Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Boszorkányok megtalált varázskönyve

2022-10-24

Mágikus gyakorlatok
a benned élő boszorkány felébresztésére.

A Boszorkányok megtalált varázskönyve az ősi grimoárokhoz hasonlóan a legfontosabb szertartások, bűbájok és információk részletes gyűjteménye, a mágikus gyakorlatok tömör, mégis mélyreható útmutatója, amelyben meditációkat, jövendöléseket találsz. Sorai felfedik a varázsszövés titkát, és megmutatják, hogyan kapcsolódhatsz a Földanyához. Igazi kézikönyv, a boszorkánymesterség nélkülözhetetlen eszköze.

A csodálatos illusztrációkkal gazdagított könyv bemutatja a boszorkányság alappilléreit:
• a szükséges eszközök beszerzése és oltárállítás,
• kristályok és gyógynövények képességei és felhasználásuk,
• boszorkányszombatok és az évkerék,
• biztonságos együttműködés istenségekkel, túlvilági teremtményekkel és szellemekkel,
• alapvető varázslatok és rituálék.
 
Lidia Pradas, az Instagram népszerű Wiccan Tips oldalának háziasszonya kezdő varázslóknak is ajánlja könyvét. A könyvből megtanulhatod, hogyan használd energiádat, szándékodat és a körülöttünk lévő elemek energiáját. Ez a könyv egy eszköz, amely az univerzummal való egyesülés által elhozza számodra az igazságot, és erővel ruház fel. Kezdjük hát, ébresszük fel a benned élő boszorkányt!

Először is: ez a könyv gyönyörű! Tényleg! A borító is az, és telis-tele van szép, hangulatos illusztrációkkal, és a szokottnál vastagabb, minőségibb lapra lett nyomtatva. Egyetlen dolog, ami picit illúzióromboló a külalakjával kapcsolatban, az az egyszerű puhakötés. Persze kemény fedéllel vagy esetleg műbőr borítással a gyártás és ezzel együtt a kész könyv költségei is hatványozottan nagyobbak lennének. 

Másodszor: fontosnak tartom megjegyezni, hogy én abszolút nem hiszek ezekben a dolgokban sem. Semmiféle vallásban, semmiféle istenben, de nagyon szeretem és tök érdekesnek tartom az összes mitológiát, mesét, babonákat, bár utóbbiak inkább bosszantanak, jó, leginkább azok, akik hisznek bennük... És éppen a mitológiákkal egy szinten van nálam a boszorkányság is: egy érdekes, vizuálisan és fantasyban tök jól megjeleníthető mese. Ezen pedig ez a könyv sem változtatott.

A kötet elmeséli, milyen energiákat használunk, amikor mindenféle boszorkánypraktikákkal foglalkozunk, mesél a jó és rossz varázslásról, úgy általában a boszorkányság alapelveiről, a csakrákról, meridiánokról, az öt elemről. Elmondja, hogyan kell etikus célokra használni a Föld és a saját belső energiáinkat, és hogy ezeket hogyan lehet felszabadítani. Nagyon sok tippje bárki (tehát nem csak kezdő boszik) számára használható, mert egészségmegőrző hatása van, jót tesz a mentális egészségünknek. Ilyen a tudatos légzés, a szabadban való mezítláb séta, és a földelés. Ez utóbbi pánikroham esetén is nagyon hasznos módszer: a lényege, hogy figyelj meg és sorolj fel 5 dolgot, amit látsz, 4-et, amit érzel, 3-at, amit hallasz, 2-t, aminek az illatát érzed, és 1-et, amit megízlelhetsz. (Én mondjuk eredetileg úgy ismerem, hogy egyet, amit megérintesz, de igazából mindegy is.) A lényeg, hogy az érzékeid segítségével kapcsolódj ahhoz a helyhez, ahol épp vagy, és tudatosítsd, hogy nincs oka a pánikrohamnak. Ez a gyakorlat tényleg nagyon hasznos, és segít lenyugtatni a háborgó elmét. 

Lidia Pradas ezek mellett a boszorkányság legalapvetőbb eszközeibe is betekintést nyújt, hogy milyen tárgyakat és hogyan használhatunk, a gyógynövények és kristályok világába is beavat, de mesél a különféle jóslásokról, istenségekről, szellemekről és familiárisokról is. Ami pedig a számomra a legérdekesebb volt: bemutatja a legfontosabb ünnepeket. 

Az ünnepeket mindig is érdekesnek tartottam, és érdekelt a hátterük, kik és miért kezdték el ünnepelni az adott dolgot. Én tartom, hogy számomra az egyetlen ünnep az évben a karácsony. Nem, nem az, amit a kereszténység ráhúzott egy, a világon mindenhol tartott, és mindenhol az év egyik legfontosabb ünnepeként számontartott ünnepre. Ez a Yule, a téli napfordulóhoz köthető ünnepkör, amit az indiánoktól a keltákon át távol-keletig a legtöbb nép valamilyen formában tartott. Számomra ez a családról és a szeretetről szól, és nem mellékes, hogy szeretem a telet, a havat, és a télhez kapcsolódó minden figurát a télapótól a manókig. Persze nem csak a Yule kapott helyet a könyv lapjain, hanem minden egyéb, a boszorkánysághoz köthető ünnep is, mint az Ostara, Litha vagy a Samhein. 

Tényleg egy szemet gyönyörködtető, színes és szép illusztrációkkal teli kötet, amely számomra sok érdekességgel szolgált, más számára, aki hisz a boszorkányságban, talán afféle "tankönyvként" is hasznosítható. Valamilyen szinten, egy bizonyos egészséges mértékig jónak tartom az ilyen dolgokat, ahogy a vallásokat is, mert adhatnak egyféle belső erőt, egy kis reményt. Amikor már viszont ez határozza meg minden lépésünket, és emberek felett ítélkezünk a saját hitvilágunk szerint, gyűlölködünk, és abszolút lehetetlen dolgokban hiszünk, miközben a valóságot elutasítjuk, az már nagyon káros. De tényleg egy egészséges mértékig ezek a dolgok a fizikai és mentális egészségünket egyaránt szolgálhatják, bizonyos kis kialakított szokások és rituálék segíthetnek a zavargó elménknek megnyugodni. Az én szememben a boszorkányság is egy ilyen eszköz lehet, a gyógynövények és familiárisok társaságában pedig hathatósabb is. 

Lidia Pradas könyvét Makay Emese fordította.

Olvass bele a könyvbe:

További cikkek

Technikák és gyakorlatok, hogy szinte mindenre emlékezhess

Ki ne szeretne jobb memóriád? Szinte kizárt, hogy erre a kérdésre bárki nemmel válaszoljon, ezért most jó hírem van: a Bioenergetic Kiadó elhozott egy szuper könyvet Turbózd fel a memóriádat! címmel, amelyben több mint 50 olyan feladatot találunk, ami segít a memóriánkat fejleszteni.

Tovább
Amikor a hernyó úgy gondolta, számára vége a világnak, pillangóvá változott

Elveszítettem a férfit, akibe szerelmes voltam. Életem legszebb és legviharosabb időszakát töltöttem vele.  Nem tudom pontosan, hogy hol és mi siklott félre kettőnk között. 

Szerelmünk elvesztése akkora fájdalommal jár, hogy megkérdőjelezzük az életet és nehezen találunk okot még arra is, hogy kikászálódjunk az ágyból. Mégis muszáj erőt vennünk magunkon, meg kell tennünk az első lépést, hogy visszataláljunk az életbe. De mégis hogyan? Erre a kérdésre ad választ és segítséget Amy Chan könyve, a Gyorstalpaló szakítás után, mely a nemrégiben jelent meg a Bioenergetic Kiadó gondozásában.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem