Nincs engedélyezve a javascript.

Villlámvacsora a BOSH-fiúktól!

A fűszeres sült krumplispirál mártogatóssal végtelenül egyszerű és végtelenül finom!

Hozzávalók

Hozzávalók

6 nagy krumpli 
Tejmentes vaj
1,5 teáskanál paprika
1 teáskanál fokhagymapor
1,5 teáskanál hagymapor
1 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál cayenne-i bors
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál só
Metélőhagyma köretnek

Mártogatóshoz:
Kókusz joghurt, ízlés szerint fűszerrel megszórva a tetején

 

 

 

Szükséges konyhai eszközök
Nyárs
Konyhai ecset
Keverő tál
Tepsi

Elkészítés

Elkészítés

 

  1. Szúrjunk fel egy krumplit egy nyársra, majd kezdjük el felvágni, miközben a nyársat lassan forgatjuk, így a krumplit spirál alakban tudjuk felvágni. 
  1. Ecsettel vonjuk be a krumplit az olvasztott tejmentes vajjal. 
  1. Keverjük össze a fűszereket és szórjuk meg vele a krumplit minden oldalról.
  1. Helyezzük a burgonyát egy sütőtálcára a nyárssal együtt, úgy hogy az kissé elemelkedjen a tálca aljától.
  1. Süssük sütőben nagyjából 30 percig 180-fokon, míg aranybarna nem lesz. (Ízlés szerint átsüthetjük a burgonyákat akár mély olajban, miután kivettük a sütőből.)
  1. Húzzuk ki a nyársat és tálaljuk melegen a mártogatós szósszal együtt. 

 

Nézd meg a videót is: https://www.mindmegette.hu/hejaban-sult-spiralkrumpli-joghurtos-martogatossal-vegan-recept-bosh-video-58717/