A szerző megállapítása szerint a legtöbb vegán Indiában, Izraelben, Jamaicában és Etiópiában található, leginkább vallási vagy kulturális okokból kifolyólag. Hasznos tanácsokat ad a vegán konyha zökkenőmentes viteléhez, megnevezi azokat az alapanyagokat, amelyeket a konyhában, kamrában, mélyhűtőben érdemes tartani szárazáruk, konzervek, lisztek, magvak, növényi tejek, tejszínek, sajtok, zöldség és gyümölcsfélék, növényi húspótlók formájában. A fűszerezést illetően sem hagyja magára a kezdő vegánt, olajokat, természetes ízfokozókat, ízesítőket, száraz és friss fűszereket sorol fel repertoáron.
Csak ezek után következnek a tényleges receptek! A napszakokhoz (vagy alkalmakhoz) köthető étekfajták megnevezései alatt képes beszámolók láthatók, hogy az adott ételek éppen mely országhoz köthetők. Ezentúl a szerző megadja az elkészítés nehézségi fokát és idejét, az előkészítéshez szükséges időt, a hozzávalókat és azt, hogy hány adagra elegendő a megkomponált mennyiség. A recepteknél helyenként különböző tippeket is kínál alternatívaként, ha nem pont szentírásként követnénk a felhasználási módot.
A kötet végén alapfogalmakról, különleges alapanyagokról, ételekről értekezik, majd betűrendes receptmutatót is kínál.
És hogy mi minden után nyalhatjuk meg a tíz ujjunkat? Figyelj, a teljesség igénye nélkül sorolom: csokis-cseresznyés-rozsos süti; füstölt chipotlés zöldséges pizza; sajtos-babos sült burgonya; reggeli bagett ropogós, füstölt tofuval, paradicsommal és borsópürével; fűszeres, gombás lahmacun; fűszeres, rétegezett lencse sajttal; édes chilis edamame - és a többi, és a többi.
A színes - szagos könyv nemcsak hasznos, egyszerű, könnyen követhető receptekkel teli, hanem egy füst alatt szemet gyönyörködtető is. Egészséges étkek a tűzhelyen és gyönyörű könyv a konyhában, ami éke lehet a szakácskönyves polcnak is.
Szerintem olvassátok!
Utazd körbe a világot vegán receptjeimmel!
Próbáld ki a világ legfinomabb növényi alapú receptjeit, ismerkedj meg káprázatos ízkombinációkkal! Ugye te is szereted felidézni a nyaralásod ízét? Niki Webster vegán topséf olyan lenyűgöző recepteket hoz el neked, amelyeket a világ számos vidékén tett utazásai alatt ismert meg, kezdve az olyan kedvencekkel, mint a lencsés bolognai vagy az újragondolt klasszikus ugandai zöldségtekercs. Receptjei száz százalékban növényi alapúak és olyan egyszerűek, hogy mindenki megpróbálkozhat az elkészítésükkel. Akár egy finom reggelire, néhány kényeztető falatra vágysz, esetleg családi összejövetelen vagy egy nyáresti bulin szeretnéd elkápráztatni vendégeidet, itt mindent megtalálsz!
Több mint 75 gyors és fincsi recepttel!