Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Testi-lelki harmónia Ruediger Dahlke szerint

2022-05-10

"Önként is megadhatjuk az életnek, amire szüksége van, de ki is erőszakolhatja belőlünk. Mi döntjük el, melyik utat választjuk." (Ruediger Dahlke)

Betegségeinkkel legtöbbször vegyszerekkel küzdünk meg, holott egy csepp önmagunkba nézés és őszinteség sokat segíthetne egészségünk helyreállításában. Megkérdeztük már magunktól, hogy mit jelenthet az adott betegség? Milyen lelki tényezők állnak a háttérben?

Ruediger Dahlke német orvos és pszichoterapeuta könyveiben és szeminárumain a betegséges lelki hátterére világít rá. Az egész világon elismert szaktekintély szerint minden betegség valamilyen lelki konfliktus testi megjelenési formája: lehet az egy egyszerű hasmenés vagy épp magad vérnyomás, a háttérben meghúzódó pszichés folyamatok a felelősek állapotunkért.

Gyógyulás másképp

Szerencsére manapság egyre nagyobb figyelmet kapnak az alternatív, nem hagyományos orvoslás területei is, egyre többen fordulnak a természetgyógyászat eszközeihez, hogy egyensúlyából kibillent egészségi állapotukat ismét harmóniába hozzák. Az akadémikus orvostudományon kívül rekedt irányzatokat és módszereket együttesen szívesen nevezik holisztikus orvostudománynak; amely a teljes embert, mint testi-lelki egységet vizsgálja és gyógyítja meg.

"Bármi ellen harcoljunk is, a harc sosem tépi ki a probléma gyökerét. Erőszakkal semmit sem lehet kitörölni a világból. Ha allopátiás, azaz tüneteket kezelő módszerekkel próbáljuk megszüntetni a panaszokat és a betegségeket, arra az oldalra toljuk őket, ahol csak még veszélyesebbé válnak." (Ruediger Dahlke)

Lélek és test

Ruediger doktor a holisztikus orvostudomány úttörő szakértője, aki már tanulmányai során is meglepte környezetét azzal az új szemlélettel, miszerint a test és lélek olyan egységet alkot, amelyben egyik a másik nélkül képtelen a teljes gyógyulásra. A fizikai tüneteket lelki traumák, pszichés nehézségek okozhatják, így a két - eddig külön kezelt területet - együtt kell górcső alá venni és ha a lelki problémákat feloldjuk, akkor a test is felgyógyul.

"Egy szervezet addig marad egészséges, amíg tudata ellátja és hordozza valamennyi testrészét és szervét. Ahol visszavonul, mert nem akar többé szembenézni az adott szerv által képviselt témával, betegség alakul ki. Ezért is lehetséges a betegségek tüneteiből a háttérbe szorított tudati témára és az ehhez tartozó életfeladatra következtetni. Ha valaki kiszorít bizonyos témákat, kérdéseket az életéből, egyre több beteg rész keletkezik benne és egyre nehezebb lesz az élete. Ha a tudat egészen kivonul egy adott területről, mert az érintett teljes mértékben felad egy problémát, a szerv felmondja a szolgálatot és ki kell cserélni - vagy szó szerint, vagy csak a funkciójában. Ha a lélek egészen kivonul a testből, halálról beszélünk, ami gyakran már az érintett életében, fokozatosan bekövetkezik." (Ruediger Dahlke)

A test a lélek temploma, ha figyeljük valós szükségleteit, és megfelelően bánunk vele, akkor együttműködik velünk és harmonikusan funkcionál. Ehhez első lépésben a táplálkozásunkon kell változtatni, az állati fehérjéktől megszabadulni és Dahlke javaslata szerint bizonyos időközönként böjtöt tartani. Peace Food - A békés táplálkozás című könyvében a doktor bemutatja az állati fehérjékre vonatkozó tudományos kutatásokat, illetve a vágóhidak borzalmas tapasztalait, hogy lássuk, mennyire ártunk magunknak és testünknek, ha a rengeteg stresszt és félelmet megesszük, ami felgyülemlik ezekben az állatokban. Többek között ezért is írja könyveiben, hogy élő, növényi alapű táplálékokkal tesszük a legjobbat magunkkal a testi-lelki egészségünk érdekében.

Kiegyensúlyozott élet

Nem csupán annyi a cél, hogy meggyógyuljunk, ha épp betegek vagyunk. Hanem a legfőbb célunk az kell legyen, hogy kiegyensúlyozottan és önmagunkkal harmóniában éljünk. Testünk tünetei segítők, akik üzennek nekünk, amit ha megfejtünk, akkor a felborult egyensúlyt helyreállíthatjuk. Ez azonban őszinteséget követel - saját magunkkal szemben, ami az egyik legnehezebb feladatunk. Sokkal könnyebb homokba dugni a fejünket és másokat hibáztatni problémáinkért, ám minden esetben a gyógyulás felé vezető útra terelnek minket, ha meghalljuk a testünk hangjait. A betegség szimbolikájának feltárása nem könnyű munka, ám megéri a fáradságot, egy teljesebb, egészségesebb élet érdekében.

Válogass a kedvezményes
Dr. Ruediger Dahlke könyvcsomagok közül!

További cikkek

Őszinte párkapcsolatokban – és nem csak egyben

A megcsalások, válások, szakítások, párkapcsolati szenvedés világából igenis van kiút. Nem egyszerű, és nem is való mindenkinek, de létezik. Elhoztuk a könyvet, ami elmagyarázza! – A „Nyitott szívvel több kapcsolatban – Etikus poliamoria elméletben és gyakorlatban” című könyv magyar megjelenéséről Karolát, a SzabadNem egyik ügyeletes poliamor aktivistáját kérdezi Luca, a másik ügyeletes. Figyelem, a cikk nyomokban szexualitást tartalmazhat!

Tovább
Az agykutató agyvérzése, és amit kezdett vele

Az agyvérzést kapott agykutató, aki saját módszere alapján kijött abból a biomasszából, amibe a sztrókja zárta. Hogyan? És milyen tanulságokkal szolgálhat ez az akár egészséges embereknek is?
Ezekre a kérdésekre nyújt választ a kötet.

 

Tovább
JÁTÉK, AMIN MINDENKI NYER!
Iratkozz fel hírlevelünkre 2022. augusztus 31-ig, így nem csak időben értesülhetsz legújabb kiadványainkról és akcióinkról, de most értékes nyereményre is szeret tehetsz!
Tovább
Ősi tudás és kreativitás

Két könyvet ajánlok figyelmetekbe a Bioenergetic kiadótól. Jo Bowlby Az élet kézikönyve című munkájában ősi tanításokat oszt meg az olvasókkal, míg Tina Seeling A kreativitás iskolája című könyvében arról értekezik hogyan juthat bárki kiváló ötletekhez, és hogyan valósíthatja meg azokat. Mind a két munka rengeteg érdekességet tartalmaz, olyan bölcsességeket amelyeket bárki képes lehet hasznosítani mindennapjaiban.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem