Villlámvacsora a BOSH-fiúktól!
2020-04-30
A fűszeres sült krumplispirál mártogatóssal végtelenül egyszerű és végtelenül finom!
Hozzávalók:
6 nagy krumpli
Tejmentes vaj
1,5 teáskanál paprika
1 teáskanál fokhagymapor
1,5 teáskanál hagymapor
1 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál cayenne-i bors
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál só
Metélőhagyma köretnek
Mártogatóshoz:
Kókusz joghurt, ízlés szerint fűszerrel megszórva a tetején
Szükséges konyhai eszközök:
Nyárs
Konyhai ecset
Keverő tál
Tepsi
Elkészítés:
- Szúrjunk fel egy krumplit egy nyársra, majd kezdjük el felvágni, miközben a nyársat lassan forgatjuk, így a krumplit spirál alakban tudjuk felvágni.
- Ecsettelvonjuk be a krumplit az olvasztott tejmentes vajjal.
- Keverjük össze a fűszereketés szórjuk meg vele a krumplit minden oldalról.
- Helyezzük a burgonyát egy sütőtálcáraa nyárssal együtt, úgy hogy az kissé elemelkedjen a tálca aljától.
- Süssük sütőben nagyjából 30 percig 180-fokon, míg aranybarna nem lesz. (Ízlés szerint átsüthetjük a burgonyákat akár mély olajban, miután kivettük a sütőből.)
- Húzzuk ki a nyársat és tálaljuk melegen a mártogatós szósszal együtt.