Nincs engedélyezve a javascript.
A tudatos figyelem művészete

A tudatos figyelem művészete
(E-könyv)

Leülsz az asztalodhoz, hogy egy fontos projekten dolgozz, ám a telefonod éles hanggal jelzi, hogy üzeneted érkezett. Épp visszatérnél a munkádhoz, amikor az egyik kollégád kedélyesen beszélgetést kezdeményez. Bármennyit is dolgoztál, hazaérve sem halkítod le a telefonodat. Ismerős a helyzet? Mi mindent tudnál elérni, ha hű maradhatnál az elhatározásaidhoz, ha sikerülne összpontosítanod?
Megjelenés:
2020.
Oldalszám:
272
ISBN:
9789632915050
Kiadói kód:
191647
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Eredeti ár:
2 590 Ft
Akciós ár:
1 684 Ft

Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Leírás

Leülsz az asztalodhoz, hogy egy fontos projekten dolgozz, ám a telefonod éles hanggal jelzi, hogy üzeneted érkezett. Épp visszatérnél a munkádhoz, amikor az egyik kollégád kedélyesen beszélgetést kezdeményez. Bármennyit is dolgoztál, hazaérve sem halkítod le a telefonodat. Ismerős a helyzet? Mi mindent tudnál elérni, ha hű maradhatnál az elhatározásaidhoz, ha sikerülne összpontosítanod? Mi lenne, ha tudatos figyelemmel élnél?


Nir Eyal nemzetközi sikerszerző, a Stanford Egyetem volt előadója, a Szilícium-völgy kézikönyvének is nevezett HOOKED – Horogra akasztva szerzője úttörő, új művének középpontjában a figyelemvesztés áll.


A Tudatos figyelem művészete részletesen elemzi a figyelemvesztés pszichológiai okait. Rámutat arra, hogy miért nem működik a „digitális elvonó”, miért nem lehet egy egyszerű elhatározással letenni a technikai eszközeinket.


Négy lépésből álló modellje felfedi a titkot, melynek segítségével végre azt teheted, amit igazán tenni szeretnél. Megtudhatod, hogy:

• a munkahelyi figyelemvesztés valójában a rosszul működő munkahelyi kultúra tünete, s megfelelő technikákkal orvosolható;

• mi az emberi viselkedés legfőbb ösztönzője;

• a megfelelő időgazdálkodással időt takaríthatsz meg;

• miért függenek a kapcsolataid (és a szexuális életed) attól, hogy le tudod-e győzni a figyelemvesztést;

• miként nevelj olyan gyerekeket, akik ebben az egyre inkább figyelemvesztésre okot adó világban mégis képesek koncentrálni.


A Tudatos figyelem művészete erőt sugárzó, optimista látásmódot közvetít, praktikus, újfajta módszerekkel ismertet meg. Segítségével megtanulhatod, hogyan tervezd meg az időbeosztásodat és irányítsd a figyelmedet. Rajtad áll, mit engedsz be az életedbe. Az okos telefont felelőssé tenni azért, mert elvonja a figyelmedet, ugyanolyan téves gondolat, mint a lépésszámlálót okolni a túl sok lépcsőzésért.