Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Dr. Jill Bolte Taylor

Dr. Jill Bolte Taylor

Dr. Jill Bolte Taylor amerikai neuroanatómus, szerző, előadó. Érdeklődése az emberi agy boncolás utáni vizsgálatára, a skizofréniára és az egyéb súlyos mentális betegségekre irányul.

Egy bostoni laboratóriumban kezdett dolgozni, ahol az agysejtek egymás közti kommunikációját vizsgálták. 1996-ban agyvérzést kapott: egy ér elpattant az agya bal oldalán, s négy órán belül nem tudott beszélni, olvasni, járni, írni, vagy emlékezni semmire a múltjából. Taylor a stroke-ot ahhoz hasonlítja, mintha újra olyan lenne, mint egy csecsemő.

Ez a 37 éves korában átélt súlyos agyvérzése és az azt követő nyolcéves felépülése meghatározta tudósként és előadóként végzett munkáját. Személyes tapasztalatait 2006-ban megjelent, Mennybe döngölve című könyvében (My Stroke of Insight - A Brain Scientist's Personal) osztotta meg a nagyközönséggel, mely a NY Times bestsellerévé vált, és 30 nyelven jelent meg. Sőt, az első TED-előadást is Jill tartotta könyve kapcsán, mellyel az interneten óriási népszerűségre tett szert.

Könyvéért és az agyvérzéssel kapcsolatos közéleti tevékenységéért 2008-ban a Time Magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberei közé választotta. Rá egy évre pedig könyvéért elnyerte a National Multiple Sclerosis Society New Yorki szervezetének a „Könyvek a jobb életért” díját tudományos kategóriában.

Jill Bolte Taylor az év nagy részét egy 24 méteres folyami hajó fedélzetén tölti egy gyönyörű öbölben, egy délkeleti tó partján. Állandó társai, Bella és Finley kíséretében írással, evezéssel, illetve a barátai és családja körében tölti, amikor kijönnek hozzá játszani.
A hidegebb hónapokban Jill továbbra is előadásokat tart, és úgy járkál a nagyvilágban, mintha a saját kertje lenne, miközben a közönségnek agyunk szépségéről és rugalmasságáról beszél. Szereti a napsütést és a kalandot, és mély kapcsolatot ápol a természettel.
Weblap: drjilltaylor.com 

Szűrő

Teljes élet teljes aggyal

Az életünket irányító négy karakter

Dr. Jill Bolte Taylor

„Az univerzum életereje vagy. Az emberi agy csodálatos jelenség, amely messze túlmutat a legvadabb elképzeléseiden is. Ez a könyv tisztázza, hogy ez pontosan mit is jelent, és melyek a lehetőségeid, hogy megteremtsd magadnak azt az életet, amit élni szeretnél. Ez a könyv a te saját útikalauzod a belső béke felé, amely mindössze egy gondolatnyira van tőled.” Fél évszázadon át azt tanultuk, hogy a ...

Eredeti ár: 3990 Ft
Kiadói ár: 3192 Ft Kosárba
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem