Sziasztok, Niki vagyok, vegán szakács és receptkönyv-író. Mindenkinek megvan a maga oka arra, hogy vegán legyen. Én már kicsi koromtól kezdve elutasítottam a húst. Nem szerettem az ízét, és az a gondolat sem tetszett, hogy állatokat egyek. A vegán étkezés által fedeztem fel az evés és a csodálatos növényi alapú ételek készítésének örömét – kizárólag természetes, teljes értékű élelmiszerekre összpontosítva, szezonális alapanyagok felhasználásával. Ami igazán inspirál, az a globális vegán konyha! Nagyon szerencsés vagyok, mert tinédzserkorom óta sokat utazom. Tizennégy évesen egy egész nyarat töltöttem Törökországban a családommal. Ez hozta meg az utazás és a hihetetlenül izgalmas növényi alapú konyhák felfedezése iránti vágyamat. Azóta hat mesés hónapot töltöttem Indiában, Thaiföldön, Kambodzsában, Vietnámban, Laoszban és Nepálban, ahol minden egyes nap egy kulináris kaland volt! Ezenkívül jártam a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Európa-szerte. Innen származik az ihlet ehhez a könyvhöz – káprázatos vegán fogások a világ minden tájáról. Reggelik, brunchok, könnyű falatok, családi kedvencek, partikaják, snackek, persze az édes kényeztetésről sem megfeledkezve! Néhány fogás ismerős lesz, míg mások az újdonság erejével hathatnak, de közös bennük, hogy hihetetlenül finomak, és szórakoztató elkészíteni őket. Jó étvágyat! https://www.rebelrecipes.com/about-niki-webster/