Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Válj természetfelettivé! - Módszerek a mindennapokra

2020-10-26

Amikor pár héttel ezelőtt kezembe került Dr. Joe Dispenza Válj természetfelettivé! című könyve, izgatottan lapoztam bele: ígérete szerint a tudomány és a miszticizmus világa között ver hidat. A spirituális témájú fejezetcímek mellett a könyvben szereplő tudományos ábrák is azonnal felkeltették az érdeklődésemet. S bár az amerikai orvos, tudós és tanító neve ismerősen csengett, nem ismertem korábbi munkáit, így kíváncsian vetettem bele magam a könyv elolvasásába: mit jelent a természetfelettivé válás és milyen módon valósítható meg?

A jelen pillanat megélése

Milyen gyakran halljuk másoktól a tanácsot: legyél a jelenben! Nem is olyan egyszerű feladat: gondolataink döntő többsége bizony vagy a múltban vagy a jövőben barangol. Biztos veled is megtörtént már, hogy egy rázósabb helyzet, konfliktus után még akár órákig a történteken rágódsz: mit kellett volna mondanod, hogyan kellett volna viselkedned? Én még ennél is gyakrabban rajtakapom magam, hogy rendszeresen előreszaladtak a gondolataim az elképzelt jövőbe, legyen szó akár gyötrő aggodalmaskodásról vagy éppen egy örömmel várt eseményről.

A szerző egy egész fejezetet szán a könyvben annak a kifejtésére, miért annyira fontos a jelen pillanat megélése. Gondolataink érzéseket teremtenek, majd azok újabb gondolatokat generálnak, miközben biokémiai anyagok szabadulnak fel a múltbeli események végtermékeként az agyunkban és a testünkben. Ennek következtében nap, mint nap ugyanazokra a sémákra huzalozzuk az agyunkat a megszokott gondolatainkkal és érzéseinkkel, amelyek közvetlenül hatást gyakorolnak döntéseinkre és viselkedésünkre.

„A jövőd csupán visszatérés a múltba.”

Emiatt hiába lépünk ki egy szörnyű munkahelyről vagy párkapcsolatból és találunk helyette újat, néhány hétig vagy hónapig tartó boldogság után a testünk visszatér a régi, számára ismerős érzelmekhez. Szervezetünk jobban hisz a belső kémiájának, amihez sok év alatt hozzászokott, mint a megváltozott külső körülményeknek. Így bármennyire nem szeretnénk, újra és újra megrekedünk a régi létállapotunkban. Ez a tudományos háttere annak, miért olyan nehéz kilépni a negatív viselkedési, életvezetési mintáinkból, bármennyire is törekszünk rá.

Dr. Dispenza szerint azonban ki lehet törni ebből a mókuskerékből meditációs gyakorlatok segítségével: ha el tudjuk terelni a figyelmünket a testünkről, életünk ismert helyszíneiről, az időről és az identitásunkról, abban az esetben vágyott valóságunk megteremthető. A könyvben részletes útmutató segít ráhangolódni az elképzelt jövőnkre a kvantummezőbe való belépés segítségével, ami „egy olyan láthatatlan energia- és információs mező – de hívhatjuk értelem- vagy tudatmezőnek is –, amely téren és időn kívül létezik.” Tömörebben megfogalmazva a kvantummező nem más, mint a végtelen lehetőségek mezeje.

Jövőteremtés meditációs gyakorlatokkal

Amikor tizenöt évvel ezelőtt egy lelkileg megterhelő munkahelyi időszakon mentem keresztül, egy barátnőm azt tanácsolta, kezdjek el rendszeresen meditálni. Bevallom, eleinte aggódtam: vajon képes leszek-e speciális tanfolyam nélkül, magamtól is eljutni a meditációhoz szükséges alfa szintre? Később világossá vált, hogy ez valójában nem más, mint az alvás és az ébrenlét határán lévő nyugodt állapot, azaz naponta kétszer valamennyien keresztülmegyünk rajta.

Sok embernek komoly kihívást jelent a gondolatok lecsendesítése, de nincs is ezzel semmi baj. Néha én is azon kapom magam, hogy a vezetett meditáció elején még az aznapi teendőim, elintézetlen feladataim járnak a fejemben. Ilyenkor ellenállás nélkül hagyom, hogy jöjjenek a gondolatok, de nem kapaszkodom beléjük, nem fűzöm őket tovább, így egy idő után egyszerűen továbbállnak: már csak a zenére és a meditációt vezető személy hangjára figyelek.

Több évnyi meditációs tapasztalattal a hátam mögött meglepetésként ért a könyvben szereplő gyakorlatok újszerűsége. Az első, fent említett kvantummezős meditációs gyakorlat megkezdése előtt még éber állapotban fel kellett írnom egy papírra, melyik életterületemen szeretnék változásokat elérni. Következő lépésként azt is fel kellett jegyeznem, milyen emelkedett érzelmeket fog belőlem kiváltani a bekövetkező változás. Dr. Dispenza nem árul zsákbamacskát: nem elegendő egyetlenegyszer végrehajtani a gyakorlatot, hogy az elképzelt változás valósággá váljon. Idő és türelem szükséges, míg agyunk ráhangolódik a vágyott jövőre, így azóta is szorgalmasan meditálok ezzel a módszerrel.

Ugyancsak újdonság volt számomra egy olyan légzéstechnika, amelyet célszerű bármilyen meditáció megkezdése előtt alkalmazni. Lényege a kreatív energiánk felszabadítása, ami rendszerint az alsó három energiaközpontunk valamelyikében akad el. Ha például gyakran érzel bűntudatot, szomorúságot és szenvedsz kisebbrendűségi érzéstől, akkor az energiád megrekedt a második csakrádban. Ami engem illet, sok esetben türelmetlenül siettetném a dolgokat a mindennapokban, ennek oka a könyv szerint a harmadik csakrámban elakadó energia, ami azonban a javasolt légzésgyakorlattal könnyedén felszabadítható.

Merülj el a mentális moziban!
Lehetetlen vállalkozás lenne valamennyi, a könyvben szereplő meditációs gyakorlatot itt most megemlíteni, de kettőt még mindenképpen ki szeretnék emelni. Az egyik gyakorlat segítségével megnyitjuk a szívünket az emelkedett érzelmeknek, azaz a mély szeretet és hála energiájának. Ülő helyzet helyett mindezt nyitott szemmel, állva vagy sétálva tudjuk megtenni az általunk választott zene segítségével. Vannak olyan dalok az életedben, amiket egyszerűen nem tudsz megunni és valahányszor meghallod őket, rögtön derűs leszel és ujjongó érzés jár át? Számomra ilyen például a Your Song Elton John-tól. Arra biztatlak, hogy keresd ki a kedvenc dalaidat és máris indulhat ez a rendkívül egyszerűen végrehajtható meditáció, miközben átadod magad a szeretet és a hála felemelő érzésének!

A másik lehetőség beprogramozni magunkat az új jövőre „olyan képekkel és jelenetekkel, amelyekben már jövőbeli énedként szerepelsz”. Az úgynevezett mentális mozi éppen ellentéte azoknak a reklámoknak, amelyek tele vannak tűzdelve félelemmel és aggodalommal. Dr. Dispenza haladó workshopjain minden résztvevő kap egy könnyen használható Mind Movies szoftvert, amellyel saját mozifilmet készíthetnek pozitív üzenetekkel, képekkel és szöveges szuggesztiókkal teletűzdelve.

Azonban szoftver hiányában sincs okunk a csüggedésre, az interneten kutakodva rátalálhatunk ilyen típusú mentális programokra: ha rákattintasz a pénz, az egészségvagy az emberi kapcsolatok szavak bármelyikére, kezdetét veszi a 15 perces vizuális meditáció. Valamennyi mentális mozi kaleidoszkópképekkel indul, hogy el tudjuk érni nyitott szemmel is az alfa- és théta-agyhullám állapotokat, transzállapotban ugyanis sokkal fogékonyabbak vagyunk az új ismeretekre. Nagyon izgalmas technika, bátran ajánlom kipróbálásra!

A titokzatos tobozmirigy

A könyv fejezetről fejezetre varázsolt el olvasás közben, de a legizgalmasabbnak a tobozmirigyről szóló rész bizonyult. Felvetődik a kérdés, hogyan vagyunk képesek meditáció közben lehunyt szemmel, egy széken üldögélve felfokozott érzékszervi élményeket átélni az érzékszerveink nélkül? A kulcs az agyunk hátsó részében található tobozmirigyben van, amely érzékeli a frekvenciát és az információt, majd azokat élénk képekké formálja. Valójában a tobozmirigy által kiválasztott melatonin, az alvási ciklust irányító hormon a felelős a transzcendentális tudatpillanatokért. Dr. Dispenza könyvében azt is megtanítja, milyen módon lehetséges a tobozmirigyünket aktiválni, hogy ráhangolódjunk a magasabb dimenziókra.

Elképzelhető, hogy már az ókorban ismerték a tobozmirigy aktiválásának módját? Erre enged következtetni, hogy a limbikus agyunk[1] keresztmetszete döbbenetes hasonlóságot mutat az egyiptomi Hórusz-szemmel, azaz a védelem, a hatalom és a jó egészség szimbólumával. Ugyanígy meglepő egybeesés, ha az aranymetszést vagy más néven Fibonacci-állandót[2] felrajzoljuk az agy kerülete köré, a spirál pontosan a tobozmirigynél ér véget!

Természetfelettivé válni

Mit is jelent természetfelettivé válni a szerző megfogalmazásában? Meggyógyítani a testet, új lehetőségeket teremteni és misztikus élményeket szerezni. Azt gondolom, a szerzőnek valóban sikerült hidat vernie a tudomány és a miszticizmus világa között, mindenre kiterjedő alapossággal, rengeteg szemléltető ábrával és a meditálás alatti agyhullámok mérési jegyzőkönyveivel alátámasztva. Bízom benne, hogy kedvet kaptál a könyv elolvasásához! Ez az a típusú könyv, amit a befejezése után újra elkezd olvasni az ember, hogy még mélyebben megértse a benne foglaltakat.

Írásomat a szerző szavaival szeretném zárni, amelyeket Dr. Dispenza 2017-ben vetett papírra, de napjainkban még aktuálisabb az üzenete:

„Úgy érzem, hatalmas evolúciós ugrás peremén állunk. Mondhatnám úgy is, hogy egy beavatási folyamaton megyünk keresztül. Hiszen a beavatás nem más, mint rituális átkelés egyik tudatszintről a másikra, aminek lényege, hogy megkérdőjelezze önmagunkról alkotott képünket, és így nagyobb lehetőségekre tegyünk szert. Talán ha megértjük, felidézzük és tudatosítjuk azt, akik valójában vagyunk, az emberiség közös tudatként át tud lépni a túlélés állapotából a gyarapodás állapotába. Ekkor végre felszínre kerülhet valódi természetünk, és maradéktalanul kiaknázhatjuk belső emberi lényegünket – ami azt jelenti, hogy adunk, szeretünk, szolgálunk és gondját viseljük egymásnak és a bolygónak.

Kérdezd tehát meg mindennap magadtól: Mit tenne a szeretet?

 


[1] A limbikus agyunk a tobozmirigy, a talamusz, a hipotalamusz, az agyalapi mirigy és a kérgestest együttese.

[2] Az a matematikai formula, amely mindenütt megfigyelhető a természetben az olyan mintákban, mint a napraforgó, a fenyőtoboz vagy a Tejútrendszer struktúrája.

 

Forrás:

A könyvbe itt tudsz belelapozni:

További cikkek

A meditáció pozitív hatásai

A meditáció az egyik legősibb szellemi gyakorlat, mely a buddhista kultúrából terjedt el. Különféleképpen gyakorolhatjuk, azonban a cél közös: segítségével jobbá tehetjük életünket, javíthatjuk fizikai és mentális egészségünket.

 

A meditáció egy gyakorlat, de egyszerre egy kapu is egy világba, mely sok ember előtt örökre zárva marad. Ha igazán kitartóak és elhivatottak vagyunk, akkor élvezhetjük a meditáció jótékony hatásait, észrevehetjük fizikai és mentális egészségi állapotunk javulását.

Tovább
A csakrák szerepe és működése

Az energia a világegyetem minden egyes pontján megtalálható, átsző minden élettelent és élőt. Az emberi testben 7 olyan fő pontot és több mellékpontot találhatunk, ahol energia nyilvánul meg. Ezeket nevezzük csakráknak, melyek energiarendszert alkotva energiaörvényeket formálnak testünkben.Ahhoz, hogy elménk és testünk egészséges legyen, elengedhetetlen a csakrák kiegyensúlyozott működése. Ha nem megfelelő az energiaáramlás, az hatással lehet egészségünkre, valamint a csakrákhoz kapcsolódó életterületekre is.

Tovább
Az agy által teremtett anyagi valóság létezik!

Dawson Church nevével is ezirányú érdeklődésem során találkoztam először, hiszen neki köszönhetjük a Génjeink csodája - Az epigenetikai gyógyítás és szándékaink új biológiája című könyvet. Az idén megjelent „Az elmétől az anyagig – Az agy által teremtett anyagi valóság lebilincselő tudománya” még inkább közelebb hozta hozzám a tudást, hogy mit tehetek én, egyéni szinten, hogy ne csak a saját magam világát vonjam be Fénnyel, hanem az egész világot, és a bolygónk is gyógyulni tudjon a pozitív gondolkodás által.  

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem