Nincs engedélyezve a javascript.

Testi-lelki harmónia Ruediger Dahlke szerint

"Önként is megadhatjuk az életnek, amire szüksége van, de ki is erőszakolhatja belőlünk. Mi döntjük el, melyik utat választjuk." (Ruediger Dahlke)

aaron_blanco_tejedor_qugwb1kqjqi_unsplash-1.jpg

Betegségeinkkel legtöbbször vegyszerekkel küzdünk meg, holott egy csepp önmagunkba nézés és őszinteség sokat segíthetne egészségünk helyreállításában. Megkérdeztük már magunktól, hogy mit jelenthet az adott betegség? Milyen lelki tényezők állnak a háttérben?

Ruediger Dahlke német orvos és pszichoterapeuta könyveiben és szeminárumain a betegséges lelki hátterére világít rá. Az egész világon elismert szaktekintély szerint minden betegség valamilyen lelki konfliktus testi megjelenési formája: lehet az egy egyszerű hasmenés vagy épp magad vérnyomás, a háttérben meghúzódó pszichés folyamatok a felelősek állapotunkért.

Gyógyulás másképp

Szerencsére manapság egyre nagyobb figyelmet kapnak az alternatív, nem hagyományos orvoslás területei is, egyre többen fordulnak a természetgyógyászat eszközeihez, hogy egyensúlyából kibillent egészségi állapotukat ismét harmóniába hozzák. Az akadémikus orvostudományon kívül rekedt irányzatokat és módszereket együttesen szívesen nevezik holisztikus orvostudománynak; amely a teljes embert, mint testi-lelki egységet vizsgálja és gyógyítja meg.

"Bármi ellen harcoljunk is, a harc sosem tépi ki a probléma gyökerét. Erőszakkal semmit sem lehet kitörölni a világból. Ha allopátiás, azaz tüneteket kezelő módszerekkel próbáljuk megszüntetni a panaszokat és a betegségeket, arra az oldalra toljuk őket, ahol csak még veszélyesebbé válnak." (Ruediger Dahlke)

jared_rice_ntybbu66_si_unsplash-1.jpg

Lélek és test

Ruediger doktor a holisztikus orvostudomány úttörő szakértője, aki már tanulmányai során is meglepte környezetét azzal az új szemlélettel, miszerint a test és lélek olyan egységet alkot, amelyben egyik a másik nélkül képtelen a teljes gyógyulásra. A fizikai tüneteket lelki traumák, pszichés nehézségek okozhatják, így a két - eddig külön kezelt területet - együtt kell górcső alá venni és ha a lelki problémákat feloldjuk, akkor a test is felgyógyul.

"Egy szervezet addig marad egészséges, amíg tudata ellátja és hordozza valamennyi testrészét és szervét. Ahol visszavonul, mert nem akar többé szembenézni az adott szerv által képviselt témával, betegség alakul ki. Ezért is lehetséges a betegségek tüneteiből a háttérbe szorított tudati témára és az ehhez tartozó életfeladatra következtetni. Ha valaki kiszorít bizonyos témákat, kérdéseket az életéből, egyre több beteg rész keletkezik benne és egyre nehezebb lesz az élete. Ha a tudat egészen kivonul egy adott területről, mert az érintett teljes mértékben felad egy problémát, a szerv felmondja a szolgálatot és ki kell cserélni - vagy szó szerint, vagy csak a funkciójában. Ha a lélek egészen kivonul a testből, halálról beszélünk, ami gyakran már az érintett életében, fokozatosan bekövetkezik." (Ruediger Dahlke)

A test a lélek temploma, ha figyeljük valós szükségleteit, és megfelelően bánunk vele, akkor együttműködik velünk és harmonikusan funkcionál. Ehhez első lépésben a táplálkozásunkon kell változtatni, az állati fehérjéktől megszabadulni és Dahlke javaslata szerint bizonyos időközönként böjtöt tartani. Peace Food - A békés táplálkozás című könyvében a doktor bemutatja az állati fehérjékre vonatkozó tudományos kutatásokat, illetve a vágóhidak borzalmas tapasztalait, hogy lássuk, mennyire ártunk magunknak és testünknek, ha a rengeteg stresszt és félelmet megesszük, ami felgyülemlik ezekben az állatokban. Többek között ezért is írja könyveiben, hogy élő, növényi alapű táplálékokkal tesszük a legjobbat magunkkal a testi-lelki egészségünk érdekében.

Kiegyensúlyozott élet

Nem csupán annyi a cél, hogy meggyógyuljunk, ha épp betegek vagyunk. Hanem a legfőbb célunk az kell legyen, hogy kiegyensúlyozottan és önmagunkkal harmóniában éljünk. Testünk tünetei segítők, akik üzennek nekünk, amit ha megfejtünk, akkor a felborult egyensúlyt helyreállíthatjuk. Ez azonban őszinteséget követel - saját magunkkal szemben, ami az egyik legnehezebb feladatunk. Sokkal könnyebb homokba dugni a fejünket és másokat hibáztatni problémáinkért, ám minden esetben a gyógyulás felé vezető útra terelnek minket, ha meghalljuk a testünk hangjait. A betegség szimbolikájának feltárása nem könnyű munka, ám megéri a fáradságot, egy teljesebb, egészségesebb élet érdekében.

Válogass a kedvezményes
Dr. Ruediger Dahlke könyvcsomagok közül!

2_2.png