik könyv hív, szólít meg engem. Dr. Russ Harris - Ha beüt a valóság című (ön)segítő könyve derült égből villámcsapásként érkezett meg hozzám. Egyik nagy elsajátítani valóm ebben az életben - vagy legalábbis ebben az életszakaszomban -, hogy megtanuljak a jelenben lenni. Nagyon sokszor révedek el a múltban és veszek el a jövőben, miközben - ahogy a könyvben is szerepel - elmegy mellettem az élet. 

Tovább
Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem