Nincs engedélyezve a javascript.
Állatok a tányéromon
Olvass bele

Állatok a tányéromon

„Váratlan impulzusok ösztönöztek, amikor megtudtam, hogy apa leszek. Elkezdtem takarítani, lecserélni régen kiégett villanykörtéket, ablakot tisztítani, iratokat dossziézni, megjavíttattam a szemüvegemet, vettem egy tucat fehér zoknit, tetőcsomagtartót szereltem fel a kocsira és egy térelválasztó kutyarácsot a hátsó ülésre, fél évtized után először tornáztam… és elhatároztam, hogy könyvet írok a húsevésről.”
Megjelenés:
2012.
Oldalszám:
260
Kötésmód:
puhatáblás
ISBN:
9789632911533
Kiadói kód:
133603
Készleten, szállítás:
2-4 munkanap
Eredeti ár:
2 700 Ft
Akciós ár:
1 080 Ft

Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Kötött ár: a terméknek az Árkötöttségi törvény alapján meghatározott legalacsonyabb eladási ára, melyből további kedvezmény nem adható.

Leírás
„Váratlan impulzusok ösztönöztek, amikor megtudtam, hogy apa leszek. Elkezdtem takarítani, lecserélni régen kiégett villanykörtéket, ablakot tisztítani, iratokat dossziézni, megjavíttattam a szemüvegemet, vettem egy tucat fehér zoknit, tetőcsomagtartót szereltem fel a kocsira és egy térelválasztó kutyarácsot a hátsó ülésre, fél évtized után először tornáztam… és elhatároztam, hogy könyvet írok a húsevésről.”

Jonathan Safran Foer könyve a legeredetibb hangvételű könyv, amit ebben az évszázadban írtak az étkezés témakörében. Rengeteg humorral, iróniával és ébresztő gondolatokkal mutat rá a húsipar és a húsevés visszásságaira, illetve arra, hogy az állatokhoz való viszonyunk sok esetben milyen méltánytalan és tisztességtelen. Az Állatok a tányéromon garantáltan megváltoztatja a gondolkodásodat az evésről és a húsról, méghozzá jó irányban.

„Ez a történet nem könyvként kezdődött. Csak tudni akartam - önmagam és a családom miatt -, hogy mi a hús. A lehető legkonkrétabban akartam tudni. Honnan jön? Hogyan állítják elő? Miként bánnak az állatokkal, s az milyen mértékben számít? Mik a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásai az állatok elfogyasztásának? Személyes kutatásom azonban nem sokáig maradt ilyen irányú. Szülőként tett erőfeszítéseim által olyan tényekkel kerültem szemtől szembe, melyeket állampolgárként nem hagyhattam figyelmen kívül, íróként pedig nem tarthattam meg magamnak. Csakhogy számolni azokkal a tényekkel és felelősségteljesen írni róluk, nem egy és ugyanaz.”