Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

ThetaFloating - egy új tudatfejlesztő módszer Magyarországon

2016-04-18

Mi a ThetaFloating? Miben más? Miben új? Mit kaphatunk tőle?

Kérdéseinket Éber Ágnesnek, a ThetaFloating magyarországi képviselőjének, oktatójánek tettük f el.

 

Ha jól tudom, Németországban élsz, onnan hoztad a ThetaFloating módszerét Magyaroszágra. Honnan származik a ThetaFloating és mennyire új?

A ThetaFloating Berlinben „született“ egy tehetséges fiatal nő: Esther Kochte fejlesztette ki 2011-ben. Elsősorban saját traumatikus gyermekkori tapasztalatainak következményeit dolgozta fel, s közben alakította és finomította tovább módszerét. Olyan sikeres volt a munkája, hogy rengeteg klienssel dolgozva tudta tökéletesíteni felismeréseinek hatékonyságát.

A ThetaFloating névről a legtöbbeknek - azt gondolom - az elmúlt időszak egyik legsikeresebb alternatív technikája, a ThetaHealing jut eszébe. Mi a hasonlóság és a különbség, mivel ad többet a ThetaFloating?

A nevek szerintem jobban hasonlitanak egymásra, mint magunk a módszerek. A ThetaFloatingban legtitkosabb érzéseinkkel foglalkozunk, nem a gondolatainkkal és a meggyőződéseinkkel. Egy gondolat csak egy gondolat, semmi különös. De ha egy gondolat érzelmi táptalajra talál bennünk, akkor az életformáló meggyőződéssé szilárdulhat. A gondolat táptalaja az érzés, egy elnyomott, elutasított, titkolt érzés. Nevezhetjük ezeket az érzéseket romboló sejtemlékeknek is. Ezekkel dolgozunk a ThetaFloatingban, s ezeket oldjuk ki egy belső utazás élménye során. Ha a destruktív érzések feloldódnak, a hozzájuk kapcsolódó meggyőződések maguktól szertefoszlanak, mert táptalajukat vesztik.

Mit jelent a név: ThetaFloating?

A Theta szó a görög abc 8. betűje, melyet az orvostudományban egy lassú és nyugodt agyhullámfrekvencia megnevezésére használnak. Theta frekvencián 4-8 Hz rezgésü agyhullámokat értünk, ilyenkor agyműködésünk sokkal lassabb és nyugodtabb a hétköznapi tudatunk „problémaorientált“ Béta frekvenciájánal, mely 30-15 Hz rezeg. 

Thétában a gyermekkorban és az éjszakai álomfázisban, illetve mély, a „mindenséggel összekapcsolódott“ meditációs állapotban vagyunk. Ez utóbbira utal a módszer nevében a Theta megnevezés.

A Floating szó lebegést jelent angolul, és a módszer könnyedségére utal.

A ThetaFloating technikával a tudatalattinkban megbújó „nehéz témákat“ oldjuk fel, hatására megkönnyebbülünk, bizakodóvá, könnyedebbé válunk, áramlunk, Flow-ba kerül az életünk. Kicsit erre is utal a névben a 'floating'. 

Hogyan érjük el a ThetaFloatingban a Theta szintet? Hogyan váltunk egy másik frekvenciára? 

A theta szint egy teljesen természetes állapot, éjszakánként mindenki thétában van amikor álmodik. A különleges a thetára váltásban az, hogy tudatosan és ébren váltasz frekvenciát és ezzel tudatállapotot.

A tanfolyamon megtanítjuk azokat a meditációs gyakorlatokat, amikkel könnyedén el lehet érni a theta állapotot. A ThetaFloating könyv egy meditációs CD-t is tartalmaz, az érdeklődők ezen is többféle vezetett Theta meditációt hallgathatnak meg.

A ThetaFloating módszer azonban nem áll meg a tudatállapot váltásnál. A módszer valódi kulcsa egy szimbólikus képekben történő belső utazás, amely során rejtett és elutasított érzelmeinket és destruktív sejtemlékeinket oldjuk fel.

Ezt hogyan kell elképzelni?

Emlékszel gyermekkorod meséire? Az égig érő paszulyra, például, vagy Holle anyóra?

Amikor mesét olvastak neked, lelki szemeid elött láttad a képeket, a jelenetekek, beleélted magad a történetbe, te magad másztál fel az égbe a babszáron, te küzdöttél a sárkánnyal, te ráztad fel Holle anyó pehelypaplanát. Ezekben a mesékben kollektív archetipikus képeket éltél át, melyek formálták belső világod kialakulását.

A ThetaFloating üléseken személyre szabott szimbólikus képekkel dolgozunk, melyekben a te egyedi, belső világod képeződik le. Ebben a belső képes világban oldunk fel érzelmi konfliktusokat és elakadásokat, mélyrehatóan ugyanakkor könnyedén. 

5 éve dolgozom ezzel a módszerrel, mégis újra meg újra magam is  meghatódom, hogy a szimbólikus képeken keresztül milyen komplex és mély lelki tartalmak nyílvánulnak meg és nyernek feloldozást ezeken az üléseken.

Tehát a ThetaFloating egy személyes élményt ad?

Igen, pontosan. Talán ez a leglényegesebb különbség sok más módszerrel szemben: egy nagyon személyes és sokszor megható élményben tapasztalod meg a belső átváltozást és konfliktusaid kioldódását. Egy mélyreható élménnyel gazdagodsz. És egy nagy adag önelfogadással és együttérzéssel önmagad iránt.

Hogyan segít a ThetaFloating konzulens előhívni a személyes szimbolikus képeket?

A szimbólikus képet a konzulens intuítívan kapja a forrástudatbólból. Az intuíciót a belső tudás hangjának vagy Isten hangjának is szokták hívni.

Ha egy pillanatra komolyan veszzük és elfogadjuk azt, hogy tényleg egyek vagyunk a forrástudattal, hogy mind a külvilág jelenségei, mind saját belső éményeink bennünk, a mi tudatunkban jelennek meg, akkor könnyebb megengedni magunknak, hogy intuitívan egy a kliensünk számára találó szimbolikus képet kapjunk.

Hogyan oldhatjuk meg a képekkel a konfliktusokat, elakadásokat? Mennyire tartós a hatás?

A munkát ezzel az intutívan kapott képpel kezdünk, s arra kérjük a kliensünket, hogy képzelje bele, élje bele magát a képbe, és engedje meg magának azt, hogy érezze, milyen érzéseket él meg a képben.

A képen keresztül tehát egy belső átélésre hívjuk meg a klienst, aki már a saját érzésvilágát éli meg a képben. Például a kiinduló képben a legkisebb királyfi küzd a hétfejű sárkánnyal. Amikor a kliens beleéli magát e helyzetbe, akkor átéli mit érez, esetleg félelmet, bátorságot, erőt, reménytelenséget stb. A továbbiakban ezekkel az érzésekkel dolgozunk, s ahogy az érzések áramlani és változni kezdenek, úgy változik és alakul a kép is. Meglátjuk, hogy a királyfi fejvesztve menekül-e, vagy egycsapásra lenyisszantja a sárkány hét fejét, esetleg elszenesedik a sárkány lehelletének tüzében. Az új helyzettel azután tovább dolgozunk, amíg kettejük konfliktusa fel nem oldódik.

Mindez hogyan fejti ki hatását?

Már a múlt század nagy svájci pszychoanalítikusától C.G. Jungtól tudjuk, hogy a belső világunk képei ugyanolyan valóságosak, mint a külső világ megfogható tárgyai. Ha belül változunk, akkor változnak az élettapasztalataink is.

Ha a bensőnkben egy elkeseredett, félelemtől megdermedt királyfi van, akkor más életet élünk, mint abban az esetben, ha a belső képeinken a királyfi a sárkány legjobb barátja, és mindketten teljes szívvel megbízhatnak egymás erejében és hűségében...

Miért tudom magam az élmény hatására jobban elfogadni?

A szimbólikus képek átélésével megengedsz magadnak egy sor olyan érzést, amit normális tudatállapotban az egód letiltana. Megengeded magadnak például azt, hogy félj, szomorú vagy sebezhető légy, hogy segítségre szorulj vagy vágyakozz valami után. Amikor ezek az érzések átáramlanak rajtad, önmagaddal érzel együtt. Nem akarsz más lenni, mint ami ebben a pillanatban vagy. Elfogadod magad. Ez a szeretet megnyilvánulása.

S ha te abbahagyod önmagad megvetését, az élet is sokkal kegyesebben fordul hozzád. Hiszen tudod: az élet „külső“ eseményei belső világodat tükrözik. A világ a tükörképed.

Ha azt akarod, hogy rád nevessen, neked kell először elmosolyodni.

A ThetaFloating módszer igazi kincse pont ez a belső mosoly: az önmagadra ismerés pillanata. Érzéseid elfogadásán keresztül kioldódik a benned rejlő negativitás, amit eddig valóságnak hittél. Ha ez a képzelt valóság feloldódik, akkor csodálkozva megtapasztalod azt, ami marad, ami az érzés- és gondolatvilágodon túl vagy.

Önvalódat. A mindenség csendjét. Az egyszerű létezést. Ez a lényeg.

Úgy is fogalmazhatnánk: a  ThetaFloating két tudatalatti aspektusodat hozza felszínre és lépteti kölcsönhatásba egymással: Emberi sebezhetőségedet és önvalód végtelenségét. Amikor e „kettő“ érintkezik, minden megváltozik. 

Nézz meg egy kisgyereket! Àllandóan Flowban van az érzéseivel. Természetesen boldog, hacsak nincs éppen valami kielégítetlen szükséglete. Azt átérzi, kinyilvánítja, a probléma megoldódik, s ő áramlik tovább. Minden pillanatban teljesen jelen van, és teljesen hiteles.

 

Ez a cél, ide csatlakozunk vissza a ThetaFloatinggal, a teljes hitelességhez és természetes örömteli léthez - de most már felnőtt fejjel és tudatosan.

Ez döbbenetesen egyszerű lehet. És hihetetlenül felszabadító.

A ThetaFloating tanfolyamokról minden információ megtalálható a hivatalos honlapon: www.thetafloating.hu  illetve a facebook oldalon: ThetaFloating Hungary.

A módszerrel az alábbi könyvben ismerkedhetsz:

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem