Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Turbózd fel a memóriádat!

2022-10-12

Na? Mit lehet egyből leszűrni, ha ránézel a képre? Nos igen, memória gondok. Olyan dolog történt pénteken és szombaton, hogy nem tűrt halasztást, hogy a következő 1 hónapban ráálljak a memória fejlesztésre (Milán).

 
Lenne is először egy kérdésem, aztán írom a hozzákapcsolódó sztorim. Vajon elvárható-e az, hogy egyszer találkozol valakivel, mondjuk 1 órát beszéltek és utána emlékezz rá? Figyelembe véve, hogy naponta legalább 1 új emberrel találkozol, új vállalkozóval. Neked mi a véleményed?
Először is pénteken volt egy piactér, Amazonos eseményünk. Jöttek egymás után az emberek, úgy 29 fő és hát közte volt olyan, akinek úgy is bemutatkoztam, hogy bizony mi már találkoztunk, akár csak online, de olyan is, akivel élőben. Kellemetlen volt, mert vol aki mondta, tudod én vagyok a .... Huhh elkezdett most már nagyon-nagyon zavarni. Kifogás lehet, hogy rossz az arcmemóriám, de az csak kifogás gondoltam magamban. Már ekkor felmerült bennem, hogy ezt fejleszteni kellene. Aztán jött a szombati nap, ami megpecsételte ezt a problémát.
A napsütötte szombaton gondoltunk felmegyünk a Normafa környékére, szeretünk túrázni, és néha eltévedni. Még maradt bennünk szusz, így beterveztük a libegő felé is egy sétát, gondoltuk azzal majd lehuppanunk vissza a városba. Mikor beálltunk a sorba, egyszer csak hátrafordul az előttem állú úriember. Látta, hogy fogalmam sincs ki ő, már úgy is kezdte, hogy: "lehet, nem emlékszel rám." Őszintén megmondtam neki, hogy sajnos nem, de mondja a projektet, mert arra biztosan. Bámm! Megvolt a beazonosítás. Nagyon érdekes felismerés volt, hogy bár arcot-nevet nem jegyzek meg, vagyis nevet egyébként igen, de ami biztos, hogy projektet 1000%-ban megjegyzem. Utána teszteltem is, párom bedobott néhány projektet az adatbázisból és azonnal tudtam miről beszéltünk, mi volt a megoldás... Látszik nem az emberre vagyok ráfeszülve, hanem a projektből akarom kihozni a maximuot. Több órát is foglalkozom vele, szóval nem véletlen. Mi kell majd? Akasszam ki a vevő képét? Mint egy FBI nyomozás lenne. Hm...
El akarom kerülni ezt a ciki helyzetet. Kíváncsi vagyok mit gondolsz erről, továbbá erről, hogy egyszeri találkozás után vajon mennyire kell megjegyezni egy embert.
Bármi is legyen a válaszod, egyben biztos vagyok, sokkal jobban érezném magam, ha úgy maradnék meg az emberekben, hogy: a Milán? Ő mindenkire emlékszik! Vagy csak magát a jó érzést, hogy emlékszek rá, legyen már jó napja! Na ezt az utóbbi gondolatot bele is írom a könyvbe, motivációként.
Szóval most egyrészt végignyúzom ezt a 3 könyvet 2 hét alatt. Kialakítom a folyamatomat arra, hogy igazán jó memóriám legyen ilyen helyzetekben is.
Te mit gondolsz erről? Van esetleg tipped?
 
Forrás:
 
Olvass bele a könyvbe:

További cikkek

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem